» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
66 / 117
»»

alen1 ::

Ja samo kaj je s temi monitorji nimajo nastavitve po višini in še veliko druhih zadev. Saj pravim odvisno za kej se bo uporabljal. Je pa res, da se cenovno splača vzet 24" 1920x1080 kot pa 22" 1680x1050, ker je cena za tak 24" skoraj enaka kot 22". Res je tudi, da za 1920x1200 je potrebno odšteti veliko več pa še težko se jih dobi.

Ja monitor ni slab in kot pravim, za ta denar se dobi že skoraj 24" 1920x1080 je le 30px več po višini.

Maximus ::

Ta je še eden redkih, ki ima ločljivost 1920x1200 in ni predrag :)
http://www.mimovrste.com/artikel/265005...

Ja sej tega gledam. Eden boljših kar se jih še dobi za zmirno ceno.

jRk0 ::

BWji so zakon, najlepsi meni :D

je pa res samo TN=)
You fuck up once, you loose two teeth.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jRk0 ()

Jah tko je. Važno je, da je nastavljiv po višini, da se da obračat in da ima DVI priklop. Sicer so te 24", ki imajo 1920x1080 in so cenejše. Sedaj al dati 100EUR manj in imeti en 1920x1080 ali dati malo več in pridobit še 120px. Težka odločitev :)

ja mas se 2343BW, ki ga mam tudi sam (sicer je takrat bil uber poceni) in ma 2048x1152 :) (dvi+vga, pivot, po visini in vse)

Na koncu mislim da bom vzel tegale http://www.mimovrste.com/artikel/265005...
ni sicer 24", vndar prihranim 100EUR in monitor ni tako slab ima vse kar potrebujem DVI, HAS, Pivot.

kmetek ::

Tilt range: -5° to +30° vertical; to je verjetno premikanje naprej in nazaj?
Swivel range: -45° to +45°; kaj je to?
Height: Up to 10,0 cm (3.94 in); nastavljiv po višini?
Pivot: Yes to je obračanje a ne?

Večina HP ZR24W zelo hvali:

"Ok mine arrived today and I have had chance to connect it all up.

+ No dead pixels
+ No tinting
+ No bleed

- Aint gonna win any beauty contests.
- Its pretty thick and the base uses a large footprint.

Minor niggles above and for ?300 I've got a nice IPS monitor which from some BF:BC2 and LFD2 play seems to handle gaming very well.

Just need someone to calibrate and share the settings"

"Took delivery of my monitor today. Have to say I am very happy so far, no dead pixels, tinting or bleed.

Have loaded up a couple of games and it seems to be fine, will need to have a bit of a session on it later to test it properly.

Have adjusted the settings to those which DanF posted above. They seem fine to my eyes and did seem to improve on the default settings.

Maybe it is time I invested in a calibrator of my own, not that I would greatly benefit from one but the fact I just like tinkering with things...

I was holding out for months for a new monitor and nothing really made me want to buy it, so was very happy when this monitor came out, and now, first impressions are that for ?300 its a very good and excellent value for money"

Za 350EUR pomoje bestbuy, upajmo, da ne bosta AVTERA in DISS požrešna pa nabila ceno 400+. ;((

snela ::

Swiwel je levo desno okoli navpicne osi. Meni je to zelo pomembno, ker moram dnevno vsaj parkrat premaknit monitor okol navpicke (toporisicpress).

Pivot je okoli vodoravne, se pravi iz landscape v portrait.

Tilt je nagib - vecina samsungov ima fiksen tilt - in-fact: velike vecina imajo vse fiksn 8-)

Cena ne bo majhna. Ce pogledas ceno HP LP2475W ... bo morala bit kr tam nek, ce ne okol 600EUR. Za en inch po višini mi za potencialnih 200EUR dol visi :)

Jz bom po moje vzel 23" NEC-a zarad kontrasta, crnih in nizke porabe, ki pomeni majhno proizvodnjo toplote pa seveda monitor je dokazan.

LP2475W se k nam niti ni prisel pa ce bo tko kot z delli U2410 pomeni, da bomo 3 mesce za drugimi in pri prvih modelih kot pri revizijah - vmes bo vsaj kak review prisel ;)
LP

alen1 je izjavil:

Na koncu mislim da bom vzel tegale http://www.mimovrste.com/artikel/265005...
ni sicer 24", vndar prihranim 100EUR in monitor ni tako slab ima vse kar potrebujem DVI, HAS, Pivot.

ja poglej se 2343BW. ni tolko drazji od 22 in je cenejsi od 24, vendar ma se vesjo resolucijo kot oba=)

HP ZR24W cca 400EUR
HP ZR22W cca 290EUR

dobavljivo :D

Kje pa?

Jz sem se odločil, da počakam na uraden review.
LP

Samo po naročilu v Comshopu med drugim, dobavitelj ima....jaz si ga bom verjetno zase vzel.

ok vzem pa dej stisni review sem in na hardforum ;)
LP

Pat_MaGroin ::

kmetek je izjavil:

HP ZR24W cca 400EUR
HP ZR22W cca 290EUR

Uh!

Jaz pa ZR24W dobim 295 + DDV. Tudi na zalogi :), Slovenija.

LP,
PIC

Xgeneration ::

če niste ZELO zahtevni, razmislite o tem

cena je 149EUR, dejansko gre za tehnologijo zelo znanega proizvajalca (samsung ali lg).

moj kolega ima 26" brata iste znamke že eno leto in deluje odlično. slika je lepa. resolucija 1920*1080... pa garancije ma tri leta, kar je vsaj meni zelo pomembno.

več pa preberite na povezavi.
LP

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

Ja dej povej se kje in kako :D
LP

Pat_MaGroin je izjavil:

kmetek je izjavil:

HP ZR24W cca 400EUR
HP ZR22W cca 290EUR

Uh!

LP,
PIC

Jah, če delaš pri dobavitelju ti kar. DISS?

atomc ::

Teli so dal že en teden prej prazen oglas, da jih je google skeshiral :)

Dobr so se potrudl, da so jih dobil pred vsemi ostalimi.

Oddal naročilo ...
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: snela ()

bluefish ::

Zanimivo. 21" bi se dobro podal zraven obstoječega 17", ko bi le bil malo bolj oblikovno zanimiv.

HP ZR24w je perfekcija za 370EUR 8-)
LP

si ga dobil? kje je opis in slike?

Stari ni cajta - ta teden diham na skrge, jutri oddajamo ponudbo za razpiso tko, da ... naslednji teden enkrat ;)
LP

xyxyxyxy ::

Zagotovo ima kdo izmed vas IPS monitor Philips 240PW9ES. Bi mi lahko zaupal nastavitve za kar najboljšo kvaliteto slike? Hvala.

EC9 ::

Xgeneration je izjavil:

če niste ZELO zahtevni, razmislite o tem

cena je 149EUR, dejansko gre za tehnologijo zelo znanega proizvajalca (samsung ali lg).

moj kolega ima 26" brata iste znamke že eno leto in deluje odlično. slika je lepa. resolucija 1920*1080... pa garancije ma tri leta, kar je vsaj meni zelo pomembno.

več pa preberite na povezavi.

Ima kdo ta monitor? - kakor razumem so ga že prodajalai po 20 EUR več - in ali je zadovoljen z njim?

uraden review HP ZR24W

HP ZR24W

Ja crne so res mal slabs ampak za ta dnar popolnosti ni - boljs to kot dellove tezave za dodatnih 130EUR ;)

Sej na konc se vsi sprijaznimo s tem kar smo kupil in to opravicimo sami sebi. Ce ma punca tipa ki vrta po nosu, ga zamenja. Ce ma pa zena moza ki vrta po nosu pa skomigne z rameni in si rece "je pravi dec" 8-)
LP

DELL U2410 je 500EUR?

Odvisno kje ga kupis, pa ce ga na firmo je se cenej, ce pa rabljenga pa sploh ;)

Preveč potencialnih težav za ta denar. Sem bil pripravljen vzet 22" od LG-ja, al pa Samsunga F2380M, sam U2410 ne.
LP

Kakšen je tvoj HP ZR24W, ker nekateri ga na forumih malce "preveč" kritizirajo ali so pričakovali Ferrarija za ceno Golfa?

Kako je črna, kontrast, brightness itd?

popravek opisa:

HP ZR24W Review Update - Correcting Blacks and Contrast Ratio!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Meni je vse ok, pa sem rocno "kalibriral". Brightness imam na 0 vecino casa. Ko gledam filme preklopim v HP assistantu na Dim light 100%. Na flatspanel so kritiziral dirty look ampak kar sem jaz videl od U2410 v bigbangu mi je HP dost boljs. Se 22" ISP od LG-ja je za moje oko imel zrnato sliko.

Najboljs da vidis monitor in ga sprobas pa ce ti sede na tvoje oko. Jz NEC-a nikjer nisem mogel videt in za isto ceno sem raje vzel 24" in ti povem, da se 1900x1200 lepo pozna v vsemu. Odpres photoshop in ne mores verjet, da si prej mel zadevo na 19". Firefox - brezveze, ze itaq imam zoom addin zdej pa sploh lahko delam kar cem pa se CTRL+B mi ni treba pritiskat. Pa sRGB - gledam ene stare slike, ki sem jih "obdelal" in se sam smejim, ker sem mel kao skalibriran 193p...

Po moje je full odvisn kaj imas zdej za en monitor.

Ce imas kak NEC ISP al pa kak highlevel ISP bos po moje hitro opazil razliko v crnih. Jz sem saltal iz Samsunga 193p in nimam besede. Ko zdej pogledam samsunga se mi zdi kot en cigu, da o barvah ne govorim :D

Bi pa iz radovednosti vzel kalibrator, da vidim, ce se da se kej boljs nastavit.

En dober odziv:
"HOLY CRAP, it really is a beautiful monitor, as Tanner says, I don't notice ANY input lag, and I'm still able to trickjump just fine in Q3 games (long live ET) so that's saying something.

The viewing angles are amazing, color reproduction is spectacular, everything about this monitor is amazing. I just wish i had another $800 to throw down for an eyefinity setup."

Pa lahko ga kupis, ga uporabljas 10 dni in ga vrnes brez razloga ;)
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: snela ()

ISP -> IPS :) Kaj a ni Samsung 193P imel PVA matriko? Mislim, da ima kolega istega in bi morda ti ga celo odkupil, če ga še imaš?

Imam LG 2000C S-IPS in je kar kriza iti kam na slabše :P

Ja potem definitivno poglej v zivo, sploh ce delas kej resnega z barvami (fotke i slicno).

PVA gor dol - to je le 5 let star monitor in zdej ga ma zena tko da ;)
LP

Evo dober post na HardForumu:

I really don't understand why everyone is making such a big deal about black levels? It does not matter what panel/backlight it is, unless it is OLED, local dimming LED, or C-PVA, then of course the monitor is going to have crap black levels. I would love to buy a C-PVA Samsung for it's class leading black levels (for a monitor, not TV) but the black crush makes it a no go. Every other monitor pales in comparison to a C-PVA panel when comparing black levels. Until OLED arrives at mainstream sizes, there will be no perfect monitor (or TV). The NEC EA231WMi is a poor choice for gaming and the Dell U2410 has a wide gamut backlight producing, at times, unrealistic colours (along with tinting blah blah blah). The HP has poor black levels and that's about it, just pick the one best for your needs....

Pa uni post z kompulzivnim kupcem mi je tud vsec. Danes je to itaq problem kapitalizma - imamo prevec izbire in zaradi tega se ne moremo odlocit. Ce se pa odlocimo pa nismo zadovoljni, ker "I could do better", pa ceprav je zadeva boljs kot karkoli do zdej - velja za vecino izdelkov.
LP

pa na HardForumu je folk full zadovoljen - sploh mi iz evrope :D

Glede crnih na tem HP-ju pa pazi tole - potem je dost boljsi od U2410 in zlo bliz NEC-a 23":
http://www.tftcentral.co.uk/news_archiv...

Ves kako zenske pravijo 1" je boljs gor kot dol ;)
LP

alens spam :D

5pellfire ::

Ima kdo izkušnje z LG Flatron W2442PA?

Sedaj sem na 19ki pa je tale kr ugoden.
Rabil bi ga predvsem za igre, splet,
pisarniško delo (skratka nič zahtevnega).

primozzz01 ::

Jaz pa kupujem dva 24" ekrana. Za enega sem se že skoraj fiksno odločil - u2410, za drugega pa še ne vem katerega. Za drugi monitor nameravam porabiti največ 250€. Gledal sem tega.

Kje bi lahko dobil najcenejši u2410 (tuja spletna trgovina - KJE, ebay,...)?

xyxyxyxy ::

xyxyxyxy je izjavil:

Zagotovo ima kdo izmed vas IPS monitor Philips 240PW9ES. Bi mi lahko zaupal nastavitve za kar najboljšo kvaliteto slike? Hvala.

To googli, pa pejt gledat na HardForum in Anandatech ipd.
LP

kayrosos ::

V minulih tednih sem preizkusil veliko monitorjev, med njimi tudi naslednje: Dell U2410, Dell 2209WA in HP ZR24W. Slednja dva nista "wide gamut" monitorja, prvi pa je. Vsi imajo IPS matriko različnih izvedb.

Res mi ni jasno kako je lahko Dell 2209WA dobil tako dobre ocene. Morda ljudje ocenjujejo le barvno reprodukcijo, manj pa izgled besedila v različnih aplikacijah: pri Dellu 2209WA je bil ta izgled zelo slab, mnogo slabši kot pri zelo povprečnih monitorjih. Da ne bo pomote: zelo sem se potrudil in nastavljal marsikaj, od nastavitev monitorja do nastavitev operacijskega sistema (ClearType fonts). Dell U2410 je malo boljši kar se tega tiče, a je "wide gamut" in barve v običajnih aplikacijah (teh pa je 95%) so zato preveč poudarjene in zelo moteče.

Nasvet: "wide gamut" monitor je dobro kupiti le tedaj, če si profesionalec na področju grafike.

Na koncu sem kupil ZR24W, ki je manj "zrnat" kot Dell U2410, ima bistveno boljši prikaz besedila v mnogih aplikacijah (tudi v Internet Explorerju), poleg tega pa pri Dellu U2410 še niso odpravljene vse pomanjkljivosti (kljub temu, da je pri nas že na voljo revizija A01).

Glede stopnje črne barve na ZR24W:
- Tovarniške nastavitve res niso optimalne: kontrast 80%, svetlost 90% in sRGB; pri teh nastavitvah je kontrastni nivo malo slabši kot pri konkurenci
- Moje nastavitve: kontrast 100%, svetlost 0%-30% (odvisno od osvetlitve sobe), custom RGB: R=130, G=130, B=130; pri teh nastavitvah se dobi kontrastni nivo približno 650:1 do 700:1, kar je celo boljše od Della U2410 in primerljivo s številnimi konkurenčnimi monitorji z IPS matriko. :-)

Treba pa je vedeti, da noben monitor ni popoln, niti tisti ne, ki stanejo 5-krat več kot Dell U2410 ali HP ZR24W.

zile ::

U2410 je lahko oboje, btw. Wide in normal (sRGB). Samo nek manjši problem v firmware a00 je bil prisoten pri sRGB. Obstaja a01 revision, ki naredi ta monitor skoraj popoln.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

sss ::

Si "flashal" U2410?

zile ::

Sem že dobil z novim a01.
Imam pa nekje tudi datoteke za update

sss ::

Imam tud jst. Vprašanje je, če je razlika opazna, da se splača flashat

MedusasPath ::

Če sam ne opaziš, ne flashat :)
V kolikor si pa želiš ogledati ta famozni dithering efekt, pa pojdi semkaj (če imaš u2410 z a00 revizijo firmware-a in imaš monitor nastavljen na sRGB opcijo, bi moral opaziti na nekaterih odtenkih sive statični šum)

Zgodovina sprememb…

kayrosos ::

@zile

Ja, U2410 je dizajnersko tudi meni nekoliko lepši kot ZR24W. Poleg tega ima skoraj vse priključke, ki jih boš potreboval v naslednjih nekaj letih. U2410 ima več nastavitev, ki ti tuintam utegnejo koristiti.

Vendar....:

V raznih trgovinah sem preizkusil 4 različne monitorje U2410, enega z revizijo A00, dva z revizijo A01 in enega naknadno "popravljenega" iz revizije A00 na A01 (prelepljena nalepka!!!, in to je bilo narejeno pri proizvajalcu). Preizkusil sem praktično večino nastavitev, tudi sRGB, vendar so bile barve v večini aplikacij zelo čudne, npr. okoli črk v besedilih so se pojavili zeleni in roza haloji. Tudi številni drugi uporabniki so se pritoževali nad tem efektom. Še bistveno slabša je bila slika besedil v različnih aplikacijah pri 2209WA (spet zelen in roza halo okoli črk, še posebej če so bile črke črne in modre barve). Preizkusil sem kar 5 različnih monitorjev 2209WA (revizija A01) na dveh različnih prenosnikih z različnima grafičnima karticama. Poudarjam, da 2209WA ni Wide gamut, a ima vseeno težave pri reprodukciji sRGB.

Pri U2410 gre za emulacijo sRGBja, kjer pa tudi lahko nastopijo težave. Poglejte npr.:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1...

Seveda pa sem vesel, če ste uporabniki U2410 ali 2209WA s kakovostjo slike zadovoljni (morda ste imeli srečo in dobili izdelek, ki je bil zares brezhiben). Tudi jaz bi z veseljem kupil U2410 ali 2209WA, če bi ne bilo zgoraj naštetih opažanj.

MedusasPath ::

kayrosos je izjavil:

@zile

Ja, U2410 je dizajnersko tudi meni nekoliko lepši kot ZR24W. Poleg tega ima skoraj vse priključke, ki jih boš potreboval v naslednjih nekaj letih. U2410 ima več nastavitev, ki ti tuintam utegnejo koristiti.

Vendar....:

V raznih trgovinah sem preizkusil 4 različne monitorje U2410, enega z revizijo A00, dva z revizijo A01 in enega naknadno "popravljenega" iz revizije A00 na A01 (prelepljena nalepka!!!, in to je bilo narejeno pri proizvajalcu). Preizkusil sem praktično večino nastavitev, tudi sRGB, vendar so bile barve v večini aplikacij zelo čudne, npr. okoli črk v besedilih so se pojavili zeleni in roza haloji. Tudi številni drugi uporabniki so se pritoževali nad tem efektom. Še bistveno slabša je bila slika besedil v različnih aplikacijah pri 2209WA (spet zelen in roza halo okoli črk, še posebej če so bile črke črne in modre barve). Preizkusil sem kar 5 različnih monitorjev 2209WA (revizija A01) na dveh različnih prenosnikih z različnima grafičnima karticama. Poudarjam, da 2209WA ni Wide gamut, a ima vseeno težave pri reprodukciji sRGB.

Pri U2410 gre za emulacijo sRGBja, kjer pa tudi lahko nastopijo težave. Poglejte npr.:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1...

Seveda pa sem vesel, če ste uporabniki U2410 ali 2209WA s kakovostjo slike zadovoljni (morda ste imeli srečo in dobili izdelek, ki je bil zares brezhiben). Tudi jaz bi z veseljem kupil U2410 ali 2209WA, če bi ne bilo zgoraj naštetih opažanj.

Si lahko mogoče malo bolj konkreten? Namreč da bi se ti prikazovale neke čudne barve okoli črk? Never heard of that before..
««
66 / 117
»»