Forum » Programska oprema » excel eno vprasanje
excel eno vprasanje
dolenska ::
lp
jaz imam excel 2003. rad bi vsako vrstico uredil tako da ima vsaka drugacno sirino. problem je v tem, da ce eni spremenim sirino to spremenim vsem v recimo stolp B. rad bi spremenil sirino samo eni vrstici ne pa vsem naenkrat
kako se to naredi.
hvala
jaz imam excel 2003. rad bi vsako vrstico uredil tako da ima vsaka drugacno sirino. problem je v tem, da ce eni spremenim sirino to spremenim vsem v recimo stolp B. rad bi spremenil sirino samo eni vrstici ne pa vsem naenkrat
kako se to naredi.
hvala
primzx ::
ena varianta je ta, da eno vrsto združiš z C kolono, in mas vsako vrstico v drugačni širini. Kako? "merge cells", mislm d je clo bliznca na orodni vrstici. Na ikonci je "a" narisan. ..no in samo oznacis B kolono in C kolono ene vrstice in prtisnes "Merge cells".
upam d sm ti kei pomagov, v nasprotnem primeru pa klik.
lp
upam d sm ti kei pomagov, v nasprotnem primeru pa klik.
lp
Redkvica ::
Jaz excel tako razumem, da imajo stolpci določeno širino,vrstice pa imajo določeno višino. Širina vrstice kot taka ni določena. Vrstica je pač vrstica, je 'zelo široka':)Tako da tvojega problema ne razumem povsem. Ali gre za višino vrstce, ali morda za širino določene celice? Videz 'širše celice', glede na celice v drugih vrsticah, lahko dobiš z uprabo združevanja celic v eni vrstici.
primzx ::
@RedKvica
On hoče v posamezni vrstici, v določenem stoplcu, v njegovem primeru stoplc B, spremenit širino posamezne vrstice. In JA prov maš, samo vrstica v enem stoplcu se NE da spremenit, ker pac tko je narjen excel aka matematično.
On hoče v posamezni vrstici, v določenem stoplcu, v njegovem primeru stoplc B, spremenit širino posamezne vrstice. In JA prov maš, samo vrstica v enem stoplcu se NE da spremenit, ker pac tko je narjen excel aka matematično.
dolenska ::
primzx tako je ja, ker jaz imam dve tabele in v eni tabeli je sirina stolpcev oz.vrstic druga
na kot v drugi. vrjetno bom vseskup mogu v wordu narest. moram preizkusit se prvo metodo katero sem prebral dva posta visje.
na kot v drugi. vrjetno bom vseskup mogu v wordu narest. moram preizkusit se prvo metodo katero sem prebral dva posta visje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uvoz txt datoteke v excelOddelek: Programska oprema | 5016 (4653) | sebavet |
» | Excel vse sorteOddelek: Programska oprema | 2645 (1942) | jozekuch |
» | Excel iskanje podvojenih vnosovOddelek: Pomoč in nasveti | 6530 (5156) | smetko |
» | dolgo besedilo v excelovi celiciOddelek: Programska oprema | 2371 (2257) | bruderbauc |
» | Microsoft Excel - merged cells/insert row ...Oddelek: Programska oprema | 1160 (1109) | Tutankhamun |