» »

Dolby Surround - kdo se spozna na to?

Dolby Surround - kdo se spozna na to?

matic ::

Se kdo kej spozna na to? Kako deluje? Kako je sploh treba vezat in nastavit televizijo, racunalnik itd za najboljse rezultate? Ze do sedaj imam doma Sony DolbySurround Pro - Logic tv in tut nek Sonyev hud VCR z Showview in temi forami samo nima pa nikjer napisa o Dolbyu itd. le da je Hi-Fi Stereo! Kaj to pomeni da potem kaset ki so posnet v dolby.s. sistemu lahko gledam v tem nacinu ali moram imet tudi VCR DolbyS.?
Bistveno vprasanje je ali je DolbyS. kodiran v stereo signal ali mora zato biti se kak poseben kabel (kanal)?
Kaj pa pri DVDjih da bi jih lahko gledal v DollbyS. sistemu je mozno da zvok zvezem iz racunala na TV in imam potem DolbyS.?

Kdorkoli ve karkoli o tem povedat bom zelo vesel! :D

matevzm ::

Dolby Surround je zakodiran v stereo signal. Dolby Digital je digitalen in kompresiran, ima 5 locenih kanalov in subwoofer.
V WinDVDju in mislim da tudi PowerDVDju lahko izberes opcijo, ki izhod (potem ko ga odkodira iz DD) zakodira v Dolby Surround, kar bi ti lahko potem uporabil na televiziji. Drugace je najboljse locena zvocna oprema, zvocniki v televizorjih so pogosto slabotni.

BlackHole ::

Če boš hotel uživati v gledanju (in seveda poslušanju) DVD-jev in DOLBY DIGITAL je najboljša varinta DD dekoder ali pa receiver z dekoderjem, odvisno kaj rabiš. Potem če imaš že računalnik, rabiš še zvočno z digitalnnim izhodom in pa grafično z TV izhodom. To je pač opcija, ki sem jo jaz izbral, so pa še druge, dražje.

PIII850 ::

Al pa kupis od mene za par jurjev DVD odkodirno kartico, ki ti ponuja res kvalitetnos sliko na TV, da o zvoku sploh ne govorim. Je namreč Dolby Digital. Rabis se samo ojačevalec in pa zvočnike. To ti je najcenejsa varinta za gledat DVD. Seveda jih lahko gledas tudi preko TV kartice, vendar razlika v kvaliteti se opazi (ponavadi je slika iz TV kartic malo meglena)

lp

matic ::

No ja slika me ne zanima.. to gledam v bistvu na ekranu (oz. ekran projeciram na steno s projektorjem - tako da slika je super Big mega dobra pa se kej zraven!)
Zanima me res samo kako iz stalisca zvoka se dosezt najbolje.. tv ma dva zvocnika v sebi + center + 2 satelita.. bom pa te zvocnike vse verjetno menjal s kvalitetnejsimi (samo zvocnike) ojacevalca zato za 1x se ne rabim

cekr ::

Če boš menjal zvočnike, se ti bo verjetno pojavil problem, ker je običajno ojačevalec v TV-ju skonstruiran točno za pripadajoče zvočnike, zato ti svetuje, da si za reprodukcijo zvokaraje omisliš dodaten Dolby-digital ojačevalec/reciver. Je pa tudi odvisno koliko si siten pri kakovosti zvoka.

matic ::

No ja ker precej, za zacetek pa bi samo res rad dosegel res ta k*** surround! Da se slisi kot helikopter leti cez tebe, da je res kokr da gre cez, ker tega trenutno tut slucajno ni...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3.5mm -> toslink

Oddelek: Zvok in slika
286100 (4670) Mavrik
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
537588 (6343) gumby
»

Dolby 5.1

Oddelek: Zvok in slika
363060 (2608) ciper
»

PC to HI-FI

Oddelek: Zvok in slika
81258 (1071) gumby
»

dolby digital zvocna?

Oddelek: Zvok in slika
231778 (1492) matevzm

Več podobnih tem