Forum » Operacijski sistemi » 32 ali 64 bit OS
32 ali 64 bit OS
Icematxyz ::
Sedaj sem mislil da je že čas in sem glede na to da so že vsi programi ki jih uporabljam v 64 bit različici in tudi gonilniki za vso mojo opremo obstajajo v 64 bit različici sem malo testiral obe možnosti in prebral nekaj testov na to temo.
In sem ugotovil da tudi 3 leta po izidu prvega 64 bit OS windows sistema in vsaj 2 leti prodaje (če ne že več) 64 bit procesorjev se prehod preprosto ne splača kajti me ni doben test prepričal.
Vse deluje isto hitro kaj sem testiral le z 64 bitno različico OS izgubim kompatibilnost z določenimi le 32 bit programi.
Kaj sploh misli kdaj biti to razmerje v prid 64 bit?
Imam pa dvojederni 64 bit procesor.
Viste pa sploh nisem testiral ker se mi zdi neumnost. Jaz sem teste delal in bral članke na temo primerjave med xp professional 32 in 64 bit.
Vaše mnenje? Pa z argumenti prosim.
In sem ugotovil da tudi 3 leta po izidu prvega 64 bit OS windows sistema in vsaj 2 leti prodaje (če ne že več) 64 bit procesorjev se prehod preprosto ne splača kajti me ni doben test prepričal.
Vse deluje isto hitro kaj sem testiral le z 64 bitno različico OS izgubim kompatibilnost z določenimi le 32 bit programi.
Kaj sploh misli kdaj biti to razmerje v prid 64 bit?
Imam pa dvojederni 64 bit procesor.
Viste pa sploh nisem testiral ker se mi zdi neumnost. Jaz sem teste delal in bral članke na temo primerjave med xp professional 32 in 64 bit.
Vaše mnenje? Pa z argumenti prosim.
WarpedGone ::
Dejasnki prehod na 64 bo 'nujen' ko bojo OS-i sami po seb kurili po giga, giga in pol rama. Takrat bo uporaben večji naslovni prostor in ostale reči. Do takrat pa so dejanske prednosti 64bitov le v posameznih nišah. Še par let.
Zbogom in hvala za vse ribe
primzx ::
življenje na 32bith je cist vredu. Mogoče v prihodnosti. Moral bom met res tehtn razlog za prehod na 64bitno teh. Če pa gledam drugače, pa svojga procesorja ne izkoriščam, kar mi je mal bed.
Ja te niše me zanimajo.
Ker čedalje bolj vidim da je 64 čisti nesmisel glede na to da je 3 leta že aktualen pa še nič ni iz njega in še vsaj tliko časa pomoje nebo nič.
Zdaj če uporablja 64 bit OS za kakšno "nišo" kjer se mu to splača me zanima za katero.
Ker če ugotovim da je pri katerih aplikacijah, ki jih uporabljam bolje 64 bit bom pač imel oba sistema na računalniku.
Ker čedalje bolj vidim da je 64 čisti nesmisel glede na to da je 3 leta že aktualen pa še nič ni iz njega in še vsaj tliko časa pomoje nebo nič.
Zdaj če uporablja 64 bit OS za kakšno "nišo" kjer se mu to splača me zanima za katero.
Ker če ugotovim da je pri katerih aplikacijah, ki jih uporabljam bolje 64 bit bom pač imel oba sistema na računalniku.
rfmw ::
Če hočem programu dati na voljo 3GB rama ali še bolje 4GB+, bi najbrž rabil 64-bitni OS ter seveda proggy, rajt?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
Da za več kot 4 GB rama rabiš 64 bit OS in program ki je to sposoben naslavljati toliko rama. Program zato vrjetno tudi more biti 64 bit koliko vem.
Ampak to je potem samo večja kompatibilnost z strojno opremo ali pa edina pot za več kot 4 GB rama.
Torej to je prva niša. Podpora za večje količine rama. (meni ne koristi )
Gremo dalje.
Ampak to je potem samo večja kompatibilnost z strojno opremo ali pa edina pot za več kot 4 GB rama.
Torej to je prva niša. Podpora za večje količine rama. (meni ne koristi )
Gremo dalje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
kriko1 ::
Saj tudi na 32 bitnem os-u se da naslavljat več kot 4GB rama: PAE (Physical Address Extension).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 32 or 64 bit OS?Oddelek: Operacijski sistemi | 6984 (5898) | Hayabusa |
» | Windows 7 32bit vs. 64bitOddelek: Operacijski sistemi | 7161 (6269) | Blisk |
» | Ali naj naložim 64biten ali 32biten win 7?Oddelek: Operacijski sistemi | 3505 (2952) | whiteghosted |
» | Kako prisiliti prehod na 64bitOddelek: Programska oprema | 2212 (1364) | blackbfm |
» | win x64 ali x86? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9550 (8179) | Razerzone |