» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
52 / 117
»»

DJ MartiNi ::

Sem kar Samsunga naročil. Bomo videli kako se bo kaj obnesel.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 Steel Legend/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 6000/RX 6700 XT
Ryzen 7 5700X/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/RX 5700 XT
AMD FX-8350/ASRock 970 Extreme4/2x4GB Kingston HyperX Beast 2400/R9 270X

N-E-O ::

Jaz sem pa vzel Samsung T240 in ga imam s prenosnikom povezanega preko HDMI. Občasno slika utripne za sekundo (postane črna) nato pa je vse spet normalno. Kaj bi lahko bil vzrok?
Follow the white rabbit.

Phil ::

Sem včeraj nabavil Samsunga 2494HS. Za svojo ceno vredu, žal pa TN matrika naredi svoje. Vidni koti so namreč dokaj ubogi, vertikalni sploh. Ni kakšnega opaznega napredka od 5 let starega Samsunga 913B. Toliko da ne bo kdo imel nerealnih pričakovanj...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Phil ()

eales ::

Živjo

Prebral sem že kar veliko strani te teme, pa še vedno nisem prišel do pravega odgovora. Kupujem LCD za max 350€ in najmanj 24". LCD se bo poleg vsakodnevnih "pisarniških" opravil uporabljal tudi za igranje iger. Torej zanima me, kateri zaslon je v tem rangu trenutno najboljši nakup.

Glede na to, da so to kar veliki zasloni me zanima, koliko je priporočljiva oddaljenost od zaslona. Sam imam namreč zaslon oddaljen približno en meter od oči.

zile ::

Če se bo kdo odločal za nakup novega HP lp2475w naj kupi model narejen od marca 2009 naprej.
Glede na test pri Bit-tech so očitno pri HP-ju posodobili ekran.

kmetek ::

Jap firmware pa to....

tsatthoggua ::

In ali slucajno kdo ve, kje bi se dobila ta nova verzija HPja?

skrc ::

Govorijo o HPju z S-IPS matriko, kot o monitorju, ki bi bil totalno sranje... Nakladanje.
Kako lahko potem tft-central in prad.de taisti monitor z S-IPS matriko, odlikujeta v vseh pogledih?!
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

Rippy ::

Potrebujem nasvet, izbiram med 23.6" in 24" Samsung monitorji v cenovnem razredu 250€~ in se ne morem odločiti katerega bi kupil.

16:9 1920x1080

2494HS 23.6"
2494HM 24"

16:10 1920x1200

2433BW
T240

V poštev lahko pride še kakšen LG/Philips/Acer v tem cenovnem razredu oziroma do 300€. Nekako se nagibam k 16:9 razmerju. Torej če lahko mi kdo pomaga, kaj ponuja najboljšo kakovost, design ni pomemben (svetlost, backlight, barve..) v tem cenovnem razredu. Izjemno teško se je ravnati po podatkih, ki jih proizvajalec poda, ker zgleda, da za določene zadeve vzame vsak svoje merilo :). Ali je 2494HM best buy tukaj?

Hvala

DMX ::

jaz sem včeraj kupil 2494HS za 189,99€ (Big Bang) in sem za 1x zelo zadovoljen (prej sem imel Samsung 226BW)....sploh cena je bomba :)

MedusasPath ::

Govorijo o HPju z S-IPS matriko, kot o monitorju, ki bi bil totalno sranje... Nakladanje.
Kako lahko potem tft-central in prad.de taisti monitor z S-IPS matriko, odlikujeta v vseh pogledih?!

S H-IPS matriko so izboljšali predvsem input lag - in to konkretno. Kvaliteto slike, ki so jo hvalili pri bit-techu, pa je HP najbrž samo popravil z malo bolj kalibriranimi tovarniškimi nastavitvami - predvidevam?

bluefish ::

Ko že omenjate IPS.

Je še kdo opazil, da praktično ni več 20" monitorjev z bolj kvalitetnimi matrikami? Ali pač?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

eales ::

Potrebujem nasvet. Bolj kot pregledujem teme in berem komentarje uporabnikov, bolj sem zmeden. Zanima me predvsem kakšne so razlike med Samsungovimi LCDji. Vsi so v istem cenovnem rangu, nekateri se razlikujejo za 2/3€ kar me popolnoma zmede.

V ožji izbor sem dal ta dva modela. Zanima me, kateri je boljši oz. kakšna je sploh razlika med njima:

Monitor LCD 24" Samsung SyncMaster T240

Monitor LCD 24" Samsung 2443BW (Pivot)

Katerega mi svetujete? Lahko tudi kakšnega drugega, v podobnem cenovnem rangu.

Že v naprej se zahvaljujem

@over_clocker monitor aktivno uporabljam od 7.avgusta 2008 in niti enkrat še nisem zasledil input-laga na HPju. Testiran je bil s strani prad.de in tftcentral, katera sta oba potrdila, da stvar nima input-laga in da je primeren za igričarje. Brez zamere, ampak bit-techov članek mi "smrdi" po natolčevanju.
Lahko pa da so z novimi serijami popravili default nastavitve, kar pa je nadvse dobrodošlo.

@over_clocker monitor aktivno uporabljam od 7.avgusta 2008 in niti enkrat še nisem zasledil input-laga na HPju. Testiran je bil s strani prad.de in tftcentral, katera sta oba potrdila, da stvar nima input-laga in da je primeren za igričarje. Brez zamere, ampak bit-techov članek mi "smrdi" po natolčevanju.
Lahko pa da so z novimi serijami popravili default nastavitve, kar pa je nadvse dobrodošlo.

Ta input lag se najbrž najbolj pozna pri igrah, ki tečejo pri velikih FPS-jih, drugje pa itak ni opazen. Hja, fajn bi blo videti tudi kakšen updejtan review od prad.de in podobnih, saj tudi sam razmišljam o nakupu tega monitorja.

Matev ::

tudi 22 inčnih z čim drugim kot tn ni več na tržišču

opeter ::

tudi 22 inčnih z čim drugim kot tn ni več na tržišču

Nekaj e-IPS-ov se najde v 22" razredu. Drugače pa ja, vse bolj prevzame primat TN. In to vsepovsod. Žal.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

MrStein ::

The power of profit. :(
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Kakor vzameš... če bi uporabnikom bilo bolj mar do kvalitete slike, bi se tudi proizvajalcem splačala proizvodnja 22inčnih ne-TN monitorjev. Profit je pa pri obeh isti. Pri dražjih monitorjih gre več v razvoj tako da mislim, da je na koncu računica približno ista.

Juwe ::

Torej jaz pa se odločam sedaj med naslidnjima monitorjema in bi prosil za nasvete, če mogoče že kdo uporablja katerega, kako je zadovoljen...

Samsung T260HD
LG M2794D

kuglvinkl ::

Kaj pa tole?
Your focus determines your reallity

za 760$ naj si ga v rit vtaknejo....predrago. torej EU 700€ ?

Fizikalko ::

To pa res ni tolk velik za ok monitor...

Zgodovina sprememb…

čisto nič ni drugačen od HP 2475W ali Philipsa, isto matriko uporablja :)

čisto nič ni drugačen od HP 2475W ali Philipsa, isto matriko uporablja :)

Čeprav ga dizajn zmaga.. res nevem zakaj takšna cena.

To je cena za Japonsko, ki je skor vedno višja.

Končno več proizvajalcev uporablja to matriko, čudi me blazno kaj LG in SAMSUNG čakata?

Pa hočemo non-wide gamut 24 H-IPS! ;((

DMX ::

A je to normalno, da se na 24` Samsungu 2494HS strani kot so npr. 24ur, Večer, e-stave, ARSO, NHL.com, NBA.com, itd. ne nalagajo čez celoten ekran, ampak na sredino, tako da imam na vsaki strani 10 cm beli rob??? Recimo Slo-tech sem mi odpre lepo čez celoten zaslon in je zakon. A se more to kje kaj nastavit, al tiste strani enostavno ne podpirajo tega?

Strani pač niso prilagojeni večjim resolucijam. Si pa tudi ti zgrešil point večjih wide ekranov, ki niso namenjeni celozaslonskemu poganjanju brskalnika in drugih podobnih programov.

GrimReaper ::

Večina strani je narejena za 1024x768 ločljivost, edino forumi se raztegnejo čez celo širino.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Mi zna kdo tole razložit:
diagonala zaslona - 24"
vidna diagonala - 23,6"

To imajo zdej vsi 23,6" 1920x1080 napisano, čeprav se najde tut 24" 1920x1080, Samsung 2494HM.
Ker tega z vidno diagonalo razen pri CRT-jih do zdaj ni blo, zanima me pač ali je panel 24" ali 23,6", sam ne vem v čem bi bil point da je čez 0,4 inče plastika čez.

Na uradni strani pa tkole piše (sam na nemški sem našel oba modela):
2494HS - 24 Zoll Wide (59,94 cm)
2494HM - 24 Zoll Wide (60,96 cm)

Pri CRTjih se vidne diagonale ni pisalo vedelo pa se je, da ti plastika pokrije približno 1''.
Drugač bi pa rekel, da je stvar le v nazivanju (1920 x 1080 = 23.6'', 1920 x 1200 = 24'')

Drugač bi pa rekel, da je stvar le v nazivanju (1920 x 1080 = 23.6'', 1920 x 1200 = 24'')

Sem tud sam takoj mislu da je tako, dokler nisem videl da ima 2494HM 24" in 1920x1080.

PaJo ::

Evo eu ceno za dell-a:
http://www.qsix.eu/product_info.php/cPa...
in še review:
http://www.zdnet.com.au/reviews/hardwar...

Mislim da bo to počasi smiseln nakup:)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Pajo, gledam tle, pa so cene precej višje:

http://geizhals.at/deutschland/a452960....

hcet ::

Razmišljam o nakupu tega monitorja http://www.ultrastore.si/index.php?str=... se splača?

O ja, se.

hcet ::

Hvala, to sem rabil :) Gre se zato, ker sem zdaj imel DELL notebook in sem že 2x menjal ekran, upam, da se mi tu zdaj to nebo dogajalo :)

Evo eu ceno za dell-a:
http://www.qsix.eu/product_info.php/cPa...
in še review:
http://www.zdnet.com.au/reviews/hardwar...

Mislim da bo to počasi smiseln nakup:)

fak super cena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zile ::

Naj nekdo naroči in sproba tega Della. Me zanima če avtomatako dela pixel mapping 16:9 in 4:3, ali je potrebno tako kot pri Philipsu IPS to delati ročno v menujih. Pri HPju je to avtomatsko, me likes :D

PaJo ::

Ona trgovina v .nl je že od nekdaj najugodnejša v .eu in tudi kar nekaj folka je že kupovalo iz .si tam in še nisem zasledil problemov. Čakam samo na še kakšne bolj obsežen reviwe in da se nekaj cekinov zopet nabere na računu pa gremo v nakup tega novega Della :)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

BlaY0 ::

Dell je res klasa samo problem nastane, če se ti pokvari. Dell call center za "balkan" (kamor spada tudi Slovenija), kjer prijaviš napako, je v Atenah. Potem se pa začne cela jeba ;) Če koga zanima lahko napišem svojo izkušnjo s kupovanjem Dell monitorja v tujini...

PS: Sem pa definitivno mnenja, da se bolj splača malo več dati za monitor in tipkovnico kot pa za mašino (moje oči pa sklepi v rokah so tudi nekaj vredni)

igor0203 ::

Kupujem monitor tam do 250- max.300€, pa me zanima kaj mi priporočate? Prebral sem zadnje dve strani in vidim, da se kar precej omenja Samsungov 2494HS. Je ta torej best buy?

jerry2000 ::

Jaz sem kupil svojčas DEL 2001FP in se je pokvaril. Ker je bil kupljen v tujini ga niso hoteli popraviti oz. zamenjati pri nas, oz. moral sem plačati precej denarja, kao "za poštnino". Čeprav naj bi bila garancija pri Dell representativih brezplačna.

Zdaj imam 3 Dell 2001FP in niso prav dobri, ker imajo to česar naj LCD ne bi imeli - GHOSTING. Slika se je vžrla notri in imam povsod odtise od namizja, oken :-( Na vseh treh. En ima pa še vertikalno črto modro ves čas vidno, torej je neka napaka. Samo jih ne popravljam, bi pa rad kupil druge, pa zdaj ne vem ali bi tvegal še enkrat z Dellom ali je bolje da grem na HP 2475W.
Jerry and Tom

tsatthoggua ::

No pa da na hitro porocam. Dobil sem HP LP2475W.

Monitor je brez mrtvih pixlov, prav tako ne opazim nobenega tintinga na beli podlagi. Rdeca je res nekoliko prevec ziva samo me to sploh toliko ne moti kot sem prvotno mislil da me bo.
Prav tako sem presenecen, da ne opazim nobenega ghostinga, ceprav sem res obcutljiv na to. Glede kakega input laga se nisem poglabljal ker nimam pri roki nobenega fotoaparata.
Zorni koti so zakon v primerjavi z prejsnim TN monitorjem (226BW) in lahko koncno gledam movije iz postelje (pravzaprav je bil to najvecji razlog da sem se sploh lotil nakupa).

All in all - zelo zadovoljen in lahko priporocam nakup tudi zagrizenim gamerjem ;)

MrStein ::

jerry2000, to ni ghosting, ampak burn-in.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jerry2000 ::

Sorry ja burn-in sem imel v mislih, se mi je narobe zapisalo.
Jerry and Tom

BlaY0 ::

Hmm burn-in? Na LCD-ju? Prvič slišim. Je pa 2001FP že precej stara zadeva... teh starejših ne poznam toliko, vem pa da je 2408WFP ali pa recimo 2709W klasa.

€uro ::

Kateri IPS/PVA monitor do €1000?

(trenuten) 1. izbor = Samsung 275T+ -> €920, samo je model star že 2 leti. Kaj se ni nič spremenilo (tudi pri 30'' se bore malo spreminja)? Kaj bi si vi kupili namesto tega (po možnosti ceneje)?

Sprva sem hotel Samsung 204B rotirati za 90° [1200 x 1600] in zraven dodati Samsung 305T+ [2560 x 1600]: rotiran 204B ima pogojno dobro sliko (slab vertical angle;(() in tudi ne vem kako se obnese 30'' v delovni praksi? So 30'' res preveliki za normalno pisanje/branje teksta?

Iskreno hvala za mnenja.
««
52 / 117
»»