» »

Vračilo štipendije državi oz. kako se izognit?

Vračilo štipendije državi oz. kako se izognit?

twosocks ::

Letos pavziram, lansk let sem pa dobival štipendijo.... ker mi je manjkal nekaj ur za drug letnik, se pač nisem vpisal naprej. Zdej pa dobim vabilo na razgovor, da moram vrnt štipendijo.... pa me znima, če ma kdo kake izkušnje glede tega...oz. pozna kak pameten način za...hm, da neb moral vračat...

hvala
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*
  • premaknilo iz Loža: STASI ()

kuglvinkl ::

Kdo te štipendira in kdaj imaš razgovor.
Your focus determines your reallity

Predator ::

predvidevan da si s faksa glede na to da ti je zmanjkalo nekaj ur... glede na to da si padel ti ni treba vrnit nič štipendije, vrnit bi jo mogel če bi se izpisal/prepisal in to brez dogovora z "donatorjem" tvoje štipendije... tebe so najbž poklicali na razgovor da "vrneš štipendijo" v tem smilsu da je ne boš več prejemal dokler ne narediš letnika... obstaja pa še druga možnost in ta je da so dodali kakšen člen v republiško/zoisovo štipendijo ( preberi tistih par strani pogodbe ) ki ga ne poznam oz mi na razgovoru niso povedali zanj ali pa da dobivaš "kadrovsko"... samo pri teh pa nepoznam pogodbe...

twosocks ::

Štipendija je navadna, republiška.
Ker nisem dokončal letnika in pavziram in nisem dostavil potrdila o vpisu oz. uspešno opravljenem letniku, moram kao vrnit. Na zadnji strani odločbe o štipendiji (od lanskega leta) piše, da morš vrnit štipendijo za letnik, v katerem nastopi razlog za vrnitev...urgh...z obrestmi seveda...
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

MadMicka ::

sej je vseen , al je socialna štipendija al kadrovska al kera druga, važn, da jo plačuje vlada oz. država, kle je ponavad tko, da v izterjavo ne grejo, sam pošlji jim par prijaznih dopisov, prvega npr. v tej smeri , da drugo leto boš nadaljeval s študijem in bi prosil za "mirovanje"... pa tud če ne boš nadaljeval, par opravičil in oni zadevo spravjo v arihv :))

UglyKid ::

Jest sem tut meu v 1.letniku štipendijo(republiško) nakar sem po enem letu nehu študirat (pač dobro službo dobu).in po enem letu ko sem nehal dobivat štipendijo dobim obvestilo za razgovor.Grem tja in mi ženska pove,da moram vrniti štipendijo + pazi to (21,5% obresti).Štipendije sme dobu 200000 + obresti cca 80000 in vse to sem mogu plačat .
Zato torej če misliš resno študirat naprej potem ne skrbi ker če boš naredu letnik ti ne bo treba, če pa misliš končat študij pa hitro plačaj kar si dobu, ker obresti so res ubijalske.

twosocks ::

A to si plačal v 1x znesku??? Al lohk po obrokih?
Se bo treba zresnt...
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: twosocks ()

Popcek ::

hmmm ...
ej jest sem bil na podobnem polozaju k ti ...... isto mi je par ur zmankal in sem pac mislu da bom pavzirov ....
pol sem se lepo na zavod oglasu in vprasov kaj in kako....
in mi je rekla nej prnesem potrdilo da pavziram .... ker takih potrdil ni sem pac lepo napisov prosnjo ..... tko da nobenih problemov ..... sam ker so na nasem faxu tko gnili in se zadni moment spomnjo da spustijo kriterij za ponavlat ... zdej lepo ponavlam in morem spet na zavod nest potrdilo ..... ;( bog ve kaj si bojo tam mislni .....
no ti sam lepo eno prosnjo napis da lepo pavziras in da mas namen nardit letnik in bo vse O.K...... a na fri hods ??:D

UglyKid ::

Ja hotli so da bi vse odenkrat plaču, samo sm tm pol uni ženski jamru kako ni dnarja in sva se zmenla obročno za eno leto.

twosocks ::

Ja na FRI hodm :I upam da nisem prepozen za dopis oz. prepričevanje...bomo vidl.
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

EssEncE ::

Mene bo trenutno isto doletelo. Pokasiral sem to leto 250.000 štipendije, vendar bom pavziral. Nekaj bo treba ukrenit, saj bi vračilo z obrestmi zneslo okoli 300.000. Grozno.;(

Dejte pravniki svetovat...:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: EssEncE ()

Vice ::

Ti dam jest en pravniški nasvet:
Delaj šolo ker danes nihče ne mara luzerjev.

Če boš ta nasvet upošteval boš mogoče pa še miljonar. :D

EssEncE ::

Hehe, sploh ne veš kdo sem...:)

Gremo on-topic prosim.

bastadu ::

Da si še jaz malo sposodim to temo:
Situacija je takšna, namreč sam sem za 4 leta visokošolskega študija (3+1ABS) prejemal republiško štipendijo. Med tem časom sem že nekaj mesecev bil brez statusa (pavzer) in sem dobil od zavoda domov vabilo na razgovora o štipendiji oz. so zahtevali da naj prinesem potrdilo od fakultete, da še lahko opravljam izpite. Jim prinesem potrdilo in vse dobro. Potem sem status dobil spet nazaj in sedaj konec marca mi status poteče, imam pa še 6 izpitov do konca. Glede na to, da po preteku statusa ne bom imel nobenih dohodkov več (preko študentskega servisa se s 1.1.2007 ne da več delati ko pavzer) me zanima, če se lahko sedaj jaz redno zaposlim v firmi in sproti še dokončam preostale izpite ali mi bo zavod takoj, ko se bom hotel redno zaposliti zatežil, da naj vrnem štipendijo? Hvala za odgovore!

dejansan ::

ko te povabijo na razgovor jim razložiš situacijo in ti dajo nekaj časa mir, pri meni je bilo to eno leto

vmes sem naredil par izpitov in, ko so me spet poklicali sem imel samo še enega in so se me malo usmilili, tako da so mi še podaljšali za eno leto

tako, da če misliš narediti faks do konca se vsaj po moje da zmeniti, seveda ne v nedogled, če si pa obupal pa čimprej plačaj, ker sem tudi že sam slišal, da so obresti ubijalske

če sem ti vsaj malo pomagal,..

lp
dejansan

'FireSTORM' ::

če pavziraš ti še ni treba vračat štipendije
in se ti za eno leto samo zamrzne, prav tako kot če padeš
če pa še to leto ne nardiš pa boš po vsej verjetnosti moral vračat
Those penguins.... They sure aint normal....

bastadu ::

Hvala za odgovor! Zanima me, če si se ti že tudi slučajno redno zaposlil preden si končal fax in ko so te poklicali na razgovor?

dejansan ::

mislim, da je tole name letel

na žalost že kar nekaj časa ne dobim službe :(

samo vseeno po moje bi se tudi, če dobiš zaposlitev lahko zmenil, ne bom pa raje nič trdil
dejansan

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dejansan ()

Tear_DR0P ::

vračilu štipendije se izogneš na nekaj načinov
a) smrt
b) ne sprejmeš štipendije
c) opraviš letnik

če ti letnika ne rata opravit v prvo, se ne skriješ kot tazadni lulek, ampak greš do štipenditorja, ter mu poveš, da si ruknil letnik. potem ko te vpraša če maš namen zaključit šolanje, pa mu na vse svete zatrdiš da ja, tako si vračilo štipendije odložiš za do 7 let (v primeru republiške), če v teh 7 letih nisi bil sposoben naredit 10 izpitov, se posluži točke a) (vrv ali pištola sta najbolj ziher, tudi skok z višine je kul), ali pa jadikuj da si zelo ubog (predvsem v glavi), tako se ti bodo obresti odpustile, prav tako boš vračal le osnovno štipendijo, dodatki za uspeh, prevoz ipd, pa se ti odpustijo (bog bi se lahko učil od njih učil odpuščanja)

v primeru pa da ti rata naredit letnik v tem času odloga, si se poslužil točke c)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tody ::

Okey glede štipendije nevem ampak kako vam za izdelavo letnik lahko zmanjka par ur ? A fukneš izpit al ga pa narediš al mate to kake posebne fakse ?

Tear_DR0P ::

tody razlog zakaj ni naredu letnika je irelevanten - enkrat v času študija ima pravico da rukne in jo je izkoristil
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tody ::

To mu dam za prav samo me je zanimalo :) Jest upam da mu ne bo treba plačat... Država ma itak preveč denarja...

bastadu ::

Khm, da ne bo kakšne pomote, jaz nisem nobenega letnika ruknu, samo na koncu mi še ni uspelo vseh izpitov dokončat...

WarpedGone ::

Pojdi lepo na zavod in povej kakšna je situacija. So človeški in se da zmenit. Raje vidijo da človek naredi faks, kot pa da mu obesijo dolg.
V razumnih mejah seveda, če si naredu en in edini izpit pred tremi leti, ti verjetno ne bo verjela da jih boš pa preostalih 40 v enem letu. Seveda pretiravam, a za ilustracijo :)
Zbogom in hvala za vse ribe

Tear_DR0P ::

če nisi ruknu letnika, pol si ga opravil?
sem kaj zgrešil?

republiška štipendija se izplača za letnik in ko ga opraviš, si rešen pogoja da jo moraš vračat, tudi če ga pogojno izdelaš - errr pogojno se lahko vpišeš v višji letnik in takrat ti ni treba vračat, za drugo situacijo bi moral pa še enkrat prebrat:8)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

bastadu ::

Ne, jaz opravljam 3 letno visoko šolo v Mariboru. Za vse vpise v višje letnike (se pravi za vpis v drugega in tretjega) mi je uspelo izpolniti pogoje tako, da sem bil vedno redno vpisan. Ker pa za vpis v absolventa ni bilo nobenih posebnih pogojev s strani faxa, mi je (tudi zaradi nekaterih osebnih razlogov) ostalo sedaj še nekaj izpitov za 'sfiniširat', vendar s 1.4. naprej brez statusa... Pa me samo zanima, če se lahko jaz redno zaposlim preden diplomiram, brez da bi mi zavod začel težiti z vrnitvijo štipendije...

P.S.: Jaz sem vedno mislil, da če ne narediš faxa moreš vrnit celotno štipendijo za ta program, za katerega te štipendirajo. A ni tako?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

kockish ::

Za zoisovo gre takole (pomoje je isto za republisko):
1. leto ti stipendijo zamrznejo. Ce nato naredis letnik, jo dobis nazaj.
2. leto izgubis stipendijo
3. leto moras stipendijo vrniti. Vraca se samo za zadnje leto prejemanja, ne za celo obdobje studija, ko si stipendijo dobival.

Vse skupaj velja v teoriji, marsikaj se da zmeniti. Aja, ponavljanje in pavziranje steje enako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kockish ()

gpavlo ::

Pri meni je situacija sledeča. Sem študent 1. letnika RI-UNI v Mariboru in nisem oz. ne bom uspel narediti pogojev za vpis v 2. letnik. V 1. letniku sem prejemal republiško štipendijo. Prepisal oz. ponovno sem se vpisal v 1. letnik RI-VS, ki je bolonjski in me zanima kako je sedaj z mojo štipendijo. Jo bom moral vračati ali mi bo samo mirovala, dokler ne pridem v 2. letnik RI-VS.

Hvala
Real Madrid CF

koyotee ::

OT:
Jest upam da mu ne bo treba plačat... Država ma itak preveč denarja...

In od kje misliš, da denar pride do "države"? Od davkoplačevalcev seveda, jaz že ne mislim plačevat zabušavanja.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

PacificBlue ::

Ja jaz mam tudi z tem probleme..sem študiral 2 leti v lj..prvo leto sem dobival štipendijo..potem ponavljal 1 letnik..brez štipendije..mi je mirovala oz. sem se zmenil...potem sem spet ruknil oziroma sem obupal..šel v mb..se vpisal izredno(ker sem v lj pokuril še eno možnost vpisa-bedak bi moral raje pavzirat,1 leto v mb spet nisem dobival štipendije(ker ne morš 2krat za isti letnik dobit)..potem sem v 2 letih nekakko naredil 1.letnik(vmes sem bil 1.leto na zavodu:)..zdaj v drugem sem dobival štipendijo(pazi to-celo več sem dobil od moje sestre,ki je v zdaj absolvent..pa čeprav ma velik boljše povprečje>:D zdaj pa sem spet čist v bedu,ker sem letos spet mal v krizi z izpiti in ne vem če se bo izšlo..fora niti ni v tem da se ne morm vpisat v 3.letnik...se lahk izredno kljub temu,da nimam vseh izpitov..baje bo to zdaj letos zadnjič tk...zato zdaj ful razmišljam al se vpišem..pa drugo leto crknem zraven knjig(mam še par izpitov od letos in bi se našel še kak iz prvega letnika)..vendar bi dobil štipendijo:) ...al pa pavziram..aja par postov prej sem zasledil da z 1.1. 2007 ni mogoče delati prek študenta kot pavzer..a jaz bi lahk,če bi zdaj 1. pavziral?

Življenje je lepo..............ko si mlad8-)

Tody ::

Zakaj zavraga bi pa ti lahko ? Ni pavzerjev ne prvih ne drugih ne tretjih :)

pozitron ::

EssEncE: Hehe, sploh ne veš kdo sem...

Anžej Dežan?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pozitron ()

bastadu ::

Da še jaz postavim eno vprašanje tukaj: V času študija sem prejemal republiško štipendijo, nazadnje v šol. letu 2004/05, ko sem imel absolventski staž. Lani marca sem bil klican na razgovor na zavod, kjer so mi podali rok, da moram do 31.3.2008 prinesti diplomo, sicer sledi vračilo štipendije za 1 letnik, izjemoma na ta rok z ustreznim dokazilom/razlogom lahko dajo odloga še za 1 leto. Torej ta rok se kmalu izteče, jaz pa bi moral na zavod poslati prošnjo za odlog vračila še za dodatno leto zaradi zdravstvenih razlogov (imam dokazilo od zdravnika). Ima kdo kaj več izkušenj s tem, kam moram to sploh poslati in podobno? Hvala!

Firebat ::

@EssEncE
Si pač drzavni sovražnik no.1, ker nočeš vrniti kralju kar je kraljevega. Pa če že imaš denar ga raje podari v dobrodelne namene da te ne bodo čez leto zaprli zarad utaje.

------------
my 2 cents..,..,..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1917474348 (14076) History
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
277798 (4787) 111111111111
»

Vračanje štipendije, si lahko kaj sami vzamejo z računa ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7833521 (13724) next3steps
»

Vračanje štipendije ?

Oddelek: Šola
296339 (3175) sandmodnigga
»

Vračanje štipendije-da/ne?

Oddelek: Šola
166422 (5414) NotSpecial

Več podobnih tem