Forum » Elektrotehnika in elektronika » Slušalke
Slušalke
Sadida ::
Imam že zelo stare slušalke, ki bi mi trenutno prišle zelo prav.
Problem je, ker je priključek čisto drugačen kot ga imajo današnje mp3 naprave.
(končnega priključka nimam, mel sem ga na že zelo starem radiju)
Trije kabli pridejo iz slušalk
(rdeča, bela, črna)
Torej kako naj slušalke ponovno oživim za naprimer kakšen mp3,radio...
Se opravičujem za slabe slike.
lp
Problem je, ker je priključek čisto drugačen kot ga imajo današnje mp3 naprave.
(končnega priključka nimam, mel sem ga na že zelo starem radiju)
Trije kabli pridejo iz slušalk
(rdeča, bela, črna)
Torej kako naj slušalke ponovno oživim za naprimer kakšen mp3,radio...
Se opravičujem za slabe slike.
lp
- zavaroval slike: madviper ()
madviper ::
Če je priključek takšen kot je na drugi sliki, potem ni problema. Slušalke morajo biti 32 ohmske in rabiš še sam pretvornik iz velike banane na majhno.
Ta priključek ki je na drugi sliki, je "profesionalna" verzija tamale banane, ki je razširjena po vseh prenosnih napravah.
Ta priključek ki je na drugi sliki, je "profesionalna" verzija tamale banane, ki je razširjena po vseh prenosnih napravah.
I'd like to do something crazy!
Hvala, torej rabim pretvornik.
Kaj pa če imam doma majhno banano(3,5mm) , bi se dalo zvezati direktno na njo?
Kaj pa če imam doma majhno banano(3,5mm) , bi se dalo zvezati direktno na njo?
gumby ::
lahk prilotas direkt na 3.5mm banano. problem bi znal bit edino (pre)debel kabel...
my brain hurts
Sem prilotal na 3.5mm ampak se mi zdi da slušalke ne dajo vse od sebe, sploh na mp3-ju, na radiju je mal bolj naglas. V čem je finta?
Ted ::
MP3 player ne oddaja dovolj močnega signala, sploh če maš 32 ohmske slušalke. Bo treba ojačevalec met vmes.
Mah...
Bolše je če uporabiš pretvornik, ker se lahk pojavi do izgub, če ni vredu zalotano. Pravtako mp3 player-ji nimajo neke velike izhodne moči, kot je povedal Ted.
In tvoje slušalke zgledajo kar konkretne.
In tvoje slušalke zgledajo kar konkretne.
Fatboyslim ::
V bistvu je 32 ohmov dokaj majhna impedenca
Sam imam npr 70 omske, pa jih še na navadnem USBmp3 playerju ne dam do konca
Mislim da imajo te slušalke mnogo večjo impedenco, ali pa je poškodovan kabel ali kakšen stik
Mi pa te slušalke izgledajo podobne kot beyerdynamicove dt100, ki imajo impedenco 400ohmov
Sam imam npr 70 omske, pa jih še na navadnem USBmp3 playerju ne dam do konca
Mislim da imajo te slušalke mnogo večjo impedenco, ali pa je poškodovan kabel ali kakšen stik
Mi pa te slušalke izgledajo podobne kot beyerdynamicove dt100, ki imajo impedenco 400ohmov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Fatboyslim ()
Slušalke so Herton, kakšno impednco imajo pa nebi vedu.
In kakšen ojačevalec bi rabil? Ima morda kdo kakšen načrt?
In kakšen ojačevalec bi rabil? Ima morda kdo kakšen načrt?
Impedanco lahk načeloma izmeriš z multimetrom (ne boš dobo točne cifre, sam približno). Ojačevalec pa za takšno majhno zadevo tud ni problem sestavit. Spet je pa odvisno kolk močno rabiš in ali misliš ti met prenosni ojačevalec al bo stacionarni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto zvočniki (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 11916 (7163) | dottor |
» | Bo iPhone res brez 3,5-mm stereo priključka in kaj to pomeni (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 51729 (44940) | matobeli |
» | Kateri kabelOddelek: Zvok in slika | 3297 (2924) | axee |
» | priklop zvočnikov na izhod za slušalke na TVju?Oddelek: Zvok in slika | 2428 (2287) | matonson |
» | [Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 12980 (10563) | Trancedeejay |