Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako povečati prebojno trdnost diode?
Kako povečati prebojno trdnost diode?
cholt45 ::
Ojla!
Prosim če mi lahko nekdo da odgovor na to vprašanje, ker ga rabim jutri pri Fiziki.
Hvala,
lp cholt
Prosim če mi lahko nekdo da odgovor na to vprašanje, ker ga rabim jutri pri Fiziki.
Hvala,
lp cholt
cholt45 ::
Prebojno trdnost same diode.
p.s.: Verjetno sem narobe razumel vprašanje. Če pa obstaja kakšen način med samo izdelavo, mi ga pa prosim povejte.
p.s.: Verjetno sem narobe razumel vprašanje. Če pa obstaja kakšen način med samo izdelavo, mi ga pa prosim povejte.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cholt45 ()
VolkD ::
Od načina izdelave in čistosti kristalne strukture zavisi prebojna trdnost diode.
Pod čistost se razume neželjene primesi, ki pravzaprav delujejo enako kot dopiranje.
Pod način izdelave pa globina dopiranja P oziroma N tipa v kristal.
Če sem kaj izpustil naj me kdo dopolni.
Pod čistost se razume neželjene primesi, ki pravzaprav delujejo enako kot dopiranje.
Pod način izdelave pa globina dopiranja P oziroma N tipa v kristal.
Če sem kaj izpustil naj me kdo dopolni.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.
barbarpapa1 ::
Pozdrav
Še en odgovor od strojnika . Leta nazaj smo imeli pri pogonu majhnega univerzalnega motorja en problem, da so nam crkovale (prebijale) diode na stikalu (eno stopnjo pogona smo furali preko diode - polvalno napajanje), kar se je dogajalo med preklapljanjem stikala. Začasna rešitev je bila premostitev diode z varistorjem, ki je porezal napetostne špice, ki so drugače povzročile smrt diode. Ta metoda je uporabna samo za odpravljanje dinamičnih (prehodnih) pojavov...
LP
Jože
Še en odgovor od strojnika . Leta nazaj smo imeli pri pogonu majhnega univerzalnega motorja en problem, da so nam crkovale (prebijale) diode na stikalu (eno stopnjo pogona smo furali preko diode - polvalno napajanje), kar se je dogajalo med preklapljanjem stikala. Začasna rešitev je bila premostitev diode z varistorjem, ki je porezal napetostne špice, ki so drugače povzročile smrt diode. Ta metoda je uporabna samo za odpravljanje dinamičnih (prehodnih) pojavov...
LP
Jože
Phoebus ::
Prebojno trdost najbrž povečaš s tem da jo zaviješ v vato.
Prebojno napetost pa kako drugače
A bi se rad da preživi pulze? Bi rad pač v kontra smer večjo napetost? Pulzov se načeloma rešiš s kako špulco, prebojno napetost pa enostavno dvigneš s tem da jih vežeš več zaporedno (diod). S tem se seveda dvigne tudi kolenska napetost.
Prebojno napetost pa kako drugače
A bi se rad da preživi pulze? Bi rad pač v kontra smer večjo napetost? Pulzov se načeloma rešiš s kako špulco, prebojno napetost pa enostavno dvigneš s tem da jih vežeš več zaporedno (diod). S tem se seveda dvigne tudi kolenska napetost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kondenzator pri kompenzacijski napraviOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2148 (1763) | Fave |
» | Uporaba diodeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6863 (6669) | SSH |
» | Diode-mal pomoči bi prosuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1868 (1704) | DimmniBurek |
» | Izolacija v procesorskem jedruOddelek: Strojna oprema | 935 (790) | LUCCA_BRASSI |
» | ventilatorckiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5434 (5217) | Highlag |