» »

Kje dobiti CMD5954 (AT5654)...

Kje dobiti CMD5954 (AT5654)...

rihterd ::

Crknil mi je DVD predvajalnik (Yamada), odkril sem tudi kaj je šlo k vragu - driver za motorčke CMD5954 (ekvivalent je menda AT5654) - po svoje niti ni čudno, saj je kar "zračno" hlajen, v računalniških CD pogonih je tipično na hladilniku (ohišju). Kje dobiti to zadevo, štacune z elektroniko v Sloveniji tega očitno ne premorejo na zalogi, niti ne morejo dobaviti (IC elektronika, DELKO nimajo, IR elektronika je samo grosist, čakam sicer še na odgovor HTE, vendar dvomim, da bodo posebej naročali 1 kos). Kak namig (razen vreči Yamado v smetnjak)?

LP, Dare

hodu63 ::

To bo pa težko dobiti, še najlažje iz kakšnega odsluženega predvajalnika. Ampak, a je ic res zanič? Ponavadi so samo motorčki v delnem ali popolnem kratkem stiku in se zato ic pregreva. Ker ima termično zaščito praviloma ne pregori.

int47 ::

Farnell, zastopstvo IC.
Buerklin, zastopstvo Terna.

rihterd ::

Hvala za odgovore. Res ni bil crknjen omenjeni čip, ko sem se zamislil nad odgovorom hodu63 in bolje raziskal plato (povezave pod belim tiskom ipd...) sem prišel do tega, da je sicer fuč drug čip (BA6208 - reversible motor driver v SMD 8 pinskem ohišju). Motorček je OK, seveda pa tudi tega čipa ravno tako kot onega prej ne dobim, ampak tu ne bom kompliciral in ga zamenjal s tokovno bolj zmogljivim ekvivalentom pač ne zmontiranim na plato (ki pa se ga dobi za 2€...).

LP, Dare

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako nabavit mikrokontrolerje Atmel

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
373629 (2979) Brane2
»

Katero elektronko naj uporabim

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
252252 (1763) neoto