Forum » Kaj kupiti » kateri 24" monitor kupiti
kateri 24" monitor kupiti
Temo vidijo: vsi

White&Nerdy ::
Kontrast: DC: 5000:1 (Typ.900:1)
Praktične osvetljave je mislim da 900 kandelov. Ne 5000...
Z T240 ne moreš zgrešiti! Mam ga doma, priporočil prijatlu, naslednji dan šel kupit, zadovoljen.

LordTado ::
a se na 30" z dvema dvi vhodoma lahko priključita dva komp.?
Kaj tako visoka resolucija gre preko enga kabla?
Kaj tako visoka resolucija gre preko enga kabla?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordTado ()

kmetek ::
Evo, dobil Philipsa. Na prvi uč odličen, podrobneje poročam kasneje.
na praznik ? POSLIKAJ, HITRO POROČAJ !!!! :)

Fizikalko ::
Zaenkrat s Philipsom zelo zadovoljen, je skoraj na ravni HP-ja, tako po sliki kot kvaliteti izdelave. Zaenkrat izgleda best buy.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()

Okapi ::
A lahko prosim izmeriš, koliko cm od mize pride vrh tega Philipsa, če ga spustiš kolikor gre nizko.
O.
O.

kmetek ::
kaj ima HP več kot Philips, če izvzameš priključke?
Kakšne so barve, wide gamut, rdeča itd?
Kakšne so barve, wide gamut, rdeča itd?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

c00L3r ::

kokpa ::
Katerega bi vzel samsung t240 http://www.mimovrste.com/artikel/265005... ali samsung SyncMaster 2494HM HAS+Pivot http://www.mimovrste.com/artikel/265006... ?
opazu sm da tega t240 priporočate vstalim, mene pa zanima kolikšna je razlika med tema dvem katera sm jaz gledal,razlika je v vidnem kotu in da ma še pivot drugi, pa verjetno je drugi starejši po izdelavi.
opazu sm da tega t240 priporočate vstalim, mene pa zanima kolikšna je razlika med tema dvem katera sm jaz gledal,razlika je v vidnem kotu in da ma še pivot drugi, pa verjetno je drugi starejši po izdelavi.

opeter ::
Fizikalko, kateri Philips je to? Ima isti panel kot 24" HP? H-iPS?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

__Devil__ ::
Katerega bi vzel samsung t240 http://www.mimovrste.com/artikel/265005... ali samsung SyncMaster 2494HM HAS+Pivot http://www.mimovrste.com/artikel/265006... ?
t240 vzami, to brez dvoma.
Boš ugotovil zakaj, ko ga boš uporabljal.
lp

N-E-O ::
Sem tik pred nakupom monitorja v rangu cca 250eur. Sem danes skočil še v trgovino pogledat, kako zgleda ta priljubljeni t240 in moram reči, da me ni tako navdušil kot recimo LG W2452TX. Slika na Samsungu se mi je zdela temna temen in ko sem pogledal pod kotom mi je slika kar hitro zginila (zaradi 160 stopinjskega kota).
Edina pomanjkljivost tega LGja je, da nima HDMI-ja. Obstaja kakšen podoben model, ki ga ima?
Sicer sem enkrat za primerjavo Samsung - LG že vprašal, vendar bom še enkrat, saj ne vem zakaj se samsungov T240 tako poveličuje, čeprav v praksi to mogoče ne drži?
Edina pomanjkljivost tega LGja je, da nima HDMI-ja. Obstaja kakšen podoben model, ki ga ima?
Sicer sem enkrat za primerjavo Samsung - LG že vprašal, vendar bom še enkrat, saj ne vem zakaj se samsungov T240 tako poveličuje, čeprav v praksi to mogoče ne drži?
Follow the white rabbit.

jinzo ::
Tudi jaz sem se odločo da je čas da 19" dodam še nekaj večjega. Cena nekje med 200€ in 250€, uporabljal se bo predvsem za programiranje, torej nisem lih zahteven (mi je trenutni SyncMaster 920N po kvaliteti/obnašanju kul).
Po tej temi vidim da zelo priporočate T240, ampak meni osebno se zdi grd in nočem take stvari gledat :P
Pa sem opazil DELL E248WFP, specsi zgledajo vredi ( primerljivi z T240 za moje nepoznavalsko oko ), pa še izgled clean&simple. Torej pros/cons ?
Hvala že vnaprej :)
Po tej temi vidim da zelo priporočate T240, ampak meni osebno se zdi grd in nočem take stvari gledat :P
Pa sem opazil DELL E248WFP, specsi zgledajo vredi ( primerljivi z T240 za moje nepoznavalsko oko ), pa še izgled clean&simple. Torej pros/cons ?
Hvala že vnaprej :)

Blondek ::
Če vama ni težko dat slabih 20€ več, potem je Tale samsung vreden vsakega centa. T240 je bolj oblikovnež, 2443BW pa služi samo enemu namenu, v največji meri s kakovosto slike zadovoljiti njegovega kupca.

Calligula ::
Sem svez lasntik SAMSUNG 2494HS in sem prijetno presenecen. Nisem razvajen ala S-IPS in vse ostalo, ker nisem nikoli rabil.
Monitor je dobro zasnovan, cena 200 Eurov (Big Bang ga je imel prejsnji vikend celo za 179 Eurov.
Ni visinsko nastavljiv in DVI na HDMI kabel mi daje ven sliko, ki je vecja od zaslona ceprav je resolucija pravilno nastavljena in zato raje uporabjam prilozeni DVI kabel zaenkrat. Resolucija 1920*1080 se m zdi precej bolj prijetna kot 1920*1200.
Predvsem pa filmi dobro zgledajo. Sploh HD ripi... Priporocam vsem, ki nimajo apriori zadrzkov do TN matrik. Meni so vedno zadoscale...
Monitor je dobro zasnovan, cena 200 Eurov (Big Bang ga je imel prejsnji vikend celo za 179 Eurov.
Ni visinsko nastavljiv in DVI na HDMI kabel mi daje ven sliko, ki je vecja od zaslona ceprav je resolucija pravilno nastavljena in zato raje uporabjam prilozeni DVI kabel zaenkrat. Resolucija 1920*1080 se m zdi precej bolj prijetna kot 1920*1200.
Predvsem pa filmi dobro zgledajo. Sploh HD ripi... Priporocam vsem, ki nimajo apriori zadrzkov do TN matrik. Meni so vedno zadoscale...

Ma zdaj, ko sem se igral z nastavitvami sem pa ze kar konkretno navdusen nad monitorjem. Od barv, kontrasta do vsega. V igrah in HD video ipd.
Tudi backlight bleeding je minimalen-beri nizji kot ste vajeni pri tudi najboljsih monitorjih... Tudi mrtvih pikslov nisem dobil skratka zelo zadovoljen.
Tudi backlight bleeding je minimalen-beri nizji kot ste vajeni pri tudi najboljsih monitorjih... Tudi mrtvih pikslov nisem dobil skratka zelo zadovoljen.

kako je res ta resolucija pri igrah?
jaz razmišljal ali bi vzel 16:10 ali 16:9,pa se ne morem odločit...
a ni pri 9 raztegnjena slika?
ajde
jaz razmišljal ali bi vzel 16:10 ali 16:9,pa se ne morem odločit...
a ni pri 9 raztegnjena slika?
ajde
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LordTado ()

caveman ::
Hvala ti Calligula za informacije. Tudi sam se zanimam za nakup tega monitorja. To, da je črna res črna, je namreč tudi meni zelo pomembno. Problem je edino da za ta monitor ni nobenega opisa s slikami na spletu. Ali lahko za nas postaš kakšno sliko če se ti da (v mislih imam kakšno barvito in pa kakšno črno barvo čez cel zaslon pa v temi slikano)?

http://jasonfarrell.com/misc/deadpixelt...
Ko dam full screen crne je light bleeding zanemarljiv. Sem kar presenecen.
Ko dam full screen crne je light bleeding zanemarljiv. Sem kar presenecen.

N-E-O ::
Se dobi kakšen hdmi kabel poleg t240? Verjetno da ne. Kje in katerega pa je dobro vzeti (cena?)?
Follow the white rabbit.

Jaz sem nabavil SyncMaster 2443BW, s samo kvaliteto slike sem zadovoljen, a sem našel 2 dead pixla, pa me zanima če kdo uporablja monitor z dvema dead pixloma in če ga moti pri delu ? Sam se sicer nagibam k temu da pošljem vse skupaj nazaj in mi menjajo.

da, takoj ko sem ga dobil sem stestiral in ugotovil, tako da tu nebi smelo bit problemov pri času, v soboto delajo pošte? :D

Fizikalko ::
Eno vprašanje. Če hočem imet 3 monitorje 24" naenkrat, rabim SLI, ne? (imam Geforce 9600 GT).

2 sta premalo!
pokliči da ne boš brezveze pošiljal,vem da majo ene firme min 6 pixlov pol ti ga menjajo...
pokliči da ne boš brezveze pošiljal,vem da majo ene firme min 6 pixlov pol ti ga menjajo...

bluefish ::
2 sta premalo!Saj je mišljeno, da ga pošlje v tistem roku 15 dni kot vračilo izdelka in ne kot uveljavljanje garancije.

Kawa6 ::
Eno vprašanje. Če hočem imet 3 monitorje 24" naenkrat, rabim SLI, ne? (imam Geforce 9600 GT).
prebrskaj, če ima katera 24" tako funkcijo kot recimo 226WU - Multilink technology
Link
Pri tem lahko preko USB priključkov med sabo povežeš do osem teh enakih monitorjev.
Sam sem delal preizkus s tremi takimi monitorji in zadeva funkcionira perfektno.

axee ::
Ne rabiš ne sli ne crossfire, samo dve grafični kartici. Kupiš eno poceni iz iste serije (GF 9400) in si zmagal.

Kawa6 ::
Ja, samo bi imel na vsakemu svoj desktop (extended), ne clone...
Saj ni clone. Na vsakem monitorju je naslednje (drugo) namizje. Ti samo določiš na katero stran od katerega monitorja je naslednji monitor. :)

AlesSLO ::
Zanimam se za nakup novega monitorja. Trenutno imam nagledana dva modela. Kateri se vam zdi boljši?
1. Philips 240SW9FS
2. Samsung T240
Sam se trenutno bolj nagibam k Philipsu.
Hvala, LP
1. Philips 240SW9FS
2. Samsung T240
Sam se trenutno bolj nagibam k Philipsu.
Hvala, LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AlesSLO ()

bluefish ::
oba sta bolj za silo, ker imata vidni kot le 160/160, ki je še posebej moteč pri TN ekranih te velikosti. Raje daj še malo več in poišči modele z vsaj 170/170.

Infinity ::
Jaz sem nabavil SyncMaster 2443BW, s samo kvaliteto slike sem zadovoljen, a sem našel 2 dead pixla, pa me zanima če kdo uporablja monitor z dvema dead pixloma in če ga moti pri delu ? Sam se sicer nagibam k temu da pošljem vse skupaj nazaj in mi menjajo.
te lahko prosim če poslikaš vidne kote in objaviš slike, ker zanimam se za ravno tega.
hvala

te lahko prosim če poslikaš vidne kote in objaviš slike, ker zanimam se za ravno tega.
hvala
Monitor sem že poslal nazaj, tako da nažalost nemorem slikat. Nameravam pa ga nabavit nekje drugje, ko mi na enaa.com vrnejo denar ( kar očitno, zna trajat ).

MedusasPath ::
hvala
Monitor sem že poslal nazaj, tako da nažalost nemorem slikat. Nameravam pa ga nabavit nekje drugje, ko mi na enaa.com vrnejo denar ( kar očitno, zna trajat ).
Hah. Resno tako izkoriščate trgovine?