» »

Problemi z DFI Ultra-D NF3 - dual channel problem

Problemi z DFI Ultra-D NF3 - dual channel problem

Matty ::

Zivjo!

Pred kratkim sem nabavil novo "rabljeno" maticno plosco - DFI Lanparty Nf3 Ultra-D (no, se vedno zalujem za Gigabyte k8ns-ultra, ki je imela mnogo boljso razporeditev na plati).

In en majhen problem... Oz. dva... imam 2*512 Mb rama (kit - delalo brez problema na stari plati). Mogoce ve, kako ga moram dati na plosco, da bo delal dualchannel... No, eno ploscico sem dal v A channel, drugo pa v B channel (eno v oranzni, drugo v rumeni slot). Drugace se mi itak noce niti prizgati. Zdej, ko zalaufam, mi kaze single channel memory... 64 Bit... mogoce kdo ve kaj bi bilo narobe (kaksen extra jumper, nastavitev v biosu), ker knjizica z navodili mi nic jasno ne pomaga...

Druga pa... v BIOSu mi kaze napetost 1,46V, v Winsih pa 1,09 (5*200). In niti ce je procesor polno obremenjen ne gre na vec... ? Mogoce kdo ve kaksne nastavitve morajo biti v BIOSu...

Da niti ne govorim, da ob Zalmanu 7000 na procu ne gre normalno notri moj dobri stari ATI 9800 PRO Silent.. no sej gre, samo se dotikata... pa graficna mal postran stoji... eh, kdo zamenja to plato za zgoraj omenjeno gigabytko??? ;)

Hvala...

ps: ima kdo iz LJ posodit CD z drajverji... ker nekaj mi ne rata usposobiti z drajverji z neta... (mrezno v Win XP, v Visti je takoj delalo)
  • spremenil: Matty ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925450 (8207) hojnikb
»

ASUS P5KPL-AM, E8500 PROBLEM

Oddelek: Navijanje
292713 (2359) nejko8
»

Problem z diskom pri inštalaciji WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
121042 (1042) solatko
»

Ultra DMA