Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi

kmetek ::
hehe, ne iste probleme imava....o tem mislim hehe.......ko se enkrat navadaš na S-IPS....jaz bi težko šel nazaj na TN.

__Devil__ ::
aja?? tak lepo sliko majo toti ekrani?? eh kaj si nor?!? :D škoda dnarja. Čez 3 leta bojo zastonj taki z PVA, ISP pa nevem kake pizdarij* še :D.
Namesto da zaj kupiš enga za 500€+ si kupiš do 150-200|€ navadnega, pa si ga laho pol večkrac recimo. vsako leto :P
small edit: ne moti me premaz. čeprav mi iz okna ravno na pisalno mizo sveti. Sonce mi ne sveti v sobo nikol (razen luč) :P :D
samo se motim danesw :S
tipkovnica ful j*b?
Namesto da zaj kupiš enga za 500€+ si kupiš do 150-200|€ navadnega, pa si ga laho pol večkrac recimo. vsako leto :P
small edit: ne moti me premaz. čeprav mi iz okna ravno na pisalno mizo sveti. Sonce mi ne sveti v sobo nikol (razen luč) :P :D
samo se motim danesw :S
tipkovnica ful j*b?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: __Devil__ ()

Calligula ::
1. Ne pretiravaj. Ocitno novih TN matrik ze dolgo nisi videl.
2. Zakaj bi se po nepotrebnem navajal na nekaj brez cesar ostali brez tezav shajajo?
Raje razliko v ceni vlozis v boljso graficno in mas VELIKO vec od tega.
Devil, ljudje vedno radi malo pretiravajo, pa ljudje se navadijo. Raje se navajaj, da bos z manj zadovoljen kot, da bi po nepotrebnem futral fetise.
2. Zakaj bi se po nepotrebnem navajal na nekaj brez cesar ostali brez tezav shajajo?
Raje razliko v ceni vlozis v boljso graficno in mas VELIKO vec od tega.
Devil, ljudje vedno radi malo pretiravajo, pa ljudje se navadijo. Raje se navajaj, da bos z manj zadovoljen kot, da bi po nepotrebnem futral fetise.

djordjevic ::
Evo, spur of a moment thing - nabavil sem 2494hs. Zadeva je v primerjavi z 226bw čisto okej, slika mogoče še celo malo boljša. Vesel sem predvsem dodatnih slabih 300 vrstic širine, ki se bodo še kako poznale. Eno kratko vprašanje za lastnike - se kontrast ne da custom nastavit?
edit: Sem že rešil.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()

evoga:http://www.hofer.si/si/html/offers/2867..... tega bom vzel, če bo šlo, moram it v trgovino čimprej da jih ne zmanjka. Zdi se mi, da ima vse kar potrebujem .Še najbolj se mi dopade. Pa tudi poceni je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: __Devil__ ()

Okapi ::
V Hoferju moraš biti takoj, ko ga odprejo, ker takšne ugodne stvari ponavadi prodajo takoj.
O.
O.

Opažam ja. Ampak zakaj včasih vidim stvari, ki so v akciji in poceni, pa še vedno stojijo na razstavnih policah.
Zgleda že nisso populane ali kako :O.
Zgleda že nisso populane ali kako :O.

Pat_MaGroin ::
Evo, spur of a moment thing - nabavil sem 2494hs. Zadeva je v primerjavi z 226bw čisto okej, slika mogoče še celo malo boljša. Vesel sem predvsem dodatnih slabih 300 vrstic širine, ki se bodo še kako poznale. Eno kratko vprašanje za lastnike - se kontrast ne da custom nastavit?
A potem nisi mogel pocakati na Samsunga F serije? :)
LP,
PIC

Ma, ne. Tale je ravno dovolj ugoden, da mi gre skozi, tisti prvi testi pa niso ravno vzpodbudni. Edino, kar bi si mogoče želel je nastavitev po višini, a bom tudi brez tega preživel. Poleg tega pa mi ne bo škoda, če ga bom čez dve leti menjal, ker 200€ za monitor danes pač ni več noben denar (kje so zlati časi 17" trinitronov za 130k sit press) :).

MrStein ::
__Devil__:
Ne boš, ker je to nemogoče. Če pa boš res vedno v nekem ozkem polju pred centrom enkran, pa razlike res ne boš opazil.
Malo že ampak jaz nebom gledal ekran postrani ampak ravno.
Ne boš, ker je to nemogoče. Če pa boš res vedno v nekem ozkem polju pred centrom enkran, pa razlike res ne boš opazil.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Razen tega imajo v Bigbangu na monitorjih slike, ki niso kaj uporabne za oceno kvalitete.
Motiti se je človeško.

ponavadi igra glasba preko z-5500 in imajo vizuliations full screen. Ali pase predvaja kak film.

Karaya 52 ::
Obupal sem nad IPS matrikami oz. ne da se mi več čakati na ugodno ceno. Samsungi so mi ogabni, še videorekroder izpred 20 let zgleda bolj seksi. Ima kdo izkušnje z AOC 2434PW (ima res antirefleksni sloj?) oz. zakaj vsi 24" rinejo na 16:9, ko pa z 16:10 dobiš nekaj pixlov v višino, ki so že tako več kot potrebni?

Za filme in špile verjamem da je super, za delo pa bi dodatnih 120 pixlov prav prišlo. Ribbon manija ti odvzame še nekaj višine, tudi spletne strani so smešne na 16:10 kaj šele 16:9.

bluefish ::
prilagajajo se res, samo je statistično gledano še vedno največ obiskovalcev z 1280 x 1024 resolucijo.

Komerciala tudi dela svoje. Marketingarji hocejo bit blizu takim, ki imajo novejse igracke... ker predvidoma trosijo... In vse gre v to smer. To se zdej masovno proizvaja. Prej so se 1900*1200 zato so se dolgo obdrzali ceprav ni bil standard. Zdaj, ko je masovno in standard bo ostalo le se venelo.

Kdor jamra, da so preširoki, sploh ne zna uporabljat velikega monitorja. Na 16:9/10 monitorjih načeloma nimaš oken čez ves zaslon (razen filmov in igric). Ker ni fora ene spletne strani, ali pa urejevalnika besedil, raztegniti čez celo zaslon, potem nisi dosti profitiral v primerjavi z 19" monitorjem.
Na 1920x1080 imaš recimo spletni brskalnik na 1000x1080 (nobena spletna stran ni delana za širino, večjo od 1024), zraven imaš pa prostor za druge zadeve.
O.
Na 1920x1080 imaš recimo spletni brskalnik na 1000x1080 (nobena spletna stran ni delana za širino, večjo od 1024), zraven imaš pa prostor za druge zadeve.
O.

LordTado ::
posedujem 27" 16:9 pa je super za delo,saj greta na zaslon dve a4 strani ena poleg druge!
pri manjših monitorjih pa imaš verzije,ki se obrnejo navpično za word itd...
lp
pri manjših monitorjih pa imaš verzije,ki se obrnejo navpično za word itd...
lp

Autocad, 3dmax in podobne programe imaš čez cel zaslon.Od kdaj? V glavnem oknu imaš projekt, okoli pa razmestiš orodjarne. Če imaš samo en velik monitor, se moraš pač navadit, da je njegova prednost ravno v tem, da naenkrat vidiš na zaslonu več programskih oken, orodjarn in podobnih zadev, ne pa da eno samo stvar raztegneš čez vse.
O.

Orodij praktično ne potrebuješ ko poznaš hotkeys, ampak to še vedno ne reši probleme z višino. Kot kaže ne preostane drugega kot 16:9, tako da je brezveze debatirat o stvareh ki jih ne moremo spremeniti. Kdaj pride F serija Samsungov, drugače nameravam vzeti 2494hs?

Karaya 52:
Narobe verjameš:
- igre čist lepo laufajo na 16:10
- filmi so širši od 16:9, tak da je isti šmorn kot na 16:10 monitorju, v obeh primerih je slika manj visoka kot ekran
Za filme in špile verjamem da je super,
Narobe verjameš:
- igre čist lepo laufajo na 16:10
- filmi so širši od 16:9, tak da je isti šmorn kot na 16:10 monitorju, v obeh primerih je slika manj visoka kot ekran
Motiti se je človeško.

Karaya 52: Tudi sam sem čakal na F2380, pa imam občutek, da bo pekel prej zamrznil, kot bo prišel k nam, zato sem investiral 200 bruseljčanov kar v 2494HS in mi ni žal.

Pat_MaGroin ::
Obupal sem nad IPS matrikami oz. ne da se mi več čakati na ugodno ceno. Samsungi so mi ogabni, še videorekroder izpred 20 let zgleda bolj seksi. Ima kdo izkušnje z AOC 2434PW (ima res antirefleksni sloj?) oz. zakaj vsi 24" rinejo na 16:9, ko pa z 16:10 dobiš nekaj pixlov v višino, ki so že tako več kot potrebni?
OOO, tale je pa RES lep. Najde kdo kaksen review?
LP,
PIC

ycw_ ::
Tudi sam sem razmišljal o nakupu F2380.
Samo sem našel review na enem forumu, na katerem niso bili ravno navdušeni nad njim:
In se strinjam z njimi:
Ghosting: Clip
Prikaz senc: Pic
L: Dell 2209W, D: Samsung F2380
Verjetno bom kupil kar Samsung XL2370, kateri pride v evropo enkrat avgusta.
Cena pa naj bi bila med 300-350€.
Samo sem našel review na enem forumu, na katerem niso bili ravno navdušeni nad njim:
Cons:
Poor pixel response, horrible ghosting
Gamma shifting at slight angles
Shadow details are crushed without calibration
In se strinjam z njimi:
Ghosting: Clip
Prikaz senc: Pic
L: Dell 2209W, D: Samsung F2380
Verjetno bom kupil kar Samsung XL2370, kateri pride v evropo enkrat avgusta.
Cena pa naj bi bila med 300-350€.

Čeprav, kolikor sem guglal, se na nekaterih trgih dejansko dobi po višini nastavljivo stojalo tudi za ta monitor (vključno z dvema ali tremi usb priključki).

Ce clovek to rabi in mu ni do tega, da bi kako buklo spodaj dal ali kaj podobnega se splaca kak drug model vzet.

DMX ::
Ce clovek to rabi in mu ni do tega, da bi kako buklo spodaj dal ali kaj podobnega se splaca kak drug model vzet.
in ta model je? Seveda v istem rangu kot 2494 (kvaliteta in cena)
thnx

Jah saj ravno to je kriz. Ne poznam... Sam imam zadevo na custom stojalu, ki se meter in pol v vse smeri premika in mi to ni bilo pomembno... Se ojim, da bos moral neproporcialno sezt v zep ali pa malo pocakat.
VSEKAKOR pa, ce je razlika v ceni med tem in kakim monitorjem z visinsko nastavitvijo proti 50 Eurom, raje kupis tega in Ergotron nosilec za cca 74 Eurov v akciji pri kakem PC Hand. Ker to je pa potem ze cisto druga zgodba. Zadeva se pšotem premika v vse smeri... Poglej na youtubu. Ergotron...
VSEKAKOR pa, ce je razlika v ceni med tem in kakim monitorjem z visinsko nastavitvijo proti 50 Eurom, raje kupis tega in Ergotron nosilec za cca 74 Eurov v akciji pri kakem PC Hand. Ker to je pa potem ze cisto druga zgodba. Zadeva se pšotem premika v vse smeri... Poglej na youtubu. Ergotron...

Mislim, da je 2494HM nastavljiv po višini in ima isto matriko (me pa ne držat za besedo), le da ima piano finish namesto mata.

Hmm, a ve kdo, če se da z gospodinjskimi sredstvi spremeniti piano bleščeča površina v mat ?
Motiti se je človeško.

Če ga zdrgneš z brusnim papirjem, sigurno ne bo več piano bleščeč. Ali ti bo tak mat všeč, je pa drugo vprašanje
Lahko ga tudi prebarvaš, oblepiš s tapeto ...
O.

O.

DJ MartiNi ::
Ali ima kdo osebne izkušnje z AOC 2434PW in SAMSUNG 2494HS hkrati? Tehnične specifikacije govorijo v prid AOCja, cena je tam tam. Večina pa vidim da omenja Samsunga. Kaj je torej boljši nakup?
Ryzen 7 7700/ASRock B650 Steel Legend/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 6000/RX 6700 XT
Ryzen 7 5700X/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/RX 5700 XT
AMD FX-8350/ASRock 970 Extreme4/2x4GB Kingston HyperX Beast 2400/R9 270X
Ryzen 7 5700X/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/RX 5700 XT
AMD FX-8350/ASRock 970 Extreme4/2x4GB Kingston HyperX Beast 2400/R9 270X

Zaslon sam je verjetno identicen, ostalo oz specifikacije pac papirnate razlike, ce pa imas potrebo po visinski nastavitvi pa raje vzami AOCja. Razocaran zagotovo ne bos, dizajn pa je tudi zelo prijeten.
Nekih velikih razlik med tem AOCjem in Samsungom pa verjetno ni.
Nekih velikih razlik med tem AOCjem in Samsungom pa verjetno ni.

Osveževanje: TFT, 2 ms
??? Jaki neki test.
Motiti se je človeško.