Forum » Omrežja in internet » Povezava PC - AP1<->AP2 - Switch - AP3<->AP4 - PC2
Povezava PC - AP1<->AP2 - Switch - AP3<->AP4 - PC2
danielka84 ::
Zdravo, imam en problem...
Prek wlana imam povezano sosednjo vas, vendar se ta ne vidi direktno je na hribu en switch in 2 APja, torej imam 2 bridge(point-to-point) povezavi. vsak bridge je na svojem kanalu, torej nebi smelo bit motenj. Problem je v hitrosti, od prvega pcja do switcha na hribu je hitrost 1,76MB/s, pravtako je hitrost 1,83MB/s od switcha na hribu do PC2. Apak hitrost PC1-PC2 pa je le 1MB/s. Sedaj nevem kaj bi lahko blo narobe, al da se signala interferirata, probal sem razlicne kanale, brez uspeha... Zamenjal sem switch, tud nic boljse.
Nevem al je to normalno, pricakoval sem hitrost vsaj 1,6MB/s, ker switch le samo podaja promet iz AP2 na AP3.
Prek wlana imam povezano sosednjo vas, vendar se ta ne vidi direktno je na hribu en switch in 2 APja, torej imam 2 bridge(point-to-point) povezavi. vsak bridge je na svojem kanalu, torej nebi smelo bit motenj. Problem je v hitrosti, od prvega pcja do switcha na hribu je hitrost 1,76MB/s, pravtako je hitrost 1,83MB/s od switcha na hribu do PC2. Apak hitrost PC1-PC2 pa je le 1MB/s. Sedaj nevem kaj bi lahko blo narobe, al da se signala interferirata, probal sem razlicne kanale, brez uspeha... Zamenjal sem switch, tud nic boljse.
Nevem al je to normalno, pricakoval sem hitrost vsaj 1,6MB/s, ker switch le samo podaja promet iz AP2 na AP3.
amigo_no1 ::
Izmed 11 kanalov so le 3 popolnoma ločeni : 1 ,6 ,11
Daj kot prvo bridge1 na kanal 1 , drugega pa na 11.
Poskusi še z istima kanaloma : npr oba na kanalu 1.
Daj kot prvo bridge1 na kanal 1 , drugega pa na 11.
Poskusi še z istima kanaloma : npr oba na kanalu 1.
danielka84 ::
Sem probal te razlicne in sem najvecjo hitrost dosegal ce sem en bridge dal na kanal 1 drug pa na 13.
Ce sta bila na istem kanalu je hitrost padla na 200kb/s. Sedaj imam prenos 1.2MB/s.
Ocitno nimam kaj drugega za probat.
Prosim ce mi kdo potrdi ce je to normalno da preko dveh bridgov hitrost pade za toliko, in predvsem zakaj?
Ce sta bila na istem kanalu je hitrost padla na 200kb/s. Sedaj imam prenos 1.2MB/s.
Ocitno nimam kaj drugega za probat.
Prosim ce mi kdo potrdi ce je to normalno da preko dveh bridgov hitrost pade za toliko, in predvsem zakaj?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14976 (13565) | styled |
» | n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6177 (4777) | b3D_950 |
» | Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10285 (9201) | lebang1 |
» | Vezava dveh routerjev linksys WRT54GL (enoten WLAN)Oddelek: Omrežja in internet | 2956 (2902) | johan9 |
» | Domača mreža in bridge modeOddelek: Omrežja in internet | 1770 (1709) | OmegaBlue |