Forum » Igre » Gothic !!!
Gothic !!!
opeter ::
Prosim. Po mojem je čisto dovolj dober za to, če želiš modifikacijo vsaj enkrat preigrati.
Seveda bi bila sinhronizacija z živimi osebami drugačna, ampak kot pravijo v reklamah - takle mamo.
Seveda bi bila sinhronizacija z živimi osebami drugačna, ampak kot pravijo v reklamah - takle mamo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Izi ::
Prve ocene že prihajajo. Zaenkrat je 73 na Metacritic
Zaenkrat je videti da je PS5 močno preslaboten za to igro, na PC pa deluje v redu ampak večina omenja da je to igra izključno za stare hardcore RPG igralce, moderna publika pa nima tukaj kaj iskati saj bodo v svinsko težavnih prvih urah zagotovo izgubili vso voljo in naj raje niti ne poskušajo.
Skratka, kaže kar v redu. Bomo igrali
Zaenkrat je videti da je PS5 močno preslaboten za to igro, na PC pa deluje v redu ampak večina omenja da je to igra izključno za stare hardcore RPG igralce, moderna publika pa nima tukaj kaj iskati saj bodo v svinsko težavnih prvih urah zagotovo izgubili vso voljo in naj raje niti ne poskušajo.
Skratka, kaže kar v redu. Bomo igrali
Lonsarg ::
Ja kritike vidi da zaenkrat gredo v smer, da je to remake za tiste ki so igrali original in prevec old-fashioned da bi blo za ljudi ki igrajo moderne RPGje, sounds good for me :)
Aja pa bugov imajo nekaj ocitno, no saj original je tut imel :) Recimo da bodo ta del fiksal v roku tedna/dveh.
Aja pa bugov imajo nekaj ocitno, no saj original je tut imel :) Recimo da bodo ta del fiksal v roku tedna/dveh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
PacificBlue ::
Te kar potegne. Sem igral ene 4 ure skupaj. Je par vizualnih glitchev, drugace pa zelo lepo dela. Ocena je kar realna na steamu.
Zacetek je tezak.
Na začetku sem spoznal Mud-a. Kako je pa to zoprn karakter:). Ti skoz sledi in se hoče pogovarjat s tabo v najmanj primernih trenutkih, ko te recimo napade horda scavangerjev. Menda se ga resis edino da ga napades ali pa ga nekdo ubije.
Zdaj sem v Swamp campu, bi moral ukrast recipes iz chesta pa se morm nastudirat lockpicking:)
Zacetek je tezak.
Na začetku sem spoznal Mud-a. Kako je pa to zoprn karakter:). Ti skoz sledi in se hoče pogovarjat s tabo v najmanj primernih trenutkih, ko te recimo napade horda scavangerjev. Menda se ga resis edino da ga napades ali pa ga nekdo ubije.
Zdaj sem v Swamp campu, bi moral ukrast recipes iz chesta pa se morm nastudirat lockpicking:)
Glede Lockpickinga, je dobro vnaprej vedeti nekaj stvari:
- Vsaka skrinja oziroma ključavnica ima FIKSNO kombinacijo levih in desnih obratov. Tudi Save/Load jo ne spremeni.
- Lockpicking Skill je glavni pri vsej stvari. Višji level močno zmanjša možnost da se ti vitrih zlomi ob vsaki najmanjši napaki.
- Zvok je glavna indikacija kdaj se bo vitrih zlomil. Visok zvok napoveduje zlom, nizek pravo smer.
- Ker so kombinacije fiksne je zapisovanje kombinacije ključ do uspeha !!! Na primer: R-L-L-R-L
- Čim prej najdi nekega ki te bo učil in dvignil Lockpicking Skill. Ni en sam. Seveda najprej rabiš kakšen Skill Point.
Ker smo v bistvu v zaporu in med samimi lopovi je treba takoj zavreči vse moralne predsodke. Ključ do uspeha je da kradeš, lažeš in manipuliraš kjerkoli se da. Srečno
- Vsaka skrinja oziroma ključavnica ima FIKSNO kombinacijo levih in desnih obratov. Tudi Save/Load jo ne spremeni.
- Lockpicking Skill je glavni pri vsej stvari. Višji level močno zmanjša možnost da se ti vitrih zlomi ob vsaki najmanjši napaki.
- Zvok je glavna indikacija kdaj se bo vitrih zlomil. Visok zvok napoveduje zlom, nizek pravo smer.
- Ker so kombinacije fiksne je zapisovanje kombinacije ključ do uspeha !!! Na primer: R-L-L-R-L
- Čim prej najdi nekega ki te bo učil in dvignil Lockpicking Skill. Ni en sam. Seveda najprej rabiš kakšen Skill Point.
Ker smo v bistvu v zaporu in med samimi lopovi je treba takoj zavreči vse moralne predsodke. Ključ do uspeha je da kradeš, lažeš in manipuliraš kjerkoli se da. Srečno
Motion ::
me zanima če se da še na enostaven način pridet do two handed meča od templarjev v močvirju. V originalu si lahko enega tolkel toliko časa dokler ni padel dol in spustu meč. Seveda te je umes ene 20 zbil na tla, sam ubil pa te ni... Tako da si lahko to ponavljal v nedogled.....
Je pa meč bil kar overpowered na začetku, le mal si moral moč nabuildat...
Quest od Whistlerja, v Old Campu, je še vedno enak. Da ti 110 Ore, da mu kupiš en poseben okrašeni Broadsword, od Fiska, ki je čisto blizu, in ta Sword je daleč močnejši od vsega kar lahko dobiš na začetku igre.
Seveda ga lahko zadržiš zase, kar ima kasneje sicer negativne posledice, ampak ti pa precej olajša začetek igre
Seveda ga lahko zadržiš zase, kar ima kasneje sicer negativne posledice, ampak ti pa precej olajša začetek igre
karafeka ::
Pismo, po vseh teh vaših zgodbah, me je spet primamlo igrat gothic. Za ta remake imam sicer za kake 10 let prestar računalnik, ampak za drova forsaken kin, bo pa mogoče dovolj.
petron ::
Tudi mene oo dolgem cajtu mika da bi nadgradil PC. Že za 3-ko sem ga. Saj ne da se je takrat kje poznalo :)
Imam Ryzen 5600x in 1070gtx kar sklepam da je ful pršvoh.
Nekje bi mogu staknit kakšen ugoden GPU.
Imam Ryzen 5600x in 1070gtx kar sklepam da je ful pršvoh.
Nekje bi mogu staknit kakšen ugoden GPU.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: petron ()
na 1080p bi še vedno moglo laufat kolkor tolk fajn brez kakih zelo požrešnih opcij...
shranjevanje je manual tako kot pri originalu? Kako je na konzolah?
shranjevanje je manual tako kot pri originalu? Kako je na konzolah?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
A se sam men zdi, da ni preveč cpu požrešna. Temperatura mi redko gre čez 60 stopinj.
Je manual, F5.
Je manual, F5.
Da se udomačiti enega Scavengerja in potem ga lahko jahamo 
Priporočam da si čimprej omislite Mount, zemljevid je zelo velik in s tekanjem naokoli ne prideš nikamor. Kasneje je sicer na voljo tudi fast travel ampak to prode šele nekje po tretjem poglavju zgodbe.
Lockpicking je nujno nadgraditi dvakrat do Master stopnje. Je velikanska razlika. Teoretično sicer lahko odkleneš vse ključavnice tudi brez nadgradnje ampak rabiš tudi do 10 minut za eno samo. Po prvi nadgradnji se čas skrajša povprečno na 2 minuti. Ko pa si Master pa je povprečje nekje okoli 20 sekund za odklep. Skrinje so večinoma kar lepo založene in vlamljanja se močno splača.
Vseeno je treba malo razmišljati zraven. Če je kdo zelo "počasne" sorte mu tudi Master skill ne bo kaj veliko pomagal
Priporočam tudi učenje Potapljaškega Skilla. Se splača. Praktično v vsaki mlakuži se najde precej uporabnega. Tudi zaklenjene skrinje, ki jim moraš odkleniti pod vodo in pa podvodni rovi v skrivne podzemne dvorane, ker rabiš kar precej zraka da se vmes ne zadušiš.
Potapljaški skill ti iz tistih običajnih 15 sekund zraka poveča pljučno kapaciteto kar na več minut. Za povrh pa tudi precej bolje vidiš pod vodo.
Učitelj potapljanja je na jezu v Novem Kampu.
Priporočam da si čimprej omislite Mount, zemljevid je zelo velik in s tekanjem naokoli ne prideš nikamor. Kasneje je sicer na voljo tudi fast travel ampak to prode šele nekje po tretjem poglavju zgodbe.
Lockpicking je nujno nadgraditi dvakrat do Master stopnje. Je velikanska razlika. Teoretično sicer lahko odkleneš vse ključavnice tudi brez nadgradnje ampak rabiš tudi do 10 minut za eno samo. Po prvi nadgradnji se čas skrajša povprečno na 2 minuti. Ko pa si Master pa je povprečje nekje okoli 20 sekund za odklep. Skrinje so večinoma kar lepo založene in vlamljanja se močno splača.
Vseeno je treba malo razmišljati zraven. Če je kdo zelo "počasne" sorte mu tudi Master skill ne bo kaj veliko pomagal
Priporočam tudi učenje Potapljaškega Skilla. Se splača. Praktično v vsaki mlakuži se najde precej uporabnega. Tudi zaklenjene skrinje, ki jim moraš odkleniti pod vodo in pa podvodni rovi v skrivne podzemne dvorane, ker rabiš kar precej zraka da se vmes ne zadušiš.
Potapljaški skill ti iz tistih običajnih 15 sekund zraka poveča pljučno kapaciteto kar na več minut. Za povrh pa tudi precej bolje vidiš pod vodo.
Alcarinnn ::
Da se udomačiti enega Scavengerja in potem ga lahko jahamo
Nič od tega kar opisuješ ni bilo v Gothic 1 ???? WTF kaj je to za eno sranje, sem razumel da bodo naredili avtentično podoživitev stare igre... Upam da mi ne uničijo dvojke
potaplanje je blo če me spomin ne vara, vsaj neki malega
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
V G1 skoraj nic ja, v G2 pa je bilo nekaj potapljanja. Je pa res da Skilla ni blo, amlak saj kako malenkost pa ze lahko dodajo.
JH84 ::
Gothic 1 sem igral takrat ob izidu, ko sem videl opis v slovenskem PC gamerju...mi je bil eden najbolših špilov ever, kljub tisti okornosti.
Ta remake sem igral cca 2 uri, obdelal Old Camp in ravno prišel v Swamp camp...lokacije so res lepe, da ne rečem - okolica je fantastična, gibanje je za Gothic serijo tekoče, bojevanje je tudi izboljšano, prav doma se počutim. Če bo to tako tudi naprej, bo to prvi špil po RDR2, ki me je res potegnil.
Ta remake sem igral cca 2 uri, obdelal Old Camp in ravno prišel v Swamp camp...lokacije so res lepe, da ne rečem - okolica je fantastična, gibanje je za Gothic serijo tekoče, bojevanje je tudi izboljšano, prav doma se počutim. Če bo to tako tudi naprej, bo to prvi špil po RDR2, ki me je res potegnil.
Gothic 1 sem igral takrat ob izidu, ko sem videl opis v slovenskem PC gamerju...mi je bil eden najbolših špilov ever, kljub tisti okornosti.
95% al kolk je dobil

Mato989 ::
V G1 skoraj nic ja, v G2 pa je bilo nekaj potapljanja. Je pa res da Skilla ni blo, amlak saj kako malenkost pa ze lahko dodajo.
Mah meni pa ni vsec to dodajanje ravno pravi car je imel gothoc 1 in 2 skupaj z Notr
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Torej, če prav razumem, bi vi/nekateri hoteli igrati staro igro, le z novim izgledom? Saj za to obstaja mod scena.
Glede na vse reviewe so prevec old-fashioned, premalo spremenili, pac gledano iz stakisca modernega gamerja. A ocitno se najdejo tudi taki ki pravijo da so prevec spremenili za tisto nekaj malega dodatkov :)
Leveling pa builde sem sicer upal da bodo spremenili ker si bi zadeva zasluzila modernizacijo, ampak glede na prebrano so ohranili cel sistem buildov as-is :) No vseeno bolje da so copy pastal kot da bi kaj slabega naredili, tak da glede na reviewe se slisi to kot nek hibrid remaster/remake ker so tako malo spremenili, remake imajo ponavadi vec sprememb.
Skratka ocitno so target publika stari gajmerji ne novi. Good for me ker G2 sem itak ze preigrak z miljon modi, za G1 pa ni neki dobrih modov ker je vseen oreslab pogon tako da bo ta remaster zelo prav prisel :)
Leveling pa builde sem sicer upal da bodo spremenili ker si bi zadeva zasluzila modernizacijo, ampak glede na prebrano so ohranili cel sistem buildov as-is :) No vseeno bolje da so copy pastal kot da bi kaj slabega naredili, tak da glede na reviewe se slisi to kot nek hibrid remaster/remake ker so tako malo spremenili, remake imajo ponavadi vec sprememb.
Skratka ocitno so target publika stari gajmerji ne novi. Good for me ker G2 sem itak ze preigrak z miljon modi, za G1 pa ni neki dobrih modov ker je vseen oreslab pogon tako da bo ta remaster zelo prav prisel :)
Zgodovina sprememb…
Leveling je bil v originalu kar lepo preračunan da nisi bil overpowerd hitro, pa da si najprej poiskal in potamanil vse lažje sovrge...
Buggy ::
Za stare in manj stare old school RPG-jevce nasvet...naredite si uslugo in ne glejte/berte review-jev sploh pa ne (boze nedaj) guidov. Zadeva bo poleg pristnega vzdusja v igri se toliko bolj intenzivne, kar ste verjetno malo ze pozabili zadeve, sem pa tja pa vas pricaka kako lepo ali manj lepo presenecenje.
Predvsem mi je vsec, ko se lahko se vedno exploita kaksne glitche v igri. Recimo pravo pozicioniranje na high-ground in lok ter zaciklani sovragi. Ali pa izrabljanje MOB-ov, kjer na malo tezje sovrage sprozis agro potem pa iz daljave potamanis do konca za XP
Zadevica je res super. Najbolj mi je vsec locking sistem, ki je res zanimiv in logicen, za razliko od ostalih sistemov kjer je v ospredju sreca ali pa hitrost. Brez vlozenega LP v to zadevo komot odprem 5 vrsticni mehanizem - pod vodo (za diving to imam naucen skill) :D
Je kar nekaj situacij, ko sem moral zapustiti kamp ker so bili vsi agro in dialogi niso bili to kar bi morali biti ali pa so napadli on-sight.
Pac gres v drug kamp ali pa raziskovat. Seveda se to sprehajanje zgodi ravno ponoci, ko v gozdu praviloma v early level fazi ni ravno priporocljivo setat.
Za namecek se v gozdu kjer je crno kot v rogu takrat se ulije dez da tudi z baklo ne vidis popolnoma nic, slisis pa nic kaj prijazne zvoke
Vsekakor je moj tip igre. Raziskovanje in se enkrat raziskovanje ter iskanje limit! Save, Save in se enkrat save. Imas mislim da 100 mest. Velikokrat se tudi katera od odlocitev v dialogih (ki jih moras dejansko poslusat) hitro spremeni v napacno. Zato je save pred vecjimi odlocitvami pomemben.
Seveda se potem zgodi tudi to da setas z napol healtha (ker spanje se ni resetirano) ti pa si skrtuh in cuvas obaro pa te jeben Bloodfly od nikjer zvizne. PA jovo na novo setanje do iste tocke, pa opazis da si celo kaj po poti spregledal in si pol celo vesel da se je tak oodvilo
Zadeva tece lepo na 5070Ti na 3440x1440p - Gothic nastavitve + DLSS M model + 3X FG vse skupaj limitirano na 144fps. Poraba in tisina masine je na nivoju (GPU55%, CPU 30%) latency pa je okoli 35ms kar je se vedno super za tak tip igre.
Vsekakor sem pogled (kamero) dal na clasic iz privzetega in pa combat pomagala izklopil, da imam jaz nadzor nad comboti pri melee. Spilam zleknjen v naslonjac z gamepadom in ure kar letijo, se moram prisilno odklopit iz infuzije, ker je una ki jo vsi poznamo...sam se to pogledam
...naj sreca spremlja pogumne!
Predvsem mi je vsec, ko se lahko se vedno exploita kaksne glitche v igri. Recimo pravo pozicioniranje na high-ground in lok ter zaciklani sovragi. Ali pa izrabljanje MOB-ov, kjer na malo tezje sovrage sprozis agro potem pa iz daljave potamanis do konca za XP
Zadevica je res super. Najbolj mi je vsec locking sistem, ki je res zanimiv in logicen, za razliko od ostalih sistemov kjer je v ospredju sreca ali pa hitrost. Brez vlozenega LP v to zadevo komot odprem 5 vrsticni mehanizem - pod vodo (za diving to imam naucen skill) :D
Je kar nekaj situacij, ko sem moral zapustiti kamp ker so bili vsi agro in dialogi niso bili to kar bi morali biti ali pa so napadli on-sight.
Pac gres v drug kamp ali pa raziskovat. Seveda se to sprehajanje zgodi ravno ponoci, ko v gozdu praviloma v early level fazi ni ravno priporocljivo setat.
Za namecek se v gozdu kjer je crno kot v rogu takrat se ulije dez da tudi z baklo ne vidis popolnoma nic, slisis pa nic kaj prijazne zvoke
Vsekakor je moj tip igre. Raziskovanje in se enkrat raziskovanje ter iskanje limit! Save, Save in se enkrat save. Imas mislim da 100 mest. Velikokrat se tudi katera od odlocitev v dialogih (ki jih moras dejansko poslusat) hitro spremeni v napacno. Zato je save pred vecjimi odlocitvami pomemben.
Seveda se potem zgodi tudi to da setas z napol healtha (ker spanje se ni resetirano) ti pa si skrtuh in cuvas obaro pa te jeben Bloodfly od nikjer zvizne. PA jovo na novo setanje do iste tocke, pa opazis da si celo kaj po poti spregledal in si pol celo vesel da se je tak oodvilo
Zadeva tece lepo na 5070Ti na 3440x1440p - Gothic nastavitve + DLSS M model + 3X FG vse skupaj limitirano na 144fps. Poraba in tisina masine je na nivoju (GPU55%, CPU 30%) latency pa je okoli 35ms kar je se vedno super za tak tip igre.
Vsekakor sem pogled (kamero) dal na clasic iz privzetega in pa combat pomagala izklopil, da imam jaz nadzor nad comboti pri melee. Spilam zleknjen v naslonjac z gamepadom in ure kar letijo, se moram prisilno odklopit iz infuzije, ker je una ki jo vsi poznamo...sam se to pogledam
...naj sreca spremlja pogumne!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Treba je priznati da se je originalni Gothic 1 zelo slabo postaral. Glavni problem takrat je bil omejitve tehnologije zato kup zamisli niso mogli izvesti, precej stvari so vrgli ven in delali velike kompromise.
Gothic je vsebinsko legendarna igra, tehnološko pa en velikanski Junk. Gothic 2 je bil precej boljši, čeprav še vedno Junk.
Sedaj so imeli odlično priložnost da igro posodobijo tako kot se spodobi in niso najbolje uspeli. Zato tudi ocena samo 75/100. Premalo so posodobili, premalo manjkajočih stvari dodali in kup stvari še vedno manjka.
Je pa vseeno užitek igrati. Jaz uživam vsak trenutek že okoli 20 ur. Takih iger ne delajo več. To seveda leti na zgodbo in atmosfero, nikakor pa ne na hudo pomanjkljive RPG mehanike in pa praktično popolno odsotnost Quality of Life. Popolni manjek QoL je velikanski minus in zapravljena priložnost, da se ta sicer super igra predstavi tudi novi generaciji igralcev.
Za stare Gothic Fane je Remake vsekakor obvezno igranje, vsi mlajši igralci pa lahko tole mirno preskočijo.
Gothic je vsebinsko legendarna igra, tehnološko pa en velikanski Junk. Gothic 2 je bil precej boljši, čeprav še vedno Junk.
Sedaj so imeli odlično priložnost da igro posodobijo tako kot se spodobi in niso najbolje uspeli. Zato tudi ocena samo 75/100. Premalo so posodobili, premalo manjkajočih stvari dodali in kup stvari še vedno manjka.
Je pa vseeno užitek igrati. Jaz uživam vsak trenutek že okoli 20 ur. Takih iger ne delajo več. To seveda leti na zgodbo in atmosfero, nikakor pa ne na hudo pomanjkljive RPG mehanike in pa praktično popolno odsotnost Quality of Life. Popolni manjek QoL je velikanski minus in zapravljena priložnost, da se ta sicer super igra predstavi tudi novi generaciji igralcev.
Za stare Gothic Fane je Remake vsekakor obvezno igranje, vsi mlajši igralci pa lahko tole mirno preskočijo.
JH84 ::
MEni je pa zelo kul. Sem se pred časom lotil KCD, pa je enostavno preveč vsega, preveč mehanik naenkrat in enostavno pozabim, ker nimam časa včasih igrat daljše obdobje.In mi potem najeda pol stvari.
Pri tem Gothicu pa se mi zdi, da lahko igram vsake 14 dni po 2-3 uri, pa ne bo panike. Ok, sem res bolj na začetku, ampak zankrat kaže zelo dobro, ravno prav med novim in starim.
Pri tem Gothicu pa se mi zdi, da lahko igram vsake 14 dni po 2-3 uri, pa ne bo panike. Ok, sem res bolj na začetku, ampak zankrat kaže zelo dobro, ravno prav med novim in starim.
Treba je priznati da se je originalni Gothic 1 zelo slabo postaral. Glavni problem takrat je bil omejitve tehnologije zato kup zamisli niso mogli izvesti, precej stvari so vrgli ven in delali velike kompromise.
Gothic II je imo še vedno odličen... Jaz bi si dejansko želel Gothic 1 in 2 v grafični kvaliteti RDR 2 in zelo malo drugih sprememb... to bi me prepričalo da odigram še 1x...
Gothic 1 Remake — Patch 1.0.1 Patch notes:
Additions:
- Added lockpick difficulty indicator.
Misc:
- Various Localization & Text fixes.
Technical Bugfixes:
- Fixed some forge station interactions.
- Fixed crashes with DLSS and FSR.
- Fixed economy exploits.
- The Main Menu / Exit Game buttons now are disabled until the save is properly saved.
- Audio improvements for footsteps and attacks.
- Combat: Magnet and targeting issues fixed.
- Improved NPC navigation.
- Fixed crossbow disappearing and various archery issues.
- Wall climbing improvements.
- Various crash fixes.
- Memory improvements.
Quest Bugfixes:
- Forged Rivalries quest is now marked as completed regardless of which outcome was chosen.
- Swamp Camp Forge chests ownership updated.
- Old Camp Forge items ownership updated.
- Fix for several impacts from "Storm of Fire" spell.
- Minecrawler Queen now correctly grants XP.
- Lee's routine to dam conversation.
- Kirgo, Kharim and Gor Hanis quest can now fail in the appropriate situation.
- NPCs near campfires play correct animations.
- Fixed an issue which prevents the player from starting Torrez quest.
- Fixed an issue which blocks the player from becoming a fire mage.
- Gomez key is not lootable until Chapter 5.
- Theron now approaches you to finish his quest.
- Abandoned Mine key is not lootable until Caine quest starts.
- Various level fixes about navigation, links and spawners.
- Fixed a bug which prevents Gorn from joining the Troll fight.
- Fixed an issue which allows players to join the Old Camp after joining other camps.
- Gorn now executes guards in the Free mine.
- Fixed inactivity from blackmailers after being defeated.
- Fixed Tarrok inactivity after Ulumulu.
- Access to Outlaw camp is checked now.
- Thorus permission for swamp camp members can now be obtained in different ways.
- Syra's quest is fixed for players who have beaten Bullit before.
Balancing Changes:
- Stone Golem:
-Resistance to wind spells decreased.
-Resistances and health increased.
-Gomez:
- Resistences and health are increased.
- Area attack distance is increased.
- Balancing updates for these creatures:
- Biter.
- Bloodfly.
- Harpy.
- Minecrawler Queen.
- Minecrawler Warrior.
- Orcdog.
- Razor.
- Snapper.
- Zombie.
- Increased damage for endgame spells.
Sound:
- Added a continuous sound effect for the healing spell.
- Xardas' demon now has an effect on his voice.
- Various sound effects volume balancing and adjustments.
- Better and extended ducking of sound effects during conversations.
- Music transitions within the old camp castle fixed.
- More ambient SFX added to the world.
- Sound effect for lightning strikes now works more reliably (it was sometimes played underground and got occluded).
Additions:
- Added lockpick difficulty indicator.
Misc:
- Various Localization & Text fixes.
Technical Bugfixes:
- Fixed some forge station interactions.
- Fixed crashes with DLSS and FSR.
- Fixed economy exploits.
- The Main Menu / Exit Game buttons now are disabled until the save is properly saved.
- Audio improvements for footsteps and attacks.
- Combat: Magnet and targeting issues fixed.
- Improved NPC navigation.
- Fixed crossbow disappearing and various archery issues.
- Wall climbing improvements.
- Various crash fixes.
- Memory improvements.
Quest Bugfixes:
- Forged Rivalries quest is now marked as completed regardless of which outcome was chosen.
- Swamp Camp Forge chests ownership updated.
- Old Camp Forge items ownership updated.
- Fix for several impacts from "Storm of Fire" spell.
- Minecrawler Queen now correctly grants XP.
- Lee's routine to dam conversation.
- Kirgo, Kharim and Gor Hanis quest can now fail in the appropriate situation.
- NPCs near campfires play correct animations.
- Fixed an issue which prevents the player from starting Torrez quest.
- Fixed an issue which blocks the player from becoming a fire mage.
- Gomez key is not lootable until Chapter 5.
- Theron now approaches you to finish his quest.
- Abandoned Mine key is not lootable until Caine quest starts.
- Various level fixes about navigation, links and spawners.
- Fixed a bug which prevents Gorn from joining the Troll fight.
- Fixed an issue which allows players to join the Old Camp after joining other camps.
- Gorn now executes guards in the Free mine.
- Fixed inactivity from blackmailers after being defeated.
- Fixed Tarrok inactivity after Ulumulu.
- Access to Outlaw camp is checked now.
- Thorus permission for swamp camp members can now be obtained in different ways.
- Syra's quest is fixed for players who have beaten Bullit before.
Balancing Changes:
- Stone Golem:
-Resistance to wind spells decreased.
-Resistances and health increased.
-Gomez:
- Resistences and health are increased.
- Area attack distance is increased.
- Balancing updates for these creatures:
- Biter.
- Bloodfly.
- Harpy.
- Minecrawler Queen.
- Minecrawler Warrior.
- Orcdog.
- Razor.
- Snapper.
- Zombie.
- Increased damage for endgame spells.
Sound:
- Added a continuous sound effect for the healing spell.
- Xardas' demon now has an effect on his voice.
- Various sound effects volume balancing and adjustments.
- Better and extended ducking of sound effects during conversations.
- Music transitions within the old camp castle fixed.
- More ambient SFX added to the world.
- Sound effect for lightning strikes now works more reliably (it was sometimes played underground and got occluded).
Po novem odklepanje prinaša XP, kar je pohvalno glede na to koliko časa se porabi za odklepanje 
Pa Magijo, ki je bila do sedaj patetično šibka in daleč slabša od mečevanja, so končno Buffali.
Patch 1.0.2 (CL 169494)
Additions
Added Performance and quality mode preset in graphics menu on console platforms.
Bugfixes:
GENERAL
Various crash fixes and optimizations
Fixed a bug which prevents resting time being restored if the game session was too short.
Fixed a bug that was causing some key conversations not trigger and could block the story.
Fixed a bug that could make mage reactions not match with the god they believe in
Fixed a bug which makes the glossary update depending on in game state instead of player knowledge.
Fixed a bug that disabled look at on dialogs with seated characters.
Further improvements to cutscene audio synchronization.
Fixed Issue with Sitted dialogs not having gestures.
Fixed concert sequence in game pause state.
Removed duplicated characters on the start of a cinematic.
Orcish subtitles truncation on fast-forwarding subtitle appearance.
Fixed Game Over screen persists on future savegame loads when quickloading before it fully appears.
Improved inventory sorting
Storyflow Bugfixes
CHAPTER 1
Fixed a bug which could block Leftys carry water loop.
Players can ask Mordrag and Dusty again for guiding quest.
Fixed a bug than prevents "Magic Transaction" to start if the player has read the letter.
Magic transaction is complete after giving the materials to Torrez.
CHAPTER 3
Fixed a bug which doesnt reset the guards alarms and the player can reach to the watermages.
Fixed a bug which keeps the firemages hostile during the Innos ritual.
Fixed Kirgo not being in the Exchange Zone for Guard Rank up quest.
Fixed novices to follow hero infinitely during quest "A point of no return"
Fixed a bug which could skip Lees monologue.
CHAPTER 4
Fixed gates being opened incorrectly after Firemages quest.
Jackal freemine conversation can't be skiped.
Fix for Orc ambient conversations spamming
Dungeons and forbidden areas in the Old Camp are marked as trespassable
CHAPTER 5
Kalomist camp characters update after they went to the sleeper temple
Fixed a bug which could make Umakhal not to have a right dialogue flow.
Balancing Changes:
General
Solving lockpicking now gives a little bit of XP to feel more rewarding
Two handed axe stun damage reduced to avoid stunlock.
MAGIC BALANCE
- Ball Lightning increase damage
- Fireball increase damage
- Rain of Fire increase damage
- Chain Lighntning increase damage in high level circles
- Heal increase amount in high level circles
- High level circle spells tweek mana cost
- Iceblock damage buff in high level circles
- Fist of Wind damage buff in high level circles
CREATURES BALANCE
- Juvenile Troll: damage increased
- Swampshark: damage and armor increased
- Shadowbeast: damage increased
- Snapper: damage and armor increased
- Skeleton: damage increased
- Skeleton Warrior: damage increased
- Orcdog: damage and health increased
- Goblins: rock damage modifiers
CHAPTER 2
- Mother Molerat: health increased
- Minecrawler Queen: health increased
CHAPTER 3
- Harpy: damage increased
- Biter: damage, armor and health increased
- Bloodhound: damage, armor and health increased
CHAPTER 4
- Razor: damage, armor and health increased
- Fire Lizard Prime: damage increased
- Minecrawler Warrior: damage and armor increased
CHAPTER 5
- Demon Lord: damage increased
- Fire Demon: damage increased
- Minecrawler Temple: damage and armor increased
CHAPTER 6
- Mad Cor Kalom:health and armor increased
- Mad Minecrawler Queen: damage increased
HUMAN BALANCE:
Increased health and armor for all humans other than lower tiers like diggers, scrapers, peasants and novices.
Specific human have an even higher increase in health and armor:
- Okyl
- Arto
- Bartholo
- Raven
- Scar
- Baal Cadar
- Baal Namib
- Baal Orun
- Baal Tondral
- Baal Tyon
- Cor Angar
- Cor Kalom
- Yberion
Pa Magijo, ki je bila do sedaj patetično šibka in daleč slabša od mečevanja, so končno Buffali.
Patch 1.0.2 (CL 169494)
Additions
Added Performance and quality mode preset in graphics menu on console platforms.
Bugfixes:
GENERAL
Various crash fixes and optimizations
Fixed a bug which prevents resting time being restored if the game session was too short.
Fixed a bug that was causing some key conversations not trigger and could block the story.
Fixed a bug that could make mage reactions not match with the god they believe in
Fixed a bug which makes the glossary update depending on in game state instead of player knowledge.
Fixed a bug that disabled look at on dialogs with seated characters.
Further improvements to cutscene audio synchronization.
Fixed Issue with Sitted dialogs not having gestures.
Fixed concert sequence in game pause state.
Removed duplicated characters on the start of a cinematic.
Orcish subtitles truncation on fast-forwarding subtitle appearance.
Fixed Game Over screen persists on future savegame loads when quickloading before it fully appears.
Improved inventory sorting
Storyflow Bugfixes
CHAPTER 1
Fixed a bug which could block Leftys carry water loop.
Players can ask Mordrag and Dusty again for guiding quest.
Fixed a bug than prevents "Magic Transaction" to start if the player has read the letter.
Magic transaction is complete after giving the materials to Torrez.
CHAPTER 3
Fixed a bug which doesnt reset the guards alarms and the player can reach to the watermages.
Fixed a bug which keeps the firemages hostile during the Innos ritual.
Fixed Kirgo not being in the Exchange Zone for Guard Rank up quest.
Fixed novices to follow hero infinitely during quest "A point of no return"
Fixed a bug which could skip Lees monologue.
CHAPTER 4
Fixed gates being opened incorrectly after Firemages quest.
Jackal freemine conversation can't be skiped.
Fix for Orc ambient conversations spamming
Dungeons and forbidden areas in the Old Camp are marked as trespassable
CHAPTER 5
Kalomist camp characters update after they went to the sleeper temple
Fixed a bug which could make Umakhal not to have a right dialogue flow.
Balancing Changes:
General
Solving lockpicking now gives a little bit of XP to feel more rewarding
Two handed axe stun damage reduced to avoid stunlock.
MAGIC BALANCE
- Ball Lightning increase damage
- Fireball increase damage
- Rain of Fire increase damage
- Chain Lighntning increase damage in high level circles
- Heal increase amount in high level circles
- High level circle spells tweek mana cost
- Iceblock damage buff in high level circles
- Fist of Wind damage buff in high level circles
CREATURES BALANCE
- Juvenile Troll: damage increased
- Swampshark: damage and armor increased
- Shadowbeast: damage increased
- Snapper: damage and armor increased
- Skeleton: damage increased
- Skeleton Warrior: damage increased
- Orcdog: damage and health increased
- Goblins: rock damage modifiers
CHAPTER 2
- Mother Molerat: health increased
- Minecrawler Queen: health increased
CHAPTER 3
- Harpy: damage increased
- Biter: damage, armor and health increased
- Bloodhound: damage, armor and health increased
CHAPTER 4
- Razor: damage, armor and health increased
- Fire Lizard Prime: damage increased
- Minecrawler Warrior: damage and armor increased
CHAPTER 5
- Demon Lord: damage increased
- Fire Demon: damage increased
- Minecrawler Temple: damage and armor increased
CHAPTER 6
- Mad Cor Kalom:health and armor increased
- Mad Minecrawler Queen: damage increased
HUMAN BALANCE:
Increased health and armor for all humans other than lower tiers like diggers, scrapers, peasants and novices.
Specific human have an even higher increase in health and armor:
- Okyl
- Arto
- Bartholo
- Raven
- Scar
- Baal Cadar
- Baal Namib
- Baal Orun
- Baal Tondral
- Baal Tyon
- Cor Angar
- Cor Kalom
- Yberion
tikitoki ::
Dandanes moras pocakati dve leti, da odpravijo vecji del napak, in ven vrzejo vse, al vsaj vecino DLCjev. Pa ceneje je.
Sem v 4 chapterju z okoli 70 urami.
Vizualno mi je ena najlepsih iger z unreal5 pogonom. Igra poplaca ceno, ki jo ima.
Sigurno pa ni perfect. Na zivce mi gredo nekosistentnosti, doloceni nesmiselni dialogi. Recimo quest, ki si ga že opravil in ostanejo vprasanja za ta quest pri istem npcju.
Tudi premikanje glavnega karakterja je pri interakciji z chesti, predmeti in dolocenimi npcji butasto in ti vcas dvigne pritisk.
Recimo hoces odpret chest, pa se karakter uleze na posteljo, ki je zraven odzadaj te pa lovijo guardi, ker jim lootas stvari..
8/10
Vizualno mi je ena najlepsih iger z unreal5 pogonom. Igra poplaca ceno, ki jo ima.
Sigurno pa ni perfect. Na zivce mi gredo nekosistentnosti, doloceni nesmiselni dialogi. Recimo quest, ki si ga že opravil in ostanejo vprasanja za ta quest pri istem npcju.
Tudi premikanje glavnega karakterja je pri interakciji z chesti, predmeti in dolocenimi npcji butasto in ti vcas dvigne pritisk.
Recimo hoces odpret chest, pa se karakter uleze na posteljo, ki je zraven odzadaj te pa lovijo guardi, ker jim lootas stvari..
8/10
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Jaz sem v 5. poglavju in sem na splošno zadovoljen. Igra je dobro optimizirana in do sedaj nisem imel nobenega sesutja ali kakšnih problemov. Naredil sem vse možne queste in tudi tukaj ni bilo nobenih problemov.
Raziskal sem tudi praktično vse in pobil vse kar me je napadlo in tako prilezel že do level 35, pa sem še vedno kar daleč od konca.
Pohvaliti moram Mapo, ki je opazno večja.
Na severu je velika zasnežena in ledena mapa imenovana Tundra, ki ima nove močnejše sovražnike.
Morja je precej več kot v originalu in se ga splača preiskovati. Kup ladijskih razbitin z zakladi.
Sleeperjev Tempelj pa je vsaj tako velik kot pol igre. Ga raziskujem že več dni. Pa še ven ne moreš ko si enkrat notri, ker ima svoje zaščitno polje. Super težavnih Šefovskih pošasti pa notri kar mrgoli.
Pograjati pa moram Magijo. V originalu je bila Magija najmočnejša pot, kar je razumljivo, ker je tudi daleč najtežja in najbolj dolgotrajna pot, ki zahteva precej več LP kot mečevanje in stane mnogo več denarja. Na desetine možnosti, da kaj zamočiš, dovolj je eno napačno dejanje ali en napačen odgovor v celi igri in ne boš nikoli mogočni čarovnik 6. stopnje.
V Remaku so pa nekaj poskušali Balansirati in sedaj je Magija patetično šibka in počasna proti mečevanju. Ne priporočam.
Najmočnejša in najlažja pot je 2H mečevanje, magijo pa uporabljaš kot podporo namesto lokostrelstva. Magija poseka lokostrelstvo, proti mečevanju pa nima za burek.
Vsega se ne moreš naučiti. Ni dovolj LP. Sovražniki se ne respawnajo. Celo med poglavji se samo sem in tja pojavi par novih sovražnikov, pa še ti so tisti najšibkejši, ki ne prinašajo kaj dosti XP.
Glavni problem te igre pa je še vedno iskanje določenega NPC-ja. NPC-ji stalno vandrajo naokoli, v vsakem novem poglavju pa so lahko popolnoma na drugem koncu mape, v kakšnem drugem kampu, v kakšni jami ali enem izmed številnih rudnikov ali celo kar nekje sredi divjine. 90% igre je tako iskanje kje hudiča je sedaj tisti NPC, ki ga rabiš za quest.
Brez Googla bi porabil več 100 ur samo za iskanje NPC-jev. Kar je samo nepotrebno in umetno podaljševanje igre. Unikatni NPC-ji z lastnimi imeni bi morali biti označeni na mapi. To je glavni in največji minus drugače dobre igre.
Raziskal sem tudi praktično vse in pobil vse kar me je napadlo in tako prilezel že do level 35, pa sem še vedno kar daleč od konca.
Pohvaliti moram Mapo, ki je opazno večja.
Na severu je velika zasnežena in ledena mapa imenovana Tundra, ki ima nove močnejše sovražnike.
Morja je precej več kot v originalu in se ga splača preiskovati. Kup ladijskih razbitin z zakladi.
Sleeperjev Tempelj pa je vsaj tako velik kot pol igre. Ga raziskujem že več dni. Pa še ven ne moreš ko si enkrat notri, ker ima svoje zaščitno polje. Super težavnih Šefovskih pošasti pa notri kar mrgoli.
Pograjati pa moram Magijo. V originalu je bila Magija najmočnejša pot, kar je razumljivo, ker je tudi daleč najtežja in najbolj dolgotrajna pot, ki zahteva precej več LP kot mečevanje in stane mnogo več denarja. Na desetine možnosti, da kaj zamočiš, dovolj je eno napačno dejanje ali en napačen odgovor v celi igri in ne boš nikoli mogočni čarovnik 6. stopnje.
V Remaku so pa nekaj poskušali Balansirati in sedaj je Magija patetično šibka in počasna proti mečevanju. Ne priporočam.
Najmočnejša in najlažja pot je 2H mečevanje, magijo pa uporabljaš kot podporo namesto lokostrelstva. Magija poseka lokostrelstvo, proti mečevanju pa nima za burek.
Vsega se ne moreš naučiti. Ni dovolj LP. Sovražniki se ne respawnajo. Celo med poglavji se samo sem in tja pojavi par novih sovražnikov, pa še ti so tisti najšibkejši, ki ne prinašajo kaj dosti XP.
Glavni problem te igre pa je še vedno iskanje določenega NPC-ja. NPC-ji stalno vandrajo naokoli, v vsakem novem poglavju pa so lahko popolnoma na drugem koncu mape, v kakšnem drugem kampu, v kakšni jami ali enem izmed številnih rudnikov ali celo kar nekje sredi divjine. 90% igre je tako iskanje kje hudiča je sedaj tisti NPC, ki ga rabiš za quest.
Brez Googla bi porabil več 100 ur samo za iskanje NPC-jev. Kar je samo nepotrebno in umetno podaljševanje igre. Unikatni NPC-ji z lastnimi imeni bi morali biti označeni na mapi. To je glavni in največji minus drugače dobre igre.
Najlazje in najhitrejse je zame 1H mečevanje.
Vse 2H meče sem zamenjal z 1H in uporabljam samo te+ magijo.
Sovrazniki se po dolocenih levelih spet respawnajo oz ko gres next chapter ali pa ce si dlje časa na drugem ozemlju.
Vse 2H meče sem zamenjal z 1H in uporabljam samo te+ magijo.
Sovrazniki se po dolocenih levelih spet respawnajo oz ko gres next chapter ali pa ce si dlje časa na drugem ozemlju.
2H je mid/late game upgrade path od 1H (zadnji patch je spremenil da je predpogoj za 2H da imas 1H). Ampak menda je minimalni upgrade, tako da komot ostanes pri 1H in prisparas LP za vec magije. Jaz sicer ne, 2H je the way ze zaradi roleplay :) Je pa 2H menda ultra pocasen dokler nimas master, tak da ce si primerjal master 1H z non-master 2H je seveda 2H bil konkretno slabsi.
Tak da bom obrnil eno verzijo 2H/mage hybrida v swamp in eno verzijo archer/mage hybrida v Old Camp (ker se mi ne bo dalo melee v drugo bom bow in potencialno crossbow za hitrejso igro).
Magija je pa itak zakon kot dodatek vedno, hibridi so kul, samo pure mage ne priporocajo lih (itak tudi ce gres "pure" moras vsaj nekaj malega dat v melee)
Tak da bom obrnil eno verzijo 2H/mage hybrida v swamp in eno verzijo archer/mage hybrida v Old Camp (ker se mi ne bo dalo melee v drugo bom bow in potencialno crossbow za hitrejso igro).
Magija je pa itak zakon kot dodatek vedno, hibridi so kul, samo pure mage ne priporocajo lih (itak tudi ce gres "pure" moras vsaj nekaj malega dat v melee)
Zgodovina sprememb…
Postal sem čarovnik najvišje 6. stopnje in lahko potrdim, da je "Pure Mage" oziroma popolni čarovnik še vedno najmočnejša izbira v igri. Postaneš praktično Bog. Je pa daleč najtežja pot da prilezeš do tega in to je možno šele proti koncu 5. poglavja.
Pozor: Popolni čarovnik pomeni izključno samo čarovnika 6. stopnje in nič manj. Je velikanska razlika med 5. in 6. stopnjo.
Sem že level 37 in lahko potrdim da popolni hibrid (Master 2H z več kot 100 STR + Mage 6. stopnje z več kot 100 Mana) ni mogoč ker ni dovolj Learning Points. Čarovnik 6. stopnje požre vsaj 250 LP, 2H bojevnik pa vsaj 150 LP. Se pravi minimalno level 40 in to brez kupa koristnih skillov kot so lockpicking, potapljanje, kovanje...
Pomembno je še vedeti, da učitelji učijo STR, DEX in Mana samo do 100, s permanentnimi napitki pa se da vse 3 dvigniti še precej višje. Če hočeš torej super visok STR, DEX ali Mano je najbolje da jo najprej pri učiteljih dvigneš do 100, šele potem pa začneš piti Permanentne napitke in dvigneš statistike preko 100.
Permanentnih napitkov za STR in DEX je za okoli 40 točk, za Mano pa kar okoli 80.
Potem pa pridejo še prstani in Amulet in tako sta Maksimalni STR in DEX na nekje okoli 160, Mana pa gre lahko nekje do 250.
Kako postati Pure Mage: (morebitni spoiler, nič iz zgodbe)
1. Ne odpri pisma, ki ga dobiš na začetku igre. Čarovniki bodo zelo nezadovoljni če jih izročiš pismo z zlomljenim pečatom.
2. V STR in DEX ne vlagaj nič. Vse gre v Mano in Skille.
3. Torrez, Fire Mage (Old Camp), je edini čarovnik s katerim lahko govoriš na začetku igre. Nauči se Rune Magic (5 LP). S tem postaneš Novice Magician.
Firebolt Rune je v 1. poglavju močnejši kot večina začetnih mečev za povrh pa se bojuješ na daljavo in zaščite sploh ne rabiš.
Zdravljenje torej ni problem. Edino kar rabiš je Mana, veliko Mane.
V močvirje dobiš zastonj 3 cigarete "travice" vsak dan. To in pa spanje je glavni vir Mane na začetku.
Problem nastane v 2. poglavju. Meči so takrat že precej močnejši, ti pa moraš pregurati skozi celo 2. poglavje s enim in istim Firebolt Rune.
4. Pridruži se Old Campu in postaneš Shadow.
5. Tretje poglavje: Zelo pomembno: Zavrniti moraš napredovanje v Wardena !!! Hočeš postati Fire Mage.
Fire Magi te seveda takoj zavrnejo in ti dajo vedeti da te nikoli ne bodo sprejeli medse. S pomočjo Miltena ti s hudo težavo in precej dela uspeš postati Fire Mage. Alchemy in Scroll Crafting skila sta nujna da postaneš Fire Mage. Kot Fire Mage napreduješ do 4. stopnje Magije. Več tukaj ne bo šlo.
6. Nekaj se zgodi (zgodba) in sam moraš zahtevati izstop iz Old Campa.
7. Spet ne pripadaš nobenemu kampu in greš od začetka. Pridružiš se New Campu. Napreduješ dokler ne postaneš Water Mage. Kot Water Mage lahko napreduješ do 5. stopnje Magije.
8. Ker ne moreš več napredovati je spet čas za menjavo pripadnosti.
Pomembno: Na tem mestu se nauči vse skile, ki se jih misliš naučiti. Ko zapustiš Water Mage oziroma New Camp te nihče več ne bo hotel učiti.
9. Ko te Xardas nauči 6. stopnje Magije postaneš Necromancer in s tem avtomatično nisi več Water Mage.
Ne pripadaš nikamor. Postal so močan kot Innos, Adanos in Beliar skupaj. Vsi se te bojijo in hkrati te vsi sovražijo ker si izdal vse 3 Kampe. Takšno je življenje popolnega "Pure Maga". ;-)
Pozor: Popolni čarovnik pomeni izključno samo čarovnika 6. stopnje in nič manj. Je velikanska razlika med 5. in 6. stopnjo.
Sem že level 37 in lahko potrdim da popolni hibrid (Master 2H z več kot 100 STR + Mage 6. stopnje z več kot 100 Mana) ni mogoč ker ni dovolj Learning Points. Čarovnik 6. stopnje požre vsaj 250 LP, 2H bojevnik pa vsaj 150 LP. Se pravi minimalno level 40 in to brez kupa koristnih skillov kot so lockpicking, potapljanje, kovanje...
Pomembno je še vedeti, da učitelji učijo STR, DEX in Mana samo do 100, s permanentnimi napitki pa se da vse 3 dvigniti še precej višje. Če hočeš torej super visok STR, DEX ali Mano je najbolje da jo najprej pri učiteljih dvigneš do 100, šele potem pa začneš piti Permanentne napitke in dvigneš statistike preko 100.
Permanentnih napitkov za STR in DEX je za okoli 40 točk, za Mano pa kar okoli 80.
Potem pa pridejo še prstani in Amulet in tako sta Maksimalni STR in DEX na nekje okoli 160, Mana pa gre lahko nekje do 250.
Kako postati Pure Mage: (morebitni spoiler, nič iz zgodbe)
1. Ne odpri pisma, ki ga dobiš na začetku igre. Čarovniki bodo zelo nezadovoljni če jih izročiš pismo z zlomljenim pečatom.
2. V STR in DEX ne vlagaj nič. Vse gre v Mano in Skille.
3. Torrez, Fire Mage (Old Camp), je edini čarovnik s katerim lahko govoriš na začetku igre. Nauči se Rune Magic (5 LP). S tem postaneš Novice Magician.
Firebolt Rune je v 1. poglavju močnejši kot večina začetnih mečev za povrh pa se bojuješ na daljavo in zaščite sploh ne rabiš.
Zdravljenje torej ni problem. Edino kar rabiš je Mana, veliko Mane.
V močvirje dobiš zastonj 3 cigarete "travice" vsak dan. To in pa spanje je glavni vir Mane na začetku.
Problem nastane v 2. poglavju. Meči so takrat že precej močnejši, ti pa moraš pregurati skozi celo 2. poglavje s enim in istim Firebolt Rune.
4. Pridruži se Old Campu in postaneš Shadow.
5. Tretje poglavje: Zelo pomembno: Zavrniti moraš napredovanje v Wardena !!! Hočeš postati Fire Mage.
Fire Magi te seveda takoj zavrnejo in ti dajo vedeti da te nikoli ne bodo sprejeli medse. S pomočjo Miltena ti s hudo težavo in precej dela uspeš postati Fire Mage. Alchemy in Scroll Crafting skila sta nujna da postaneš Fire Mage. Kot Fire Mage napreduješ do 4. stopnje Magije. Več tukaj ne bo šlo.
6. Nekaj se zgodi (zgodba) in sam moraš zahtevati izstop iz Old Campa.
7. Spet ne pripadaš nobenemu kampu in greš od začetka. Pridružiš se New Campu. Napreduješ dokler ne postaneš Water Mage. Kot Water Mage lahko napreduješ do 5. stopnje Magije.
8. Ker ne moreš več napredovati je spet čas za menjavo pripadnosti.
Pomembno: Na tem mestu se nauči vse skile, ki se jih misliš naučiti. Ko zapustiš Water Mage oziroma New Camp te nihče več ne bo hotel učiti.
9. Ko te Xardas nauči 6. stopnje Magije postaneš Necromancer in s tem avtomatično nisi več Water Mage.
Ne pripadaš nikamor. Postal so močan kot Innos, Adanos in Beliar skupaj. Vsi se te bojijo in hkrati te vsi sovražijo ker si izdal vse 3 Kampe. Takšno je življenje popolnega "Pure Maga". ;-)
Furbo ::
Dandanes moras pocakati dve leti, da odpravijo vecji del napak, in ven vrzejo vse, al vsaj vecino DLCjev. Pa ceneje je.
Jaz zato še vedno nisem kupil zadnji stalker, pa borderlands 4 :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Jaz sem končal 
Prilezel sem do level 39. Pure Mage 6. stopnje. Bil sem tako močan, da je bilo celo 6. poglavje, (zaključek igre), lahkoten sprehod skozi park.
Vsem čarovnikom 6. stopnje močno priporočam, da končni 2H meč Uriziel spremenijo v Runo.
Čeprav je Uriziel daleč najboljši meč v igri in rabi samo 30 STR, kar pomeni da ga lahko vihtijo celo čarovniki, je tista magična Runa vsaj desetkrat močnejša. Xardasu moraš reči da si bolj šibek v mečevanju in ti bo meč spremenil v Runo.
Problem je da je to Runa 6. stopnje, zato je uporabna samo za čarovnike najvišje 6. stopnje, je pa tudi precej požrešna z Mano. Kot pove ime Rune "Wave of Death", se potem samo še sprehajaš naokoli in vsi sovražniki okoli tebe padajo kot muhe
Ravno zaradi Uriziela, sta na koncu igre smiselna samo dva builda. Master 2H z 100+ STR ali pa Mage 6. stopnje z 100+ Mane. Vsi ostali buildi bodo imeli težave v zadnjem poglavju.
Še opozorilo: Na čistem koncu igre, po ogledu zaključnega filmčka, zna marsikdo pomisliti kaj hudiče sem naredil narobe da sem dobil tak konec
Nič, konec je en sam, in daleč od modernih junaških koncev ki smo jih vajeni v današnjih časih. Se pa Gothic 2 nadaljuje točno od tam ko se Gothic 1 konča. To naj bo namig, da ni vse tako črno kot je videti
Prilezel sem do level 39. Pure Mage 6. stopnje. Bil sem tako močan, da je bilo celo 6. poglavje, (zaključek igre), lahkoten sprehod skozi park.
Vsem čarovnikom 6. stopnje močno priporočam, da končni 2H meč Uriziel spremenijo v Runo.
Čeprav je Uriziel daleč najboljši meč v igri in rabi samo 30 STR, kar pomeni da ga lahko vihtijo celo čarovniki, je tista magična Runa vsaj desetkrat močnejša. Xardasu moraš reči da si bolj šibek v mečevanju in ti bo meč spremenil v Runo.
Problem je da je to Runa 6. stopnje, zato je uporabna samo za čarovnike najvišje 6. stopnje, je pa tudi precej požrešna z Mano. Kot pove ime Rune "Wave of Death", se potem samo še sprehajaš naokoli in vsi sovražniki okoli tebe padajo kot muhe
Ravno zaradi Uriziela, sta na koncu igre smiselna samo dva builda. Master 2H z 100+ STR ali pa Mage 6. stopnje z 100+ Mane. Vsi ostali buildi bodo imeli težave v zadnjem poglavju.
Še opozorilo: Na čistem koncu igre, po ogledu zaključnega filmčka, zna marsikdo pomisliti kaj hudiče sem naredil narobe da sem dobil tak konec
Nič, konec je en sam, in daleč od modernih junaških koncev ki smo jih vajeni v današnjih časih. Se pa Gothic 2 nadaljuje točno od tam ko se Gothic 1 konča. To naj bo namig, da ni vse tako črno kot je videti
MIHAc27 ::
me zanima če se da še na enostaven način pridet do two handed meča od templarjev v močvirju. V originalu si lahko enega tolkel toliko časa dokler ni padel dol in spustu meč. Seveda te je umes ene 20 zbil na tla, sam ubil pa te ni... Tako da si lahko to ponavljal v nedogled.....
Sedaj je še lažje. Greš v novi rudnik, zvabiš minecrawlerje do ljudi in upaš da crawler zmaga. par templar mečev sem tako dobil. So pa neuporabni takoj. rabiš 56 strength, da ga uporabljaš, prodat ga pa tud ne moreš, ker imajo vendorji max 50 ore (oz je škoda, ker so vredni 800+). Enega sem zamenjal z dexterjem za napoje in.. kar je imel za prodat.
Drugače, kolikor je začetek brutalen (en digger te takoj fenta) sem že pri LVL 6 pometel z skoraj celim new campom.
oo7 ::
Za vikend začnem igrati Gothic. Kakšen nasvet za začetnika ? Nisem še nikoli igral Gothic iger.
karafeka ::
Ne prehitro izgubit volje, ker na začetku nimaš za burek.
Poleg tega je dokaj odprt svet in z raziskovanjem mariskaj najdeš.
Poleg tega je dokaj odprt svet in z raziskovanjem mariskaj najdeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Škoda, da nima čekpojnt sejv sistema. Ne, sam se hecam. 
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | The Elder Scrolls 5: Skyrim (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Igre | 444278 (131404) | Furbo |
| » | Elex (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 94358 (25757) | oo7 |
| » | Two Worlds II (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 14527 (9680) | oo7 |
| » | Arcania: Gothic 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 48029 (40921) | Izi |
| » | Risen (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 12054 (8458) | Lonsarg |