Forum » Programiranje » php - iz "\n" pretvorba v "<br>\n"
php - iz "\n" pretvorba v "<br>\n"
matic ::
Kako v phpju ce imam nek string:
$test="Besedilo, \n prelom vrste \n in ze smo v tretji vrsti!";
..pretvorim vse "\n" v "[br]\n"? Dobro lahko napisem samo funkcijo, verjetno pa je tudi ze kaka notri.. eno sem nasel.. to je: hebrevc($test) Dela, samo cudno.. tut najbolj nisem zastopu razlage v navodilih.. ampak zgornji rezulat potem iz take oblike:
Besedilo, prelom vrste in ze smo v tretji vrsti!
dobim:
,Besedilo
prelom vrste
!in ze smo v tretji vrsti
Kjer mi vejice, klicaje itd premakne na zacetek vrste.. vstavi pa tudi kar je potrebno -> [br] Pomoc?
$test="Besedilo, \n prelom vrste \n in ze smo v tretji vrsti!";
..pretvorim vse "\n" v "[br]\n"? Dobro lahko napisem samo funkcijo, verjetno pa je tudi ze kaka notri.. eno sem nasel.. to je: hebrevc($test) Dela, samo cudno.. tut najbolj nisem zastopu razlage v navodilih.. ampak zgornji rezulat potem iz take oblike:
Besedilo, prelom vrste in ze smo v tretji vrsti!
dobim:
,Besedilo
prelom vrste
!in ze smo v tretji vrsti
Kjer mi vejice, klicaje itd premakne na zacetek vrste.. vstavi pa tudi kar je potrebno -> [br] Pomoc?
matic ::
mah... ehh... sem ze najdu! :D Uporabu sem kar sledece:
str_replace("\n","\n",$test);
Ce pa kdo ve se boljso varianto ali pa kaj je ta cudni hebrevc pa naj tut sporoci.. ma sej vem da je ta hebrevc, za kar neko hebrejscino in nek shit.. samo ve kdo zakaj koristno naj bi se to uporabilo????
str_replace("\n","\n",$test);
Ce pa kdo ve se boljso varianto ali pa kaj je ta cudni hebrevc pa naj tut sporoci.. ma sej vem da je ta hebrevc, za kar neko hebrejscino in nek shit.. samo ve kdo zakaj koristno naj bi se to uporabilo????
teac ::
Probaj z funkcijo nl2br.
$test="Besedilo, n prelom vrste n in ze smo v tretji vrsti!";
echo nl2br($test);
-----------------------
Besedilo,
prelom vrste
in ze smo v tretji vrsti!
$test="Besedilo, n prelom vrste n in ze smo v tretji vrsti!";
echo nl2br($test);
-----------------------
Besedilo,
prelom vrste
in ze smo v tretji vrsti!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: teac ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iz Tesle: vpoklic X, prenova S, napoved 3Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12176 (9621) | Manu |
» | Kako vstaviti stran v .doc?Oddelek: Programska oprema | 1677 (1586) | Vikking |
» | Ati remote wonder +uICEOddelek: Pomoč in nasveti | 2432 (1696) | claudyka |
» | Kateri Linux za strežnik??Oddelek: Operacijski sistemi | 1414 (1175) | segi |
» | LatexOddelek: Programska oprema | 2358 (2143) | dr.J |