Forum » Igre » Assetto Corsa Rally
Assetto Corsa Rally
Temo vidijo: vsi
Sheteentz ::
Ko bodo mala deca starejša in ko bo več časa za hobije, moram spet racing rig v garaži usposobit.
A lahko govorimo o ACR kot o RBR 2.0?
A lahko govorimo o ACR kot o RBR 2.0?
Buggy ::
Jaz sem RBR kar konkretno nazigal preden sem cakal na ACR in prehod v modelu voznje in predikciji bolida je bil zelo zabrisan ...torej dost podoben. Seveda je treba prilagoditi ustrezno volan in ingame nastavitve ampak tam-tam.
Za razliko od simcade-ov tipa EA WRC, WRC Generations in Dirt Rally 2 je tole proper sim in spada v kategorjo bolj resnih zadev, zato je za ustrezno izkusnjo potrebno imeti tudi ustrezno opremo.
Na gamepadu tega, kar so si razvijalci zamislili pac ni za dozivet, kakorkoli obracas.
Za razliko od simcade-ov tipa EA WRC, WRC Generations in Dirt Rally 2 je tole proper sim in spada v kategorjo bolj resnih zadev, zato je za ustrezno izkusnjo potrebno imeti tudi ustrezno opremo.
Na gamepadu tega, kar so si razvijalci zamislili pac ni za dozivet, kakorkoli obracas.
Seljak ::
Vsi pravijo, da je zelo podoben RBR. Jaz od osnovne verzije RBR dalje nisem več igral, in ne morem sodit. Ampak EA ne seže do kolen ACR. To je zagotovo!
V ponedeljek dobim nov Sim cocpit, premontiram volan in menjalnik in gasa
V ponedeljek dobim nov Sim cocpit, premontiram volan in menjalnik in gasa
Zadeva je tolk na nivoju, da so delali kvalifikacije za FIA Rally Esports
The FIA introduces its first-ever official Rally Esports competition, on Assetto Corsa Rally with an exciting final live, at the FIA Awards in Shanghai!
The FIA introduces its first-ever official Rally Esports competition, on Assetto Corsa Rally with an exciting final live, at the FIA Awards in Shanghai!
Ob 19ih lobby RWD bolidi. Hardcore brez assistov in Grcija, da jo malo bolj podrobno spoznamo. Alibuggy server 8 slotov, ce se zeli kdo pridruzit lahko tudi vec.
Nisem dvomil v tvoje sposobnosti 
Si mojster vrtenja volana na mehkih podlagah!
Jaz Grčije še nisem poskusil, ampak, že vem, da mi ne bo šlo. Sem bolj "asfaltar"
Zelo bi bil vesel kakšne Nemčije, ali pa naših južnih sosedov Hrvatov, ki imajo super asfaltni rally stage.
Si mojster vrtenja volana na mehkih podlagah!
Jaz Grčije še nisem poskusil, ampak, že vem, da mi ne bo šlo. Sem bolj "asfaltar"
Zelo bi bil vesel kakšne Nemčije, ali pa naših južnih sosedov Hrvatov, ki imajo super asfaltni rally stage.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Seljak ()
sharing is caring...setup, ki je meni pac ugajal. Feel free to use it
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Danes ob 19ih imamo spet racing event, ce se zeli kdo pridruzit. Lobby bo odprt - Alibuggy
So pa s patchom 0.5.1 malce spremenili/zjebal zadeve in je RWD dost bolj nekontorlirano za vozit po pesku...kar je epic IMO a pricakovano za early access. En korak v pozitivno smer in dva nazaj in pol spet kontra. Men cist sede vedno nova adaptacija na podlago in setup bolida
Setupi, ki so bili shranjeni od 0.5 niso vec aktualni. Lancia 037 je dejansko ubijalka ta trenutek na gravel in je potrebno biti s plinom se ene 5x bolj previden sicer ....maline
@Seljak: lahk tud kaksen asfalt uzgemo, ce ti bolj pase in ce prides.
So pa s patchom 0.5.1 malce spremenili/zjebal zadeve in je RWD dost bolj nekontorlirano za vozit po pesku...kar je epic IMO a pricakovano za early access. En korak v pozitivno smer in dva nazaj in pol spet kontra. Men cist sede vedno nova adaptacija na podlago in setup bolida
Setupi, ki so bili shranjeni od 0.5 niso vec aktualni. Lancia 037 je dejansko ubijalka ta trenutek na gravel in je potrebno biti s plinom se ene 5x bolj previden sicer ....maline
@Seljak: lahk tud kaksen asfalt uzgemo, ce ti bolj pase in ce prides.
Zgodovina sprememb…
Joj, bi z veseljem, ampak sem na morju 
Ampak že pogrešam simulator
A je bil nov update?
Ampak že pogrešam simulator
A je bil nov update?
Zgodovina sprememb…
Ja nek minor update je bil, ampak dost dramticen razfuk 
Pa drugic, pingni. Vozimo pa vsak petek priblizno isti cas. Uzivaj na morju!
je pa danes na MP bolj zalost, so zgleda vsi po dopustih....
Pa drugic, pingni. Vozimo pa vsak petek priblizno isti cas. Uzivaj na morju!
je pa danes na MP bolj zalost, so zgleda vsi po dopustih....
Zgodovina sprememb…
Tud taksen kombo na stezi lahko imamo. Uletu na progo, kjer je sneg s soft gumami in RWD Lancio 037, kjer imajo vsi AWD...izplen si lahko samo predstavljate 
...pol gres pa na en server z isto klaso bolidov, je pa po dveh stagih host ze spizdu, ker mu na progi, ki jo je sam nastavil ni slo
franzoci v tej igri so pa itaq klasa zase IMO
...pol gres pa na en server z isto klaso bolidov, je pa po dveh stagih host ze spizdu, ker mu na progi, ki jo je sam nastavil ni slo
franzoci v tej igri so pa itaq klasa zase IMO
Zgodovina sprememb…
@buggi katero ročno zavoro uporabljaš? Opažam, da je trg zelo različen. Moza ponuja dokaj ugodno rešitev(109EUR), ampak na Amazonu najdem tudi kar nekaj izdelkov, ki so še cenejši.
Fanatec ClubSport V2 pa je cca 169EUR, kar se mi zdi kar malce zasoljena cena,sploh če vemo, da je Moza zelo dobra sim znamka.
Fanatec ClubSport V2 pa je cca 169EUR, kar se mi zdi kar malce zasoljena cena,sploh če vemo, da je Moza zelo dobra sim znamka.
Zgodovina sprememb…
skyline ::
https://www.amazon.de/-/en/X4RACE%C2%AE...
S tole sem super zadovoljen (za navaden setup na mizi zraven Moze R3). Nikakor ni heavy-duty, dela pa čez glavo dobro.
S tole sem super zadovoljen (za navaden setup na mizi zraven Moze R3). Nikakor ni heavy-duty, dela pa čez glavo dobro.
Gregor459 ::
LeXani ::
Testno izdelujem slovenske peacnote s pomocjo AI modela, in potrebujem pomoc pri poimenovanju. Dolecene stvari se neda dobesedno prevajat, sem pogledal tudi slovensko posadko turk-kacin, ampak je prevec idrijski sleng.
zanimajo me predvsem:
Atthepoles - pri drogu
Bigdip - velika udrtina
Caution - pazi
Crest - prevoj ali preval
Dip - udrtina
Longstraight - dolga ravnina
Flatout - na polno
Heavy breaking - mocno zaviraj
Leftacutehp(serpentina) - levo zelo oster zavoj
Lefthp- levo oster zavoj
Leftopenhp - levo sirok zavoj
Left sqaure - levo pravi kot
Logs - hlodi
Tightenslate - zapira pozno
Smallcut - malo sekaj
Sudden - hitro
Up - gor
Uphill - navzgor
Verylongstraight- zelo dlga ravnina
Widens - širi
Widensinside - širi znotraj
Widensoutside - širi zunaj
prosim za popravke
zanimajo me predvsem:
Atthepoles - pri drogu
Bigdip - velika udrtina
Caution - pazi
Crest - prevoj ali preval
Dip - udrtina
Longstraight - dolga ravnina
Flatout - na polno
Heavy breaking - mocno zaviraj
Leftacutehp(serpentina) - levo zelo oster zavoj
Lefthp- levo oster zavoj
Leftopenhp - levo sirok zavoj
Left sqaure - levo pravi kot
Logs - hlodi
Tightenslate - zapira pozno
Smallcut - malo sekaj
Sudden - hitro
Up - gor
Uphill - navzgor
Verylongstraight- zelo dlga ravnina
Widens - širi
Widensinside - širi znotraj
Widensoutside - širi zunaj
prosim za popravke
Čas prve prijave 04.11.2005
Prvo bi rekel: kapo dol za ta projekt. Upam, da ti uspe, ker bi bilo zelo fino imeti slovenskega kopilota ;)
Widens: široko
Widensoutside: razširitev navzven( potem pa odvisno od dialekta)
Widensinside: zožanje
Widens: ražširitev
Ostalo sem mi zdi pravilno. Je pa vse odvisno od dialekta. Ampak pravopisno tukaj ne moreš prevajati, ker bo zelo čudno
Widens: široko
Widensoutside: razširitev navzven( potem pa odvisno od dialekta)
Widensinside: zožanje
Widens: ražširitev
Ostalo sem mi zdi pravilno. Je pa vse odvisno od dialekta. Ampak pravopisno tukaj ne moreš prevajati, ker bo zelo čudno
Zgodovina sprememb…
pozabil se: BadCamber - kontra nagib, CutIn, Kinks, sudden - nenadoma (hitro), tigten 1 - zapira na 1
drugace pa ni kaksna znanost, samo posnetke treba naredit, ostalo gre preko PacenotePal
aktivna je ratala tudi moding skupnost, vec na https://www.overtake.gg/downloads/categ...
drugace pa ni kaksna znanost, samo posnetke treba naredit, ostalo gre preko PacenotePal
aktivna je ratala tudi moding skupnost, vec na https://www.overtake.gg/downloads/categ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeXani ()
-BadCamber: visi ven
-Cut in: sekaj po notranji
-Kinks: na polno po sredini
-Sudden: Takoj
-Tigten 1: zožanje 1
Kolikor vem se ti "pacenotes" naredijo/uskladijo med dirkačem in kopilotom...torej ne obstaja nek pravilnik...glavno je , da se razumeta za kaj se gre. Pa dosti besed je koda:
Zožanje 1 lahko pomeni, da je zelo ozko.
-Cut in: sekaj po notranji
-Kinks: na polno po sredini
-Sudden: Takoj
-Tigten 1: zožanje 1
Kolikor vem se ti "pacenotes" naredijo/uskladijo med dirkačem in kopilotom...torej ne obstaja nek pravilnik...glavno je , da se razumeta za kaj se gre. Pa dosti besed je koda:
Zožanje 1 lahko pomeni, da je zelo ozko.
@buggi katero ročno zavoro uporabljaš? Opažam, da je trg zelo različen. Moza ponuja dokaj ugodno rešitev(109EUR), ampak na Amazonu najdem tudi kar nekaj izdelkov, ki so še cenejši.
Ojla @Seljak. Sry sem spregledal vprasanje glede rocne in se dobro da sem, saj si se sam zelo dobro odlocil s tole MOZO. Kewl. Jaz imam Fanatec-ovo se prvo verzijo in je vredna en kurec, sem hotel za to novejso zamenjat, pa sem se rajs odlocil, da jo bom cim manj pri voznji uporabljal, res samo za fuuul ostre hairpine na asfaltu.
Tudi setup imas popolnoma taprav za uzivancijo v simracingu..KUDOS!
Zdej je verjetno sam problem kot za vse ljubetljske dre...khm vozace, ker bi radi vozili a cajta je vedno manj
Uzivaj in good luck!
Mimogrede. Fanatec ekosistem dozivlja tokrat prelomne trenutke. HW ni problem (delan po designu sicer na CN). Problem je software. Predvsem je problem sedaj ko je Fanatec prevzela multinacionalka Corsair.
Driverji oz. to ni vec driver ampak bloatware v obliki nekega new age APP-a je razlog za crklot HW-ja, ko pososdobis firmwvare in driverje. Fanatec je iz pozicije protagonista postal IMO posmeh za vso simracing sceno in lastnike pregresno dragega HW kot sem jaz. Se trudim dati priloznost, pa nekako ne zmorem. Ko neka proper nisna in delujoca zadeva dobi lastnika, kjer jim to ni vec interes biti najboljsi in se developerji, ki so ziveli zgolj za to, da so bili on-top v simracingu sedaj podrejeni politiki korporacije, kjer je vsak driver vecja katastrofa od prejsnega je pa potrebno delat profit.
Nova realnost. Cas za razmislek tako ali drugace.
Jaz tega ne odobravam, sem na Fanatec ekosistemu in bi me menjava na drugega stala par KEUR. Ce bi bil bolj harcore simracer, bi jih vsekakor zapustil, ze iz pricipa, ker pa vedno manj vozim sem pa zgolj zalosten, da do tega prihaja.
Za vse novodobne in prihajajoce simracerje...ne priporocam ekosistema Fanatec, ceprav je veljal vcasih za najbolj podprtega v igrah (kar sicer najbolj steje) amapak MOZA, so cenejsi in devopsi so jih zaceli vklucevati enakovredno v spilih kot Fanatec.
Fuck that Fanatec!!!
Driverji oz. to ni vec driver ampak bloatware v obliki nekega new age APP-a je razlog za crklot HW-ja, ko pososdobis firmwvare in driverje. Fanatec je iz pozicije protagonista postal IMO posmeh za vso simracing sceno in lastnike pregresno dragega HW kot sem jaz. Se trudim dati priloznost, pa nekako ne zmorem. Ko neka proper nisna in delujoca zadeva dobi lastnika, kjer jim to ni vec interes biti najboljsi in se developerji, ki so ziveli zgolj za to, da so bili on-top v simracingu sedaj podrejeni politiki korporacije, kjer je vsak driver vecja katastrofa od prejsnega je pa potrebno delat profit.
Nova realnost. Cas za razmislek tako ali drugace.
Jaz tega ne odobravam, sem na Fanatec ekosistemu in bi me menjava na drugega stala par KEUR. Ce bi bil bolj harcore simracer, bi jih vsekakor zapustil, ze iz pricipa, ker pa vedno manj vozim sem pa zgolj zalosten, da do tega prihaja.
Za vse novodobne in prihajajoce simracerje...ne priporocam ekosistema Fanatec, ceprav je veljal vcasih za najbolj podprtega v igrah (kar sicer najbolj steje) amapak MOZA, so cenejsi in devopsi so jih zaceli vklucevati enakovredno v spilih kot Fanatec.
Fuck that Fanatec!!!
Zgodovina sprememb…
Se popolnoma strinjam! Fanatec je včasih veljal za sinonim sim racing scene, ampak jih je finančna kriza,dolgi čakalni datumi,... pahnila globoko pod nivo, ki so si ga zaslužili. Corsair je s prevzemom podjetja Fanatec rešil likvidnostne težave, dobavne roke, za torej to ni več problem. Problem je sedaj v programski opremi, ki je nezanesljiva.
Jaz hvala bogu nisem kupil njihovega ekosistema, ker mi je bil takrat pred leti cenovno nedostopen. No, danes obstajajo še dosti dražje znamke (BavarianSimTec, Asetek, GSI Gomez,...),ampak so tudi boljše od Fanatec-a.
Za nas "nedeljske" sim racerje se pomojem ne splača dajati 1500€ za obroč,1600 za stopalke,...
Jaz bom zaradi številčnosti obročev in ostale periferije še dalje ostal na TH-ju.
Jaz hvala bogu nisem kupil njihovega ekosistema, ker mi je bil takrat pred leti cenovno nedostopen. No, danes obstajajo še dosti dražje znamke (BavarianSimTec, Asetek, GSI Gomez,...),ampak so tudi boljše od Fanatec-a.
Za nas "nedeljske" sim racerje se pomojem ne splača dajati 1500€ za obroč,1600 za stopalke,...
Jaz bom zaradi številčnosti obročev in ostale periferije še dalje ostal na TH-ju.
skyline ::
+1 za Mozo. Super software, pa entry level modeli so res ugodni za vstop v DD svet. M3 je čez glavo, če furaš na mizi.

globoko grlo ::
A BeamNG ste kj probal? Ma tudi rejli zadeve not. Sm ga skinil s kompa kksn let nazaj, zdej me pa mika, da bi spet probal, baje kr lepo razvijajo spil + malo morje modderjev.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
slovenian
slovenian intercom
Potrebujete pacenotepal, mapo skopirate v voices. Ostalo se nastavi v programu.
Ni slabo, ampak manjka tisti razburljivi, malce napet glas, ker to niso poročila na POP TV, ampak Rally, kjer vozilo drvi 150km/h ali več, skozi ovinke, neravnine.
Ampak drugače pa zanimivo slišati slovenskega kopilota
Ampak drugače pa zanimivo slišati slovenskega kopilota
@LeXani: vse pohvale za angaziranost. Sicer mene osebno malce moti (verjetno ker sem navajen na privzeto) in mi je original boljsi vseeno pa lahko komu zelo prav pride. Me pa zanima ali uradni update spila, tale custom mod izbrise ali ostane?
Naj bi bilo konec tedna tudi 0.6 update, ki bo prinesel 3 nove 4WD bolide, ce se bojo drzali 2 mesecnega release plana.
Naj bi bilo konec tedna tudi 0.6 update, ki bo prinesel 3 nove 4WD bolide, ce se bojo drzali 2 mesecnega release plana.
Meh...nic ne bo z 0.6 update-om danes, pa sem se ze veselil. Italjani imajo itaq avgust praviloma dopust, tko da naj jim bo 
Mal se bo pa vseen treba presvicat, pa narest kaksen dober run al kaj? Ste kej na multiplayerju, al vas odvrne tisto cakanje v neskoncnost v lobby-ju?
Mal se bo pa vseen treba presvicat, pa narest kaksen dober run al kaj? Ste kej na multiplayerju, al vas odvrne tisto cakanje v neskoncnost v lobby-ju?
pici me na ZS..ko bos pa bova skupaj trenirala. Tudi voice zazeljen.
Najvecji magic je ko se pogovarjas, isces prave sttinge in vidis da ima vsak svoj stil, ampak se vedno fun. Najboljse je ker ni YT tutorialov ali gamplay step-to-step videov. Edini spil, ki ni podvrzen temu in se moras res sam potrudit, da nekaj naredis iz sebe in svojih setupov. Vmes pa zgolj fun, ce imas na drugi strani prave komerade.
Najvecji magic je ko se pogovarjas, isces prave sttinge in vidis da ima vsak svoj stil, ampak se vedno fun. Najboljse je ker ni YT tutorialov ali gamplay step-to-step videov. Edini spil, ki ni podvrzen temu in se moras res sam potrudit, da nekaj naredis iz sebe in svojih setupov. Vmes pa zgolj fun, ce imas na drugi strani prave komerade.
Zgodovina sprememb…
Hvala za povabilo
Če bo čas, ti pišem, pa me boš poučil, kajti v Rally-ju(sploh makadam) sem zelenec 
Meni osebno je pri AC Rally super, ker so lasersko skenirane trase. Izboljšati morajo še poškodbeni model,dodati kakšen asfaltni stage aka Deutchland ali Croatia (moja velika želja).
Meni osebno je pri AC Rally super, ker so lasersko skenirane trase. Izboljšati morajo še poškodbeni model,dodati kakšen asfaltni stage aka Deutchland ali Croatia (moja velika želja).
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | EA SPORTS WRC - (aka. Dirt Rally 3.0) (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 10811 (2297) | Buggy |
| » | Assetto Corsa (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Igre | 117191 (8735) | PrimozR |
| » | WRC Rally (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15403 (1993) | Ganon |
| » | DiRT 5 (Codemasters)Oddelek: Igre | 4725 (3397) | DamijanD |
| » | DiRT Rally (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 53348 (32364) | vostok_1 |