» »

Hinavski problem z zvokom

Hinavski problem z zvokom

LordWorm ::

Torej imam Live5.1 in analogno povezane Genius5.1.Probelm je v 5.1 zvoku v spilih in DolbyDigitalu pri DVDjih.
Pri DVDjih imam samo na izbiro 2speakers mode in to v WinDVDju verzija 3.0.VSE sem nastimal na 5.1 sistem-v winsih in v Live driverjih. Res je da imam na izbiro DolbySurround compatible ampak ta je pod 2speakers mode tkoda nevem kaj si oni sploh predstavljajo pod tem.
Je pa ocitno da DD efekta ni-enostavno ni pa tut center je tih.Ce pa recimo grem v Live demos in tam sprobam DD pa dela-vkljucno s centrom.
Pol je pa tut pri Medal of Honr problem isti ni 5.1 efekta in center je tih AMPAK pri GhostReconu in MaxuPaynu pa je pravi 5.1 efekt.
Kaka ideja???

btw-a res kej vpliva na kvaliteto zvoka ce nastimas v nadzorni plosci/multimedija/preferences/sample rate conversion quality na vec kot good, kar je priporoceno, pa mi ni logicno zakaj??
:(
  • spremenil: LordWorm ()

JLP ::

Pr predvajalnikih za DVDje je ponavad tko da majo več različic. Ene majo podporo sam za 2 zvočnika eni majo za 4 eni za 5.1. In glede na podporo so tud cene različne. Verjetn ti nimaš tiste verzije WinDVDja k ma enejblano podporo za 6 kanalov. Mal to počekirej.
Live long and prosper!

Ko bi bilo vsaj to ampak imam licenicni WinDVD pa tut s PowerDVDjem sem sprobu

AngelOfDeath ::

Probaj power dvd za xp

Ne ampak je bil problem to da nisem izbral S/PDIF.Res cudno ampak ocitno mu moras dat vedet da mora uporabit spdif.Prej mi je woofer delu samo zato ker je pac pobral nizje tone, ki so bili prenizki za satelite sedaj je pa del DD.
V glavnem track format se vedno pise DolbyDigital/16bit/48kHz/2ch
ampak vseen gledal sem Pearl Harbor in DD je bil ociten-tisti avijoni vvvvvoooooaaauunnnnnnn:))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dolby 5.1

Oddelek: Zvok in slika
363271 (2819) ciper
»

Kino v sobi:>

Oddelek: Zvok in slika
211630 (1340) matevzm
»