» »

Polnjenje kartuš pri laserskih tiskallnikih...

Polnjenje kartuš pri laserskih tiskallnikih...

Poldy ::

Kupujem nov laserski tiskalnik, seveda v rangu do 100€, 10€ gor ali dol...
Kot sem prebral, so aktualni Samsung 2010p, HP lj 1018, Lexmark nekaj in pa mogoče Brother.

Zanima me, pri katerih printerjih lahko sam napolniš kartušo (kartuše nimajo čipa itd)? Za tistega se bom seveda odločil...

Hvala.

Dead_Eye ::

Laserji imajo tonerje ne kartuše in sam boš verjetno težko zadevo napolnil. Tonerje se obnavlja, kar pomeni, da se menjajo še nekateri deli - valj pa še nekaj...

Samsung je odlična izbira, je hiter in ima poceni toner.
The one and only

MEDENA ::

HP imaš dobrih 100€ pa kompatiilne tonerje cca 50€ ali manj.

roli ::

Jaz imam Lexmark E120 in sem z njim zadovoljen.Stane še manj kot 100€.

Stvar printa zelo hitro in vse skupaj je zelo dobre kvalitete.Stvar ni glasna, tonerji pa so poceni.
http://www.r00li.com

Poldy ::

Hja, polnil sem že kar nekaj tonerjev - niti ni težko, edino če nisi spreten si lahko malo črn, pa mislim da prah pozroča raka na pljučih, nekako toliko kot cigarete. Je pa res da posamezen toner lahko polniš le nekajkrat, kmalu se pozna obraba valja, kar se kaže kot sive lise na papirju...

Malo sem še spraševal naokoli, samsung je mogoče že malo zastarel, Lexmark E120 imamo v službi, pa se dogaja da po več listov na enkrat jemlje.

Po specifikacijah, je lexmark kljub nižji ceni boljši od HP. Je to res?
Verjetno bom vzel HP, sploh zarad kompatibilnih kartuš...

Hvala za odgovore.

Phoebus ::

Malo bolj kot cigatere povzroča raka toner. Veliko bolj če smo točni ;)

Drugače je pa s filanjem tako... jaz sem dal nafilat 2x in obakrat je:

a) padla kvaliteta tiska (neenakomerna razporeditev)
b) oba sta mi začela puščat po manj kot pol svoje "dobe".

In ko imaš čist črn in zasvinjan printer in slabši odtis, si veselo rečeš Q jih gleda, bom kupoval original. Ki se dobi za zmerno ceno ;)

Saj isto je pri ink-jetih. DOkler ti ne zamaši glave je super. Potem pa raje kupuješ original :) Pa še garancija neha "delat" če imaš refill!

Poldy ::

Saj isto je pri ink-jetih. DOkler ti ne zamaši glave je super. Potem pa raje kupuješ original :)

:D Ravno zato kupujem sedaj laserca...

hamax ::

priporočam hp-ja
doma mam dva laserjet 4l in 5l(se mi zdi) oba ze dokaj stara.
delata kot urci. super podpora driverjev za linux(v nasprotju z lexmarkom)

Glede na to, da z enim tonerjem naprintas tud do 10k strani, se res ne splaca kupovat poceni ponaredkov.

bond007 ::

No stari hpji so bli zlata vredni. Res robustno nareti, valji trpežni ko sam hudič, pač samo prah si menjaval, pa še to na zelo dolgo časa. TIle novi plastični so pa bolj tko. Sej crknal ne bo nič, ampak polnenj pa nimajo posebej radi (valji so zelo občutljivi).

Phoebus ::

bond: tudi novi niso slabi, samo treba je nekaj ločit- stari robustni so bili 500 današnjih eurov in gor. In če danes kupiš printer za toliko denarja bo tudi zelo robusten (jih imamo take s preko 100k natisnjenih in lepo delajo).
Če pa kupiš printer za 100 euro je pa jasno da morajo šparat na vsakem koraku...

...kakorkoli; ne priporočam filanja tonerja...

roli ::

Saj za Lexmark E120 so tudi gonilniki za linux čisto OK.
http://www.r00li.com

Zheegec ::

Tam okoli 100€ se najbolj splača Canon LBP2900, ima zraven že poln toner za 2500 strani pri standardni 5% pokritosti, je pa enak kot HP LJ1018, katerega dela Canon.
Obnovljeni tonerji imajo ponavadi precej slabšo kvaliteto, v službi imamo obnovljene in je kvaliteta zelo slaba.

Če bi rad malo boljši laserski tiskalnik ki ima cenejše tonerje poglej kakšnega Samsunga ML3051, toner za 4k strani stane okoli 100€, za 8k pa okoli 150€ (cca).

P.s.: Lexmark ima kar dobre laserce, za ink-jete pa tega niti ne bi trdil :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BoZo ::

V službi, kjer imamo večje število laserskih tiskalnikov vseh cenovnih razredov, smo pred leti imeli napad racionalnosti in dajali tonerje polnit misleč koliko bomo prihranili. Končni efekt je ta, da smo hitro obupali zaradi številnih težav kot npr. slabša kvaliteta izpisa, z istim tonerje smo lahko naredili občutno manj izpisov kot z originalnim, iz tonerjev se je sipal prah in zasvinjal številne tiskalnike, tako da smo na koncu morali plačati celo čiščenje parih tiskalnikov ipd.

@nny ::

Mene tudi zanima, kako je s tonerji za laserski tiskalnik Xerox Phaser 3117. Zaenkrat mi še pridno tiska, ampak bo treba počasi misliti na zamenjavo. Menda imajo pri Xeroxu čip, ki preprečuje vstavljanje obnovljenih tonerjev. Torej - kupiti obnovljen toner, original toner ali nov tiskalnik?

Lp, A.

bond007 ::

No jst lahko zagotovo trdim, da so nekateri obnovljeni tonerji boljše kakovosti od originalnih tonerjev - je pa res, da verjetno velika večina ni.
Tudi jaz sem imel precej slabih izkušenj z obnovljenimi tonerji in z tonerji, ki sem jih sam polnil doma. No sedaj za HP-ja 1010 kupim obnovljen toner (za 45€), ki je tako kvaliteten, da ga lahko vsaj še enkrat 100% vedno sam napolnem (ponavadi kar 2x) in tiska še vedno brez izgube kvalitete. Če kupim original toner, ki stane okol 70€ sem lahko zelo zelo srečen, če ga lahko še sam enkrat napolnem in dela do konca brez problemov (zato sem tudi nehal polniti original tonerje - ker ni zanesljivo).

Glavna razlika pri meni med originalnim in dobrim obnovljenim tonerjem - vsaj na prvi pogled je drugačna barva bobna oz valja (zelena vs modra). Pomoje so HP original tonerji narejeni tako, da ko zmanjka praha (po recimo 2k straneh + malo rezerve) enostavno postane zanič boben (oz še kaj drugega). Govorim za tiste, pri katerih je boben del tonerja. Obnovljeni (nekateri) pa imajo zgleda drugačen material na bobnu in zato mogoče dlje držijo - ker pač niso tempirani da se po tistih 2k straneh "samouničijo":D

Sicer polnim z prahom za hp laserske tiskalnike - pol kg= 30€, kar zadostuje za 5 polnjenj. Torej dejanski stroški so manj kot 1cent/stran in so dosti nižji od stroškov z original tonerjem, ki bi bili okoli 4cente/stran. Je pa res, da sem se z polnenji že dosti prezajebavu. Ampak sedaj imam konstatno kvaliteto tiskanja in toner sam napolnem v 2 minutah. Pomoje se splača no - če res veliko tiskaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barvni laserski tiskalniki

Oddelek: Kaj kupiti
203540 (2622) Pina
»

Toner original ali obnovljen?

Oddelek: Kaj kupiti
254847 (4123) g7_logic
»

laserski tisklanik samsung

Oddelek: Kaj kupiti
172980 (2634) simon2704
»

kateri cenejši laserski tisklanik

Oddelek: Kaj kupiti
142062 (1754) mersol
»

Kateri laserski tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
324876 (4231) dolenska

Več podobnih tem