» »

Gothic !!!

Gothic !!!

««
6 / 6
»
»»

karafeka ::

Ah, pismo. Hvala. Sem iskal po youtubu, pa sem videl samo poljske verzije.

opeter ::

Prosim. Po mojem je čisto dovolj dober za to, če želiš modifikacijo vsaj enkrat preigrati.

Seveda bi bila sinhronizacija z živimi osebami drugačna, ampak kot pravijo v reklamah - takle mamo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Bl4ckSw4n ::

Že na travniku.

oo7 ::

Gothic 1 Remake | Release Trailer

Izi ::

Prve ocene že prihajajo. Zaenkrat je 73 na Metacritic

Zaenkrat je videti da je PS5 močno preslaboten za to igro, na PC pa deluje v redu ampak večina omenja da je to igra izključno za stare hardcore RPG igralce, moderna publika pa nima tukaj kaj iskati saj bodo v svinsko težavnih prvih urah zagotovo izgubili vso voljo in naj raje niti ne poskušajo.
Skratka, kaže kar v redu. Bomo igrali :D

Motion ::

potem stvar nebo igralna na xbSS?

Predsednik11 ::

Motion je izjavil:

potem stvar nebo igralna na xbSS?

Naj bi bila.

Lonsarg ::

Ja kritike vidi da zaenkrat gredo v smer, da je to remake za tiste ki so igrali original in prevec old-fashioned da bi blo za ljudi ki igrajo moderne RPGje, sounds good for me :)

Aja pa bugov imajo nekaj ocitno, no saj original je tut imel :) Recimo da bodo ta del fiksal v roku tedna/dveh.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

PacificBlue ::

Te kar potegne. Sem igral ene 4 ure skupaj. Je par vizualnih glitchev, drugace pa zelo lepo dela. Ocena je kar realna na steamu.
Zacetek je tezak.

Na začetku sem spoznal Mud-a. Kako je pa to zoprn karakter:). Ti skoz sledi in se hoče pogovarjat s tabo v najmanj primernih trenutkih, ko te recimo napade horda scavangerjev. Menda se ga resis edino da ga napades ali pa ga nekdo ubije.
Zdaj sem v Swamp campu, bi moral ukrast recipes iz chesta pa se morm nastudirat lockpicking:)

Glede Lockpickinga, je dobro vnaprej vedeti nekaj stvari:
- Vsaka skrinja oziroma ključavnica ima FIKSNO kombinacijo levih in desnih obratov. Tudi Save/Load jo ne spremeni.
- Lockpicking Skill je glavni pri vsej stvari. Višji level močno zmanjša možnost da se ti vitrih zlomi ob vsaki najmanjši napaki.
- Zvok je glavna indikacija kdaj se bo vitrih zlomil. Visok zvok napoveduje zlom, nizek pravo smer.
- Ker so kombinacije fiksne je zapisovanje kombinacije ključ do uspeha !!! Na primer: R-L-L-R-L
- Čim prej najdi nekega ki te bo učil in dvignil Lockpicking Skill. Ni en sam. Seveda najprej rabiš kakšen Skill Point.

Ker smo v bistvu v zaporu in med samimi lopovi je treba takoj zavreči vse moralne predsodke. Ključ do uspeha je da kradeš, lažeš in manipuliraš kjerkoli se da. Srečno ;)

me zanima če se da še na enostaven način pridet do two handed meča od templarjev v močvirju. V originalu si lahko enega tolkel toliko časa dokler ni padel dol in spustu meč. Seveda te je umes ene 20 zbil na tla, sam ubil pa te ni... Tako da si lahko to ponavljal v nedogled.....
Je pa meč bil kar overpowered na začetku, le mal si moral moč nabuildat...

Quest od Whistlerja, v Old Campu, je še vedno enak. Da ti 110 Ore, da mu kupiš en poseben okrašeni Broadsword, od Fiska, ki je čisto blizu, in ta Sword je daleč močnejši od vsega kar lahko dobiš na začetku igre.
Seveda ga lahko zadržiš zase, kar ima kasneje sicer negativne posledice, ampak ti pa precej olajša začetek igre >:D

karafeka ::

Pismo, po vseh teh vaših zgodbah, me je spet primamlo igrat gothic. Za ta remake imam sicer za kake 10 let prestar računalnik, ampak za drova forsaken kin, bo pa mogoče dovolj.

petron ::

Tudi mene oo dolgem cajtu mika da bi nadgradil PC. Že za 3-ko sem ga. Saj ne da se je takrat kje poznalo :)
Imam Ryzen 5600x in 1070gtx kar sklepam da je ful pršvoh.
Nekje bi mogu staknit kakšen ugoden GPU.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: petron ()

na 1080p bi še vedno moglo laufat kolkor tolk fajn brez kakih zelo požrešnih opcij...

shranjevanje je manual tako kot pri originalu? Kako je na konzolah?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

PacificBlue ::

A se sam men zdi, da ni preveč cpu požrešna. Temperatura mi redko gre čez 60 stopinj.

Je manual, F5.

Da se udomačiti enega Scavengerja in potem ga lahko jahamo 8-)
 Scavenger mount

Scavenger mount

Priporočam da si čimprej omislite Mount, zemljevid je zelo velik in s tekanjem naokoli ne prideš nikamor. Kasneje je sicer na voljo tudi fast travel ampak to prode šele nekje po tretjem poglavju zgodbe.

Lockpicking je nujno nadgraditi dvakrat do Master stopnje. Je velikanska razlika. Teoretično sicer lahko odkleneš vse ključavnice tudi brez nadgradnje ampak rabiš tudi do 10 minut za eno samo. Po prvi nadgradnji se čas skrajša povprečno na 2 minuti. Ko pa si Master pa je povprečje nekje okoli 20 sekund za odklep. Skrinje so večinoma kar lepo založene in vlamljanja se močno splača.
Vseeno je treba malo razmišljati zraven. Če je kdo zelo "počasne" sorte mu tudi Master skill ne bo kaj veliko pomagal :P

Priporočam tudi učenje Potapljaškega Skilla. Se splača. Praktično v vsaki mlakuži se najde precej uporabnega. Tudi zaklenjene skrinje, ki jim moraš odkleniti pod vodo in pa podvodni rovi v skrivne podzemne dvorane, ker rabiš kar precej zraka da se vmes ne zadušiš.
Potapljaški skill ti iz tistih običajnih 15 sekund zraka poveča pljučno kapaciteto kar na več minut. Za povrh pa tudi precej bolje vidiš pod vodo.
Učitelj potapljanja je na jezu v Novem Kampu.

Ne spojlat vsega :D Da bo še kaj ostalo za drugo preigravanje :)):))

Alcarinnn ::

Izi je izjavil:

Da se udomačiti enega Scavengerja in potem ga lahko jahamo 8-)
 Scavenger mount

Scavenger mount

Priporočam da si čimprej omislite Mount, zemljevid je zelo velik in s tekanjem naokoli ne prideš nikamor. Kasneje je sicer na voljo tudi fast travel ampak to prode šele nekje po tretjem poglavju zgodbe.

Lockpicking je nujno nadgraditi dvakrat do Master stopnje. Je velikanska razlika. Teoretično sicer lahko odkleneš vse ključavnice tudi brez nadgradnje ampak rabiš tudi do 10 minut za eno samo. Po prvi nadgradnji se čas skrajša povprečno na 2 minuti. Ko pa si Master pa je povprečje nekje okoli 20 sekund za odklep. Skrinje so večinoma kar lepo založene in vlamljanja se močno splača.
Vseeno je treba malo razmišljati zraven. Če je kdo zelo "počasne" sorte mu tudi Master skill ne bo kaj veliko pomagal :P

Priporočam tudi učenje Potapljaškega Skilla. Se splača. Praktično v vsaki mlakuži se najde precej uporabnega. Tudi zaklenjene skrinje, ki jim moraš odkleniti pod vodo in pa podvodni rovi v skrivne podzemne dvorane, ker rabiš kar precej zraka da se vmes ne zadušiš.
Potapljaški skill ti iz tistih običajnih 15 sekund zraka poveča pljučno kapaciteto kar na več minut. Za povrh pa tudi precej bolje vidiš pod vodo.
Učitelj potapljanja je na jezu v Novem Kampu.

Nič od tega kar opisuješ ni bilo v Gothic 1 ???? WTF kaj je to za eno sranje, sem razumel da bodo naredili avtentično podoživitev stare igre... Upam da mi ne uničijo dvojke

potaplanje je blo če me spomin ne vara, vsaj neki malega

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Motion je izjavil:

potaplanje je blo če me spomin ne vara, vsaj neki malega

Potapljanje v Gothicu je bilo približno tako pomembno kot... no kot ne vem kaj, ker ne vem če sem se 1x potapljal...

V G1 skoraj nic ja, v G2 pa je bilo nekaj potapljanja. Je pa res da Skilla ni blo, amlak saj kako malenkost pa ze lahko dodajo.

JH84 ::

Gothic 1 sem igral takrat ob izidu, ko sem videl opis v slovenskem PC gamerju...mi je bil eden najbolših špilov ever, kljub tisti okornosti.

Ta remake sem igral cca 2 uri, obdelal Old Camp in ravno prišel v Swamp camp...lokacije so res lepe, da ne rečem - okolica je fantastična, gibanje je za Gothic serijo tekoče, bojevanje je tudi izboljšano, prav doma se počutim. Če bo to tako tudi naprej, bo to prvi špil po RDR2, ki me je res potegnil.

JH84 je izjavil:

Gothic 1 sem igral takrat ob izidu, ko sem videl opis v slovenskem PC gamerju...mi je bil eden najbolših špilov ever, kljub tisti okornosti.

Ta remake sem igral cca 2 uri, obdelal Old Camp in ravno prišel v Swamp camp...lokacije so res lepe, da ne rečem - okolica je fantastična, gibanje je za Gothic serijo tekoče, bojevanje je tudi izboljšano, prav doma se počutim. Če bo to tako tudi naprej, bo to prvi špil po RDR2, ki me je res potegnil.

95% al kolk je dobil

Mato989 ::

Lonsarg je izjavil:

V G1 skoraj nic ja, v G2 pa je bilo nekaj potapljanja. Je pa res da Skilla ni blo, amlak saj kako malenkost pa ze lahko dodajo.

Mah meni pa ni vsec to dodajanje ravno pravi car je imel gothoc 1 in 2 skupaj z Notr
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

opeter ::

Torej, če prav razumem, bi vi/nekateri hoteli igrati staro igro, le z novim izgledom? Saj za to obstaja mod scena.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Glede na vse reviewe so prevec old-fashioned, premalo spremenili, pac gledano iz stakisca modernega gamerja. A ocitno se najdejo tudi taki ki pravijo da so prevec spremenili za tisto nekaj malega dodatkov :)

Leveling pa builde sem sicer upal da bodo spremenili ker si bi zadeva zasluzila modernizacijo, ampak glede na prebrano so ohranili cel sistem buildov as-is :) No vseeno bolje da so copy pastal kot da bi kaj slabega naredili, tak da glede na reviewe se slisi to kot nek hibrid remaster/remake ker so tako malo spremenili, remake imajo ponavadi vec sprememb.

Skratka ocitno so target publika stari gajmerji ne novi. Good for me ker G2 sem itak ze preigrak z miljon modi, za G1 pa ni neki dobrih modov ker je vseen oreslab pogon tako da bo ta remaster zelo prav prisel :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Leveling je bil v originalu kar lepo preračunan da nisi bil overpowerd hitro, pa da si najprej poiskal in potamanil vse lažje sovrge...

Buggy ::

Za stare in manj stare old school RPG-jevce nasvet...naredite si uslugo in ne glejte/berte review-jev sploh pa ne (boze nedaj) guidov. Zadeva bo poleg pristnega vzdusja v igri se toliko bolj intenzivne, kar ste verjetno malo ze pozabili zadeve, sem pa tja pa vas pricaka kako lepo ali manj lepo presenecenje.

Predvsem mi je vsec, ko se lahko se vedno exploita kaksne glitche v igri. Recimo pravo pozicioniranje na high-ground in lok ter zaciklani sovragi. Ali pa izrabljanje MOB-ov, kjer na malo tezje sovrage sprozis agro potem pa iz daljave potamanis do konca za XP :))

Zadevica je res super. Najbolj mi je vsec locking sistem, ki je res zanimiv in logicen, za razliko od ostalih sistemov kjer je v ospredju sreca ali pa hitrost. Brez vlozenega LP v to zadevo komot odprem 5 vrsticni mehanizem - pod vodo (za diving to imam naucen skill) :D

Je kar nekaj situacij, ko sem moral zapustiti kamp ker so bili vsi agro in dialogi niso bili to kar bi morali biti ali pa so napadli on-sight.
Pac gres v drug kamp ali pa raziskovat. Seveda se to sprehajanje zgodi ravno ponoci, ko v gozdu praviloma v early level fazi ni ravno priporocljivo setat.
Za namecek se v gozdu kjer je crno kot v rogu takrat se ulije dez da tudi z baklo ne vidis popolnoma nic, slisis pa nic kaj prijazne zvoke >:D

Vsekakor je moj tip igre. Raziskovanje in se enkrat raziskovanje ter iskanje limit! Save, Save in se enkrat save. Imas mislim da 100 mest. Velikokrat se tudi katera od odlocitev v dialogih (ki jih moras dejansko poslusat) hitro spremeni v napacno. Zato je save pred vecjimi odlocitvami pomemben.
Seveda se potem zgodi tudi to da setas z napol healtha (ker spanje se ni resetirano) ti pa si skrtuh in cuvas obaro pa te jeben Bloodfly od nikjer zvizne. PA jovo na novo setanje do iste tocke, pa opazis da si celo kaj po poti spregledal in si pol celo vesel da se je tak oodvilo :P

Zadeva tece lepo na 5070Ti na 3440x1440p - Gothic nastavitve + DLSS M model + 3X FG vse skupaj limitirano na 144fps. Poraba in tisina masine je na nivoju (GPU55%, CPU 30%) latency pa je okoli 35ms kar je se vedno super za tak tip igre.
Vsekakor sem pogled (kamero) dal na clasic iz privzetega in pa combat pomagala izklopil, da imam jaz nadzor nad comboti pri melee. Spilam zleknjen v naslonjac z gamepadom in ure kar letijo, se moram prisilno odklopit iz infuzije, ker je una ki jo vsi poznamo...sam se to pogledam :))

...naj sreca spremlja pogumne!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

opeter je izjavil:

Torej, če prav razumem, bi vi/nekateri hoteli igrati staro igro, le z novim izgledom? Saj za to obstaja mod scena.

Ne, lahko je rebalanced slightly, lahko je tudi kaj dodano (kak item itd...) Ampak da pa dodaš skill ki ga prej ni bilo je pa malo too much...

Treba je priznati da se je originalni Gothic 1 zelo slabo postaral. Glavni problem takrat je bil omejitve tehnologije zato kup zamisli niso mogli izvesti, precej stvari so vrgli ven in delali velike kompromise.
Gothic je vsebinsko legendarna igra, tehnološko pa en velikanski Junk. Gothic 2 je bil precej boljši, čeprav še vedno Junk.

Sedaj so imeli odlično priložnost da igro posodobijo tako kot se spodobi in niso najbolje uspeli. Zato tudi ocena samo 75/100. Premalo so posodobili, premalo manjkajočih stvari dodali in kup stvari še vedno manjka.

Je pa vseeno užitek igrati. Jaz uživam vsak trenutek že okoli 20 ur. Takih iger ne delajo več. To seveda leti na zgodbo in atmosfero, nikakor pa ne na hudo pomanjkljive RPG mehanike in pa praktično popolno odsotnost Quality of Life. Popolni manjek QoL je velikanski minus in zapravljena priložnost, da se ta sicer super igra predstavi tudi novi generaciji igralcev.
Za stare Gothic Fane je Remake vsekakor obvezno igranje, vsi mlajši igralci pa lahko tole mirno preskočijo.

MEni je pa zelo kul. Sem se pred časom lotil KCD, pa je enostavno preveč vsega, preveč mehanik naenkrat in enostavno pozabim, ker nimam časa včasih igrat daljše obdobje.In mi potem najeda pol stvari.
Pri tem Gothicu pa se mi zdi, da lahko igram vsake 14 dni po 2-3 uri, pa ne bo panike. Ok, sem res bolj na začetku, ampak zankrat kaže zelo dobro, ravno prav med novim in starim.

jijetelu ::

Vse lepo in prav, samo po 55-60 EUR za take kao Remastered verzije je kr veliko.

Izi je izjavil:

Treba je priznati da se je originalni Gothic 1 zelo slabo postaral. Glavni problem takrat je bil omejitve tehnologije zato kup zamisli niso mogli izvesti, precej stvari so vrgli ven in delali velike kompromise.
Gothic je vsebinsko legendarna igra, tehnološko pa en velikanski Junk. Gothic 2 je bil precej boljši, čeprav še vedno Junk.

Sedaj so imeli odlično priložnost da igro posodobijo tako kot se spodobi in niso najbolje uspeli. Zato tudi ocena samo 75/100. Premalo so posodobili, premalo manjkajočih stvari dodali in kup stvari še vedno manjka.

Je pa vseeno užitek igrati. Jaz uživam vsak trenutek že okoli 20 ur. Takih iger ne delajo več. To seveda leti na zgodbo in atmosfero, nikakor pa ne na hudo pomanjkljive RPG mehanike in pa praktično popolno odsotnost Quality of Life. Popolni manjek QoL je velikanski minus in zapravljena priložnost, da se ta sicer super igra predstavi tudi novi generaciji igralcev.
Za stare Gothic Fane je Remake vsekakor obvezno igranje, vsi mlajši igralci pa lahko tole mirno preskočijo.

Gothic II je imo še vedno odličen... Jaz bi si dejansko želel Gothic 1 in 2 v grafični kvaliteti RDR 2 in zelo malo drugih sprememb... to bi me prepričalo da odigram še 1x...

Ja saj ravno to je ta Remake

Gothic 1 Remake — Patch 1.0.1

Patch notes:

Additions:
- Added lockpick difficulty indicator.

Misc:
- Various Localization & Text fixes.

Technical Bugfixes:
- Fixed some forge station interactions.
- Fixed crashes with DLSS and FSR.
- Fixed economy exploits.
- The Main Menu / Exit Game buttons now are disabled until the save is properly saved.
- Audio improvements for footsteps and attacks.
- Combat: Magnet and targeting issues fixed.
- Improved NPC navigation.
- Fixed crossbow disappearing and various archery issues.
- Wall climbing improvements.
- Various crash fixes.
- Memory improvements.

Quest Bugfixes:
- Forged Rivalries quest is now marked as completed regardless of which outcome was chosen.
- Swamp Camp Forge chests ownership updated.
- Old Camp Forge items ownership updated.
- Fix for several impacts from "Storm of Fire" spell.
- Minecrawler Queen now correctly grants XP.
- Lee's routine to dam conversation.
- Kirgo, Kharim and Gor Hanis quest can now fail in the appropriate situation.
- NPCs near campfires play correct animations.
- Fixed an issue which prevents the player from starting Torrez quest.
- Fixed an issue which blocks the player from becoming a fire mage.
- Gomez key is not lootable until Chapter 5.
- Theron now approaches you to finish his quest.
- Abandoned Mine key is not lootable until Caine quest starts.
- Various level fixes about navigation, links and spawners.
- Fixed a bug which prevents Gorn from joining the Troll fight.
- Fixed an issue which allows players to join the Old Camp after joining other camps.
- Gorn now executes guards in the Free mine.
- Fixed inactivity from blackmailers after being defeated.
- Fixed Tarrok inactivity after Ulumulu.
- Access to Outlaw camp is checked now.
- Thorus permission for swamp camp members can now be obtained in different ways.
- Syra's quest is fixed for players who have beaten Bullit before.

Balancing Changes:
- Stone Golem:
-Resistance to wind spells decreased.
-Resistances and health increased.
-Gomez:
- Resistences and health are increased.
- Area attack distance is increased.
- Balancing updates for these creatures:
- Biter.
- Bloodfly.
- Harpy.
- Minecrawler Queen.
- Minecrawler Warrior.
- Orcdog.
- Razor.
- Snapper.
- Zombie.
- Increased damage for endgame spells.

Sound:
- Added a continuous sound effect for the healing spell.
- Xardas' demon now has an effect on his voice.
- Various sound effects volume balancing and adjustments.
- Better and extended ducking of sound effects during conversations.
- Music transitions within the old camp castle fixed.
- More ambient SFX added to the world.
- Sound effect for lightning strikes now works more reliably (it was sometimes played underground and got occluded).
««
6 / 6
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elex (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Igre
39193339 (24738) oo7
»

Risen 3: Titan Lords (strani: 1 2 3 )

11125486 (17669) opeter
»

Gothic 2 Gold edition

294482 (2481) LINKO
»

Risen II: Dark Waters (strani: 1 2 )

9421668 (16940) kratos
»

Arcania: Gothic 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25847656 (40548) Izi

Več podobnih tem