» »

PC tezava, ki se ponavlja (vzrok neznan), sumim disk

PC tezava, ki se ponavlja (vzrok neznan), sumim disk

oemdzi ::

Imam tezavo, ki se mi je prvic zgodila pred 1 mescem.

PRVIC
En dan prej se mi je naredil blue screen, kaj konkretnega gor ni pisalo, razen tega v stilu" da ce je to prvic lahko spregledam ce se pa zadeva ponavlja je lahko kriv hardware". Jaz sem zadevo restartal in racunalnik nemoteno uporablal do konca dneva in ga pred spanjem normalno ugasnil. Zjutraj mi je pa najprej prikazalo tisto okence za izbiro ali hocem windowse normalno zagnati, ali hocem safe mode, ali pa zadnjo delujoco konfiguracijo, nato je windows7 nalozilo samo do logotipa od win7 in se ni premaknilo naprej. Ker repair ni deloval sem moral ponovno naloziti windowse, kar je pa zanimivega pri temu je pa to da sem ze pred 10 dnevi formatiral PC (takrat kar tako brez pravega razloga zaradi kaksnih tezav) in z tem istem cdju mi ni hotelo zgrabit(prislo je do instalacijskega menija, ampak ko sem kliknu instal je loadal v neskoncno in se ni nic zgodilo, cakal sem ve kot pol ure) ceprav je bil brez ene same praske, imel sem se nekaj drugih cdjev katere tudi ni hotelo zgrabit, zato sem na drugemu racunalniku dal na torrent listo nov windows enterprise, takcas pa za hec nalozil XP ki ga je instaliralo brez problemov, nato je tudi normalno instaliralo tudi novodownloadani win7 enterprise.

DRUGIC (sedaj)

Zadeva je delala do danes. Bil sem v windowsu nakar se oglasi tisti zvok za odstranjevanje usb naprave, pogledam in vidim da mi vec ne kaze prenosnega diska. Grem cekirat pod mizo in nevem ali sem jaz malce potegnil tisti nerodni adapter za napajanje in je malce zmanjkalo elektrike ali je pa bilo kaj drugega. Vglavnem zadevo sem popravil in prenosnega diska mi se vedno ni hotelo zaznati. Zato sem resetiral PC in ponovila se je prejsna situacija. Repair tudi ni deloval, edino kar mi je uspelo da sem za 3 dni nazaj lahko izbral restore point, ampak ni bilo spremembe. Sem pa si pri neuspesnem repairu zapisal errorje:


Problem Event Name: StartupRepairOffline

Problem Signature 01: 6.1.7600.16385

Problem Signature 02: 6.1.7600.16385

Problem Signature 03: unknown

Problem Signature 04: 21200235

Problem Signature 05: AutoFailover

Problem Signature 06: 2

Problem Signature 07: CorruptFile

OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1

Locale ID: 1033

Vglaven preden sem se odlocil, da dokocno formatiram sem rekel da grem se tukaj napisat svojo tezavo. Takcas ko sem na prenosniku tipkal zadevo, mi je tam po okrog 10 min cakanja kar zagnalo windows na tem racunalniku, kar se v prvem primeru ni zgodilo (ceprav sem ga pustil tudi po pol ure). Prenosni disk tudi dela, sicer ga ne sumim, ampak sem napisal zadevo karseda natancno za boljso pomoc.

Jaz z svojmem laicnem znanju sumim 3 stvari:

1. trdi disk (notranji) ker bluescreeni se mi dogajajo na vsake tolk casa recimo zadnje case skoran ne, prej so bila obdobja ko mi je vsaj 1x dnevno.

ali

2. Maticna plosca (m2n-e) zadeva je cudna ze od samega zacetka, sicer nimam pojma ali ima to kaj veze z to tezavo, ampak odkar sem kupil zadevo in ce sem hotel uporabjati integrirano zvocno na maticni mi je komp zacel pri vseh spilih delat izjemno pocnesneje ko sem nalozil driverje za zvok (naprimer iz 250 fpsjev mi je padlo na konstantnih 30 )

3. Virus, sicer uporabljam avast in northona (ki ga prizgem samo ko skeniram, da se 2 antivirusa ne tolceta med seboj) in ne najde nicesar. Bios virus je verjeten ali kje drugje ? Ceprav se mi ta moznost zdi najmanj verjetna, ker mi ni jasno zakaj bi PC deloval ves ta cas... Edino kar opazam, sicer sem lahko mal paranoicen ampak ko me ni na kompu in je PC idle radno ruzi diske, takoj ko premaknem misko ali pritisnem tipkovnico pa neha, sicer tega ne pocne vedno ampak dovolj pogosto da sem opazil.


Skratka jaz sem cisti izgubljen kaj je najverjetnejsa tezava. Ima kdo kaksno idejo ?


Celotna konfiguracija je pa:

Tip procesorja QuadCore AMD Athlon II X4 640, 3000 MHz (15 x 200)
Ime osnovne plošče Asus M2N-E
Grafična kartica Gigabyte Radeon HD 5570
pogon #1 - ST3250620AS (232 GB)

3gb rama, zvocna je locena PCIe, ker kot sem ze napisal je integrirana neuporabna.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
  • spremenil: oemdzi ()

amigo_no1 ::

Boootaj v kakšen live linux, nekaj počni in preveri kako se tam obnaša sistem.

oemdzi ::

Bom probal, zdaj ga downloadam, samo nevem kaj naj testiram 1 mesec da izzovem tezavo ? :D Oziroma tezava se pojavlja ob bootanju win7 iz hard diska in ne med samem delovanjem (razen obcasni bluescreeni, ki so se zadlje leto pojavljali 1x mesecno ali pa se to ne)

amigo_no1 ::

Disk lahko testiraš s tem:
orodje proizvajalca, full scan
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov

bobi1992 ::

To težavo sem že mel in tud vem kaj se dogaja! zato ti lahko povem z prve roke kaj se da naredti!

1. če ti skoz to napako javlja ti naprej predlagam da dobii Bios driver in ga ponovno namestis tako da bo podpiral Windows XP,Vista,7,8 in tud ustale sisteme! to dobis pri svojem založniku kjer si kupil računalnik! Če ti to nebo delalo pa ti predlagam da si naložiš Mac 11.5 sistem od Appla nato pa ga z Windows XP Prof. 10x spit formatiras!

2. To bo učinkovalo! sistem pa naloži Windows 7 Ultimate 32bit kar pa ti bo 100% delalo! nato pa moreš dobiti Gonilnike prov za ta sistem kar pa ni lahko! Sistem ti bo otomacko poiskal določene gonilnike ustalo boš mogu sam! Če še to ne bo vredu pa ti predlagam da zamenjaš Disk z 320GB na 1T pa ti bo delalo! ker maš velik razmak med enotam! Tko rečeno preveč nihanja in se enote ne morejo hitro delati!

3. V tem primeru če zamenjaš disk in nalozis bios na novo ti bi mogel delati! 100% v moj računalniku pa ti bo kazalo še en ekstra disk z 100MB in tm so Biosi kar pa mas 10x večjo varnsot in bolše delovanje tudi uspodi ti bom dal sliko da bos vidu kako to zgelda! Z tem boš rešil se cel kup težav!

- kej več pa mi na email piši pa bova rešila težavo!

Link:
 Bios sistem viden v Mojmu Računalniku!

Bios sistem viden v Mojmu Računalniku!

amigo_no1 ::

Model, se ti zavedaš kakšne traparije pišeš ?
Bios se vidi v "my computer" ?

založnik -a m (i)
1. kdor se ukvarja z zalaganjem knjig, revij:
ponuditi pesmi založniku; za svoj novi roman
išče založnika; podpisati pogodbo z založnikom;
založnik šolskih knjig
2. ekon., v zgodnjem kapitalizmu podjetnik, trgovec, ki
zalaga delavca s surovinami, z delovnimi
sredstvi za delo na domu: prevzemati surovine od
založnika; založniki sitarjev


100MB particijo ustvari win vista/7 setup za boot zadeve. če ročno ustvariš particije dela tudi brez nje čisto ok.


http://www.mydigitallife.info/hack-to-r...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

oemdzi ::

Hmmm bios imam flashan ze nekej mesecev zaradi podpore AM3 procesorja, ki ga maticna originalno ne podpira. To da imam tokrat w7 enterprise pomojem nima veze, pa tudi prej sem vedno imel izkljucno w7 ultimate pa je bil isti problem. Glede gonilnikov pa ne vem o kaksnih gonilnikih to govoris ? Za grafo,zvok in maticno sem si seveda instaliral driverje najnovejse iz proizvajalcevega websajta.

Sicer sedaj PC deluje brez problema, blue screena ni nobenega, sicer pa ni tezava da mi 1x mesecno bluescreen naredi ampak da ne boota windowsa, niti ga noce repair-at, v prvem primeru tudi instalirat ne iz istega cdja

bobi1992 ::

Ja učinos se ti neki ne sklepa skupaj in mas zato težave! lahko je tud razloh procesor! če ti to dela zdej je tema končana! sam vseglih bi ti priporočil to kar sme ti napisal! ker napake nikol ne počivajo!!!

- Upam da ti bo dober delal komp!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem pri zagonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
153526 (3316) RatedR
»

Blue screen - zakaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111539 (1239) mihastopar
»

sfc/scannow - ogromno napak

Oddelek: Pomoč in nasveti
101305 (1080) Twix
»

Stalni Bluescreen in pad sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
81427 (1318) SLO_Matej
»

Windows 7 Home Premium SLO iso?

Oddelek: Pomoč in nasveti
2618294 (16591) Rok22

Več podobnih tem