» »

kateri 24" monitor kupiti

kateri 24" monitor kupiti

Temo vidijo: vsi
««
50 / 117
»»

jinzo ::

@over_clocker
Izkoriščamo ? Nekaj kar mi je z zakonom omogočeno, pač ni izkoriščanje za moje pojme. Dejstvo je da bi z veseljem pri njih kupil monitor, če bi ga lahko pred nakupom pregledal ( kar sem jim tudi predlagal ), ker pač za tak dnar ne mislim trpet poškodovanega/nepopolnega monitorja.

Okapi ::

To ni izkoriščanje, ampak informirano kupovanje. Zakaj bi kupoval mačka v žaklju, če lahko temeljito preizkusiš, ali ti zadeva odgovarja.

Izkoriščanje je, če greš na dopust z novo kamero in jo potem čez en mesec, ko je ne potrebuješ več, vrneš.

O.

kmetek ::

Samsung F2380 slabe ocene:

Samsung F2380

MedusasPath ::

To ni izkoriščanje, ampak informirano kupovanje. Zakaj bi kupoval mačka v žaklju, če lahko temeljito preizkusiš, ali ti zadeva odgovarja.

Izkoriščanje je, če greš na dopust z novo kamero in jo potem čez en mesec, ko je ne potrebuješ več, vrneš.

O.

My bad.. nisem videl tistega dela z mrtvimi pixli.

Racunalnik ::

Gledam recimo tale dva LCDja, nemorem se odlocit kater je boljsi in v cem je stos oglasevanja prvega da je full HD a niso to glede na zahtevano resolucijo vsi LCD monitorji?

Prvi je problem ker je Wide, hocem 16:9 sliko in ne tisto wide k je se bolj siroka.

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

http://www.mimovrste.com/artikel/265005...

skrc ::

@Racunalnik ocitno ne veš kaj točno rabiš... 16:9 je najbolj ozko razmerje (po višini), kar jih je za dobit. Samsung pa ima razmerje 16:10. Katero je potem široko?? In wide je le oznaka za monitorje z razmerjem stranic večjim od 4:3 (oz širšim - 16:9 in 16:10)
ASUS P5Q Deluxe, C2D Q9300, Asus Silent Square EVO
2x2gb Mushkin 1066mhz, BFG Tech geforce 8800GT OC2,
Seagate 500gb 32mb, Mushkin 650W

LordTado ::

za oči ti pri taki velikost bolj čpride prav 16:9,ker oko zajema široko sliko in ne tako višinsko.
Če si pri 24+ diagonali vzameš 16:10 pa morš sedet daleč od monitorja da lepo vidiš vse...

xyxyxyxy ::

Dobil Philipsa 240PW9ES, več kot navdušen, wow! :O

kmetek ::

poročaj ja.

White&Nerdy ::

Jaz ne vem kaj vam je tako grafo na Samsund T240, 220? Meni je tak 5x lepši ko pa un LG... Tisto srebrno spodaj mi zgleda nekako poceni...:8)

__Devil__ ::

kerega pa bi najoblj priporočali za igre do 170€ 22" colskega? ker bi vzel jaz 22" ker bi dalj časa delovale igre na manjšem?

Calligula ::

Devil, pocakakj se kak teden, da 2494Hs pade cena na kakih 180 spet kje v akciji. Full HD resolucija. Glede graficnih ni tako hudo, ker potem tudi antialiasinga ne rabis vec oz vec kot 2kratni nima vec smisla.
Na tej resoluciji ti potem ze kaka 9800GT super poganja vse na high nastavitvah in se dobijo ze tam za kakih 70 Eurov ipd..

Dalec najboljse kar lahko naredis. Igre so gor super.

Vem kaj hocem, hocem 16:9 format in mi zadnjic fotr prinese enga LGja 24" je bil po visini skor da isti kot sedanji 19" in sirok v tri krasne in tega nocem hocem normalno razmerje.

Za HD oznacbe pa sevedno neve al so vsi HD al samo tisti ki jim pise in zakaj?

Full HD je resolucija 1920*1080 in to je cisti 16:9.
1080p @ Wikipedia

bluefish ::

@Racunalnik:
HD pri monitorjih označuje le resolucijo prikaza. Le ta pa je ponavadi pri ekranih z razmerjem 16:9.

Vem kaj hocem, hocem 16:9 format in mi zadnjic fotr prinese enga LGja 24" je bil po visini skor da isti kot sedanji 19" in sirok v tri krasne in tega nocem hocem normalno razmerje.
To je "wide". Kaj pa si ti predstavljaš pod normalno razmerje pa je 4:3. Boš že težko našel 24" in to razmerje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Devil, pocakakj se kak teden, da 2494Hs pade cena na kakih 180 spet kje v akciji. Full HD resolucija. Glede graficnih ni tako hudo, ker potem tudi antialiasinga ne rabis vec oz vec kot 2kratni nima vec smisla.
Na tej resoluciji ti potem ze kaka 9800GT super poganja vse na high nastavitvah in se dobijo ze tam za kakih 70 Eurov ipd..

Dalec najboljse kar lahko naredis. Igre so gor super.

v keri trgovini pa bo padlo na 180? zakaj pa ne rabim antialising?

pa še to, kaj si milil z 9800 GT, da bo GTA 4 na high delala BP recimo? KER pol takoj vzamem tega. tale mi je sicer dosti lepši: http://www.mimovrste.com/artikel/265006...

AJA MOja grafična pa bo 4890. 22" ekran pa bi jaz SAMO za to imel, da nebi potem rabil prehitro grafične menjat, ker nebi zmogla več novejših iger poganjat na takem ekranu 24". Kak se ti pa zdi zgornji AOC?

raje glej za takimi, ki imajo vidni kot vsaj 170/170 - malo dražje a se pozna.

pri čem se pozna? ne razumem tega z vidnim kotom 8-O. Malo že ampak jaz nebom gledal ekran postrani ampak ravno. (mogoče sem zadel bistvo)

Pozna se ti ze ko se premaknes za malenkost, pac dela se ti belina, ne vidis slike tkao lepo kot bi jo moral.

Aphanisis ::

Ali je 5ms proti 2ms toliko poznati pri igrah, da se bolj splača kupiti monitor z 2ms?

Matev ::

ne razumem tega z vidnim kotom

to pomeni
da vidiš z enim očesom drugače kot z drugim

Med 2 in 5 ms ne bos videl razlike in je celo mozno, da je tak z 5 hitrejsi od tistega z 2ms, ker proizvajalci pac kr malo od oka kdaj vrzejo specifikacije ven. 2494HS nima ghostinga recimo.

"2494HS nima ghostinga recimo. "

kaj je ghosting?

LeQuack ::

Ghosting je ko pride ghost pa začne pet od Stinga pesmi. Ghost + Sting = Ghosting.
Quack !

jao, na voljo mam MAX. 180€ za monitor pa nevem kaj naj kupim. komp. pa dobim že ta teden -.-. Cyoo kaj se najbolj splača za ta dnar??

Okapi ::

Devil, ne utrujaj. Karkoli kupiš za ta denar, bo enako dobro.

O.

malo sem se zagledal na samsung t220. bi bil ql? samo me moti zakaj so ga z mimovrste umaknili? kaj je res tako star že?

xyxyxyxy ::

Za ta denar je res povsem vseeno, katerega izbereš ... mal dnarja, mal muske ...

OZZY ::

Ghosting je ko pride ghost pa začne pet od Stinga pesmi. Ghost + Sting = Ghosting.

In ti si star 25 let???
Go with the flow.

http://www.ceneje.si/racunalnistvo/moni...

Tukaj pogledas na par dni, da cena pade na 180 in bo. Ali pa v Hoferju mislim, da za 169 Eurov kupis 24 incnega FULL HD z vsemi prikljucki recimo, ce si se bolj skrt. Sam pa bi raje na tega Samsunga pocakal.
T220 so raztrgali v nekem reviewu, da je cisto pod standardom. Lahko ,da je bil slab primerek ampak vseeno.

Ghostig so zmazki na zaslonu ob hitrih menjavanjih scen v igrah, filmih ipd, ker je zaslon premalo odziven npr. Ta Samsung ga recimo nima. Danes ga je ze malo tezko zaslediti kje.

ok.. sicer pa še gledam tega: http://www.mimovrste.com/artikel/265006... kaj pravite?

poglej. Vsi s TN matrikami so eno in isto sranje z enakimi pomanjkljivostmi. Pač vzemi tistega, ki ima dovolj možnosti nastavljanja višine, naklona,... ima DVI ali HDMI priklop, po možnosti vidni kot 170/170 (če ne veš, kaj je to, potem pa sploh fino) in ti je všeč po videzu.

Zgodovina sprememb…

a ni bolje, če je vidni kot 176/176 ??

pri TN vsekakor. So pa precej redki primerki. Tale Acer z Mimovrste ga sicer ima, žal pa tudi svetleč premaz čez - ogledalo torej.

Zgodovina sprememb…

Kerega bi pa ti vzel? z TN matriko do 200€, razen 2494HS. Jaz bi sicer imel 24" colskega ampak ne ravno zato, ker bom moral prej grafo menjat kot na 22" colskem. Mogoče kdo ve kaka razlika je na 22" in 24" v crysis oz. gta 4? kolko FPS-jev ? 5-10?

aja, zakaj je "dober" svetleč premaz?

Zgodovina sprememb…

Malner ::

1680*1050

1920*1200

hvala. sicer si dal 2 ista linka ampak sem se znašel. ;)

EDIT: 4890 ni noter :O

Zgodovina sprememb…

Se moras navadit, da je precej ljudi tu se v letu 2005 in ti bodo ob tem, ko bos hotel kupiti dober monitor za razumen denar zaceli najedat o matrikah. TN so bilo svoh leta 2005 pa se takrat v bistvu ne.
Ne obremenjuj se z matrikami. S tem naj se folk, ki okoli tega fetise fura.

Ce ti kdo serje o matrikah, ga vprasaj, ce se profesionalno ukvarja z fotografijo, dizajnom in, ce ne ga mirno kam poslji in ignoriraj. In, ce nisi sam profi oblikovalec ali fotograf njihove marne mirno ignoriraj.
2494HS ma tako crno in tako enakomerno osvetlitev, da tiste matrike, ki jih nekateri se danes fetisirajo niti ne pridejo vec zraven.

Po drugi strani pa lahko das 180 Eurov za 15 incni SIPS ali PVA monitor. Tukaj ti bo kdo prisegel, da je to to :)

aja, zakaj je "dober" svetleč premaz?
Ker TN matrike niso ravno biser pri realnem prikazovanju barv potem s tem premazom umetno povečajo kontrast. Slabost pa je seveda odsev - vsaka svetloba za in ob monitorju se odbija v njem,...

ok. na matrike tak nisem nikol gledal, ker se niti ne ukvarjam s tem.
Igral bi igre, gledal filme in net.. ko sem že omenil. Obvezno še mora biti HDMI izhod za ekran. Da preko HDMI priklopim ekran na grafo in je boljša kvaliteta.

2494HS nima svetlecega premaza, barvna reprezentacija je odlicna (cloveska koza je tocno taka kot mora biti in po ostalih bistvenih real life parametrih tudi)...

http://www.take2.co.za/review.php?id=43...

Tukaj mas nekaj reviwov od civilnih userjev. Takih, ki se ne obremenjujejo s tem kaka matrika je ampak ali so z onitorjem dejansko zadovoljni.

Torej ste me delno prepričali na 24".

Sedaj sem naredil ožji izbor in me zanima katerega od teh naj vzamem oz. je bestbuy. Bil bi zelo hvaležen.

1. http://www.mimovrste.com/artikel/265006...
2. http://www.mimovrste.com/artikel/265006...
3.http://www.mimovrste.com/artikel/265006...

Torej kateri od tukaj se še najbolj splača?

Prvi je kar nekaj in raje ne. Če te ne moti premaz, potem Acer, drugače pa Samsung.

Samsung je no brainer ampak je pri Mimovrste 10 Eurov drazji kot pri Big Bangu npr. Ampak, ce lahko se malo pocakas bo ziher kje spet kakih 180. Ce pa ne je pa tudi 200 ugodno.

lahko še počakam ja. Do takrat pa bom mel 17" crt še naprej -.-

Še vedno v dilemi. Medtem ko čakam da se 2494hs poceni bom razmišljal in primerjal ta dva. (Samsung 2494HS in Acer P224WAbmid)

22"? 24"? 22"? 24"? 22"? 24"?
..........................:)). Saj se bom odločil.

kmalu :D

Stopi se v kako trgovino pogledat. Kak Big Bang ipd..

Ok. Bom šel v trgvino. Čeprav je tam dosti dražje kot na internetu. Ponekod.

Saj recimo v Big Bangu pogledas in potem narocis preko spleta. Je tako najceneje.

se strinjam.
««
50 / 117
»»