» »

Prenosni Disk problem

Prenosni Disk problem

orescek ::

Uporabljam prenosni disk Western Digital Media Center. 160GB
Ker sem ime prej win XP zelo uničene sem se odločil da jih danes inštaliram na frišno in pred tem je prenosni disk delal brez problema(več ali manj). Na novem sitemu pa so se začele pojavljati težave.

Težave so se najprej pojavljale ko sem prižgal računalnik z priklopljenim prenosnim diskom. Pri vstopu v Windowse tik preden je se je logiral se je avtomatsko resetiral. in postopek se je nadaljeval v nedogled. Poskušal sem tako da sem najprej računalnik čisto izklopil ter počakal par minut. Pomagalo ni nič.
Ker mi je bilo sumljivo zakaj notranji disk poimenuje z E in zunanjega z D sem to v windvsih to zamenjal(čeprav mislim da to itak nebi smelo biti problem). No po zamenjavi je bil efekt tak kot prej.
Začel sem z zamenjavo na različnih USB portih in pri vseh je bilo isto razen na enem na katerem se jhe računalnik prižgal(pri tem javil en tavžent errorjev) vendar pa disk ni hotel delovati.
Poskušal sem še z eno butasto varianto tako da sem disk izklopil in vtaknil notri USB ključ. RAčunalnik ga je lepo zaznal in z njim sem tudi lahko delal. USB ključu je tudi dodal črko E katero je imel potem Prenosni disk. Potem sem priklopil še prenosni disk in po resetu je lepo šlo brez problema v windowse. SE pa sedaj pojavi problem če hočem dostopati do tega diska se avtomatsko računalnik resetira, tako da je sedaj pa disk neuporaben.
Naj omenim še če disk ugasnem in ga priklopim šele ko se naložijo windovsi dela vse brez problema.

Naložil sem najnovejše driverje iz uradne strani vendar ni rešilo problema.
Problem imam predvsem s tem ker računalnik puščam ponavadi prižgan 24/7 in nebi rad da če me ni zdraven da bvi se non stop resetiral sam od sebe.

Ali je možno da je pri nalaganju windowsov, ker prenosni disk je bil priklopljen, kak bug in potem vse to uniči.

ALi pozna kdo kako rešitev.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC tezava, ki se ponavlja (vzrok neznan), sumim disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
71109 (993) bobi1992
»

Loop pri inštalaciji Win XP in no master disk problema!

101721 (1603) alien13
»

Prenosni trdi diski z nameščenimi trojanci

Oddelek: Novice / Zasebnost
334056 (4056) poweroff
»

winsi ne prepoznajo več zunanjega diska

62203 (2074) klemen1
»

problemi z diskom