» »

laserski tisklanik samsung

laserski tisklanik samsung

Vikking ::

Za manjšo pisarno morem kupiti laserski tiskalnik, a je laserski tiskalnik Samsung ML-2010PR, je zadeva zanesljiva ali ne. Ker recimo HP 1010 je zdržal menjavo 3 tonerjev nato pa izdahnil.

Modri dirkač ::

Dandanes, ko vsak toner košta 3/4 ali še več novega tiskalnika, je že skoraj vseeno kaj kupiš.
Everybody lies!

bond007 ::

Ker recimo HP 1010 je zdržal menjavo 3 tonerjev nato pa izdahnil.


Resno? Ker v naši pisarni smo v zadnjih treh letih z hp1010 naredil več kot 50 000 printov. Se kar čudim, kako lahko tak kup plastike zdrži tako dolgo. Pa je dal vse skozi - od originalov do doma napolnjenih tonerjev... Je pa res, da je morda s časom postal nekoliko glasnejši, ampak ni krize. Tonerje za 2k strani sedaj kupujemo kar originalne za 30€ in jih potem še enkrat sam napolnem z prahom za 8€. Torej dobim nekje 4k strani za 38€, kar je manj kot 1cent/stran.

Drugače pa imam z samsungom tudi dobre izkušnje. ČE nimate kakšnih posebnih zahtev, bi jst najbolj gledu na ceno tonerja/število natisnjenih strani. Ker razlika v ceni tiskalnika postane zanemarljiva, če tiskaš veliko...

cybermedo ::

Samsung ML 2010 je zelo v redu zadeva, pri meni zanesljivo deluje že cca. 3 leta, mam z njim boljše izkušnje kot s HP-jem. Je pa res, da imajo tiskalniki nizkega cenovnega ranga relativno kratko življensko dobo, ampak to velja za vse znamke. Po cca. 3 do 4 tonerjih se namreč iztrošijo gumice (postanejo porozne) in začne printer mečkat papir itd... Servis pa je zaradi drage servisne ure enostavno neekonomičen. Če so gumice hin, se tako printer uporablja ponavadi tako dolgo, dokler se ne porabi še preostali toner, potem se pa vrže stran, ker je star printer + servis + toner več EUR, kot novi printer s tonerjem. Drugačna je zgodba s pravimi pisarniškimi printerji...

miko 55 ::

samo je potrebno vedeti da nekatere znamke kot npr HP dajejo napol prazne tonerje notr inpol gledaš čudno zakaj tako malo printov narediš. ko kupiš novega je bolje. daj pogledat za tiskalniki OKI ( uvoznik www.mikroing.si )ter Nashuatec ( www.vibor.si )

sta le dva predloga izmed morja možnosti.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

CitroX ::

S samsungom (ML1710) imam dobre izkušnje. Natisnjenih je bilo okrog 25 tisoš kopij in dela brez težav, se je pa pojavilo nekaj škripanja, ker je zgleda en kolešček malo prizadet. To bi verjetno kak silikonski sprej rešil. Toner lahko daš noter obnovljen, ki je kar nekaj cenejši.
Tako se ne morem strinjati, da bi kar neke gumice crknile.

CitroX ::

Da ne pozabim - Nashuatec je praktično enak samsungu - vse njihove tiskalniške naprave imajo praktično enako osnovo, kot ej samsung ML1710. Enaka kaseta za liste, tudi toner je enak, oblika spodnjega dela, na fax mašini pa zgleda, kot da na samsunga namestiš še na zgornji del kopirno napravo in še kako malenkost.
Tudi z Nashuatec nimamo slabih izkušenj, smo pa fotokoirca (hkrati tiskalnik z ip-je) pošteno utrudili.

vejnovic ::

Imam Samsung ML-2010 že dve leti in dela bp. :))
Kartuša je pa za cca. 5000 kopij, kar zadostuje za nekaj časa.

PaJo ::

Mam kar nekaj Samsung tiskalnikov, recimo s 1710 sem zelo zadovoljen, eden jih je že naredil 81000 pa še kar piše, res pa da ga bo treba počasi menjat.
Imam tudi 1610, katere so pa pravo sranje, tonerji naredijo malo kopij pa ene printer že crknil, po dobrih 20k kopij, tako da teh čisto low cost ne kupim več.
Imam pa dobre izkušnje tudi s HP-je, recimo mam eno staro dobro 1200 ki je naredila že več kakor 230000 kopij in še kar piše, na servisu niso mogli verjet kak še dobro del po 150k kopijah:D
Dober nakup mislim da je trenutno Samsung ML-2851ND, ima vse za potrebe malega podjetja in je kar ugoden.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Jan987 ::

Katere obnovljene tonerje oz. kakšen način polnjenja tonerjev pa priporočate za samsung ml 2010pr?

il ::

Za tonerje za ML-2010 si lahko pogledaš tukaj. Sam imam ML-1710, ki ima na originalnem tonerju že odprtino zamašeno s plastičnim pokrovčkom, tako da je polnjenje popolnoma enostavno. Za toner od 2010 pa ne vem ali je tudi tak.
Je pa pri obeh printerjih prvo originalno polnjenje za 1000 strani, nov toner pa ima polnjenje za 3000 strani.

overman ::

Dober mesec si tudi sam lastim samsunga ml-2010PR, kupljen v Saturnu za 59€. Zankrat sem zelo zadovoljen. Hitrost tiska napram hp1018 je po obcutku 1x visja (cimer ima hp-ja), kvaliteta tiska pri kaksnih zahtevnejsih tiskih (grafi) veliko boljsa. Zelo prakticen je tudi prostor za hrambo medija (papirja), saj je le ta pokrit. Tako vprimeru velike prisotnosti prahu v sobi (neda se nama brisat>:D ), ni potrebno vedno papirja ven jemat in zapirat tiskalnika (kot je to pri hp-ju). Zdaj pa se k negativni plati: zadeva je glasna in se prekleto greje! Ko tiskas je povprecno glasen (ni razlike proti hp-ju), ampak po koncanem tisku ostane ventilator vklopljen in se ne ugasne.. v bistvu je vedno bolj glasen, tiskalnik pa vedno bolj vroc. Mene to ne moti, saj ga vedno po tiskanju ugasnem. Glede tiskanja pa ta toplota ne predstavlja problema... sem tiskal ze po 200 strani naenkrat bp. Je kar sok ko preides iz enega starega epsona (inkjet) na taksen masin... ne utegnes vec sortirat natisnjenega materiala:D

lp

PS: garancija se mi zdi je 2 leti in pa prilozen toner je za 1000 strani
Früher oder später wird jeder Geometer :p

krho ::

Ali ima kakšen od teh el-cheapo laserjev LAN interface? Bi mojega ostarelega Epsona EPL-3000 rad zamenjal.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Dami ::

Mam 510N (barvni laser) in že od začetka same probleme. Mrežna ni delala sploh, bil 2x na servisu, pol delal kako leto, zaj pa spet ne. Kvaliteta je sicer ok pa barve je tud dosti samo nikol več samsunga. Mel cel kup HPjev že in vsi še delajo, sam sn rajš tega samsunga vzel kr je na papirju bil 2x bolš kot hp za isto ceno. Pajo bo seveda drugač reku :D , sam če bi vedu kok sranja bom s to kišto mel...
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

simon2704 ::

Tudi jaz si kupujem en crnobel laser pa se odlocam med tem samsungom ML-2010 PR in Canon Laser Shot LBP -2900, kar me je pri tem zadnjem pritegnilo je tole
"KARTUŠA "VSE-V-ENEM"Z enostavno zamenjavo Canonove edinstvene "vse-v-enem" kartuše, ki vsebuje toner in vse ključne dele, bo vaš tiskalnik ponovno kot nov. Brez umazanije, brez skrbi in s koristmi, bla bla bla...

me zanima ce ma kdo ta tiskalnik ter ali je to "all in one" marketinški crap ali je kaj na tem ?

Cveto ::

Jest imam CLP-300N, ki je osnovni barvni laser z dodanim mrežnim vmesnikom. Za 175€ sem z njim več kot zadovoljen, je pa res, da kvaliteta črnega tiska ni enako dobra kot pri mojem službenem LaserJetu 4100.

overman ::

Simon: enako je pri samsungu... ne zamenja se samo toner, ampak celotna enota je dokaj kompaktna. Po eni strani je to pozitivno (vedno "nov tiskalnik"), je pa tudi slaba stran (visji stroski). To lahko nekako primerjas z inkjet tiskalniki, ko pri Epsonu menjavas samo kartuse (ceneje ampak ko glava crkne je konec) ali pa hp kjer je "glava" vgrajena v kartuso in se vedno menja.

Glede cen tiska pa je po tem testu , kjer je primerjava med Brother HL-2030, HP Laserjet 1018, Lexmark E 120n, Samsung ML-2010, slednji tudi najbolj ekonomicen.

Krho: lan interface ima od zgoraj nastetih lexmark 120n... link do testa je ze podan (je pa v nemscini)
Früher oder später wird jeder Geometer :p

simon2704 ::

hvala lepa za pojasnilo overman !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Toner original ali obnovljen?

Oddelek: Kaj kupiti
254860 (4136) g7_logic
»

K'ter barvni A4 laserc?

Oddelek: Kaj kupiti
262647 (2147) trnvpeti
»

Kateri laserski tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
122322 (2090) sleby
»

Laserski printer Brother

Oddelek: Kaj kupiti
162368 (2040) TeraSonic++
»

kateri cenejši laserski tisklanik

Oddelek: Kaj kupiti
142080 (1772) mersol

Več podobnih tem