Forum » Kaj kupiti » najcenejša varianta interneta
najcenejša varianta interneta
Gr0unD Zer0 ::
torej razmisljam o tem, kako bi playstation povezal na net...
in to čimprej, ter čim ceneje.
razmisljam o variantah:
dodatna mrezna v kompu + ene 20m kabla,
wi-fi mrežna v kompu
neki bogi hub + 20m kabla
router z dostopno točko...
torej najbolj mi diši zadnja možnost, ker lahko konzolo selim brez problema in ne bom imel odvečnih kablov...
se da dobit kaj za relativno mali dnar pa da je vseeno vsaj povprečne kvalitete?
prvi dve moznosti mi ravno nista za prakticiranje, ker potem mora še kompjuter laufat... bi pa v najhujši sili tudi to požrl
in to čimprej, ter čim ceneje.
razmisljam o variantah:
dodatna mrezna v kompu + ene 20m kabla,
wi-fi mrežna v kompu
neki bogi hub + 20m kabla
router z dostopno točko...
torej najbolj mi diši zadnja možnost, ker lahko konzolo selim brez problema in ne bom imel odvečnih kablov...
se da dobit kaj za relativno mali dnar pa da je vseeno vsaj povprečne kvalitete?
prvi dve moznosti mi ravno nista za prakticiranje, ker potem mora še kompjuter laufat... bi pa v najhujši sili tudi to požrl
Izi ::
Kot vidim so ti stvari jasne in si že sam odgovoril na vsa vprašanja.
Rabiš samo potrditev.
Čim cenejšo varianto hočeš, bolj komplicirana bo.
Najceneje je dodatna mrežna kartica v računalniku, ki mora biti nato vedno prižgan, ker bo prevzel vlogo routerja in potrebno je tudi nekaj znanja za nastavitev mrežnih za deljenje dostopa. Te pa vse skupaj stane nekje do 10 €.
Z Hubom ali Switchom ne bi rešil nič, saj še vedno potrebuješ dve mrežni v računalniku za deljenje povezave.
Daleč najboljša varianta je nakup routerja, ki pa seveda stane nekje med 30 in 40 €. Katerega vzeti je pa že druga tema. Odvisno je tudi pri kateremu ponudniku interneta si prijavljen.
Napriner pri SiOL-u ti dajo router zastonj, samo se moraš vezati za 2 leti.
Rabiš samo potrditev.
Čim cenejšo varianto hočeš, bolj komplicirana bo.
Najceneje je dodatna mrežna kartica v računalniku, ki mora biti nato vedno prižgan, ker bo prevzel vlogo routerja in potrebno je tudi nekaj znanja za nastavitev mrežnih za deljenje dostopa. Te pa vse skupaj stane nekje do 10 €.
Z Hubom ali Switchom ne bi rešil nič, saj še vedno potrebuješ dve mrežni v računalniku za deljenje povezave.
Daleč najboljša varianta je nakup routerja, ki pa seveda stane nekje med 30 in 40 €. Katerega vzeti je pa že druga tema. Odvisno je tudi pri kateremu ponudniku interneta si prijavljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
a13misko ::
A res jaz ga nisem dobil? Samo modem!
A res jaz ga nisem dobil? Samo modem!
Gr0unD Zer0 ::
kaj se da to pri siolu kak naknadno zrihtat? ker me obirajo že šest let, ter nisem bil deležen mobene qrčeve ugodnosti, razen občasnih izpadov centrale...
mamu jim
40€ za wi-fi router?
al to misliš navadnega?
mamu jim
40€ za wi-fi router?
al to misliš navadnega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dve linije po enem ethernet kabluOddelek: Omrežja in internet | 7432 (5865) | Pesimist |
» | Siol in njihove nove/stare laži in zavajanje kupcev (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7453 (4684) | BlueRunner |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7933 (4664) | BlazP |
» | ADSL deljenje internetne povezaveOddelek: Omrežja in internet | 1756 (1350) | ali3n |
» | ADSL + 3 rac v omrezju, kako ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2493 (1964) | klemen338 |