Forum » Hlajenje in modifikacije » tbird 1,4 32˙C - zracno!!!
tbird 1,4 32˙C - zracno!!!
fictionel ::
hehe
dons sm namestu sisoft sandro 2002, pa mi je pokazala, da živim v večni zmoti:
moj atloncek se segreje ob fulloadu do najvec 32°C z dragon orbom II, zaprt ohisje+1vent intake...
sam problem je pa da ma izhodn zrk temperaturo do 55°C... fak ane...
zgleda da mam hud napajalnik...
jst sm pa mislu, da je tbird tko vroc...
dons sm namestu sisoft sandro 2002, pa mi je pokazala, da živim v večni zmoti:
moj atloncek se segreje ob fulloadu do najvec 32°C z dragon orbom II, zaprt ohisje+1vent intake...
sam problem je pa da ma izhodn zrk temperaturo do 55°C... fak ane...
zgleda da mam hud napajalnik...
jst sm pa mislu, da je tbird tko vroc...
ChiefThunder ::
če bi meu izhodn zrak 55 stopinj, bi se že vse skuhalo... pomoje si mal zamešu, pa je temperatura procesorja 55 in temperatura ohišja 32 stopinj...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
AngelOfDeath ::
Če bi bil na tvojem mestu bi ven vzel pokrov od napajalnika in kga vgradil brez. Kar obcutno zniza temperaturo vem iz lastnih izkušenj.
P.S Mislim da veš da to delaš na lastno odgovornost.
P.S Mislim da veš da to delaš na lastno odgovornost.
fictionel ::
sj vem da je naroebe :D
tko mi kaze sisoft sandra 2002...
sam sm mislu da se boste kj bl bunil...
tko mi kaze sisoft sandra 2002...
sam sm mislu da se boste kj bl bunil...
msmiha ::
Zakaj bi se pa bunli?0:)
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
PhotoBlaz ::
lejte ...mam AMD TB 1,4, pa en kr uredu vent , ki je cel bakren, pa tud dobr namazano silver pasto.
problem je ta, da ko mi naraste temp. cez 55 C mi zacne napajalnik hitreje vrtet in zacne se nekaksno tuljenje.
Ima kdo kaksen nasvet kako se zmanjsam temperaturo na procesorju, al pa kako onesposobit "pametni" napajalec, da ne posteka, da se temperatura dvigne cez 55 C ??
Kaj pa kej vec o tistemu akr sem zgoraj prebral, da odstranis pokrov napajalca? A to kej pomaga,..?
Ful hvala za odgovore!¨
Cau, bLaz
problem je ta, da ko mi naraste temp. cez 55 C mi zacne napajalnik hitreje vrtet in zacne se nekaksno tuljenje.
Ima kdo kaksen nasvet kako se zmanjsam temperaturo na procesorju, al pa kako onesposobit "pametni" napajalec, da ne posteka, da se temperatura dvigne cez 55 C ??
Kaj pa kej vec o tistemu akr sem zgoraj prebral, da odstranis pokrov napajalca? A to kej pomaga,..?
Ful hvala za odgovore!¨
Cau, bLaz
kuglvinkl ::
Se bo treba izjasniti kaj je ta "kr uredu vent , ki je cel bakren".
Your focus determines your reallity
:-))) mislim, da je Spire firma, pa 5400 rpm ventilatorcek gor, vsa rebra so iz bakra (nc aluminija).
tenks
tenks
kuglvinkl ::
Aham keč je v napajalniku. Namesto termalne diode zveži gor upor, kakšnega, ti bodo pa strici v obliki štromarjev povedali.
Your focus determines your reallity
seawolf ::
Če bi rad da se vent vedno vrti na max powerju potem naredi tako:
Na tisti strani kjer vent piha zrak ven bos vidu ku nek senzor ti samo eno žičko zveži čez nogice od tistega senzorja pa bo stvar narejena (vsaj tko sm jaz nrdu pa dela)
JAZ NE ODGOVARJAM ZA NIČ
Na tisti strani kjer vent piha zrak ven bos vidu ku nek senzor ti samo eno žičko zveži čez nogice od tistega senzorja pa bo stvar narejena (vsaj tko sm jaz nrdu pa dela)
JAZ NE ODGOVARJAM ZA NIČ
goorx ::
Lahko pa namesto, da se ukvarjaš z uničevanjem napajalnika preprosto izboljšaš pretok zraka čez ohišje z namestitvijo še kakšnega dodatnega venta. Škodit ziher ne more.
ja tkole je zdej,....sm notr pogledu pa nekak ne najdem nobene termalne diode(ali vsaj kar bi kej zgledal podobno kksni taki zadevi) ...oz. niti ne vem kako nej bi zgledala. sm ze razmislal, da pac samo na zicko kjer gre power k ventilatorcku dam en potenciometer, pa stelam kr tko,....sam raj vi znizal za skos,...
glede zracenja kiste je pa cist OK, mam 2 dodatna venta, en notr en ven na drug stran,...pa sej mene temperatura ne mot,..sam tale butast napajalc k se mu zdi prevroce 55C
Cau
P.s a kdo ve kako zglea termalna dioda?
glede zracenja kiste je pa cist OK, mam 2 dodatna venta, en notr en ven na drug stran,...pa sej mene temperatura ne mot,..sam tale butast napajalc k se mu zdi prevroce 55C
Cau
P.s a kdo ve kako zglea termalna dioda?
seawolf ::
Potencimeter ne bo pomagal prav nic po mojem ker vse je v tisem senzorju al kr koli je k lohko ti das potencimeter ki bo zmeram do fula samo tisti senzor (al kar koli je) bo zmansu tok taku da ne pomaga nec.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ventilator za bartonaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1289 (1053) | ghostkop |
» | Zalman Northbridge & ThunderbirdiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 776 (724) | phoinix |
» | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8046 (5836) | the_unborn |
» | Napajalnik?Oddelek: Strojna oprema | 1030 (920) | PhotoBlaz |
» | termalna dioda ??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1102 (878) | [DrAc0] |