Forum » Strojna oprema » Razlika med diski z NCQ in brez
Razlika med diski z NCQ in brez
NejPog ::
Zanima me kaksna je razlika v performanci samih trdih diskov kateri uporabljajo NCQ napram tistih kateri so brez NCQ,
Glede na informacije katere sem dobil z google-a naj bi NCQ bil bolsi ker podatke obdeluje enega za drugim in je posledicno manj skakanja glave levo desno. Vendar pa me malo moti zakaj so diski z NCQ cenejsi kot pa tisti brez. Ker kupujem nov SATA2 disk me zanima s katerim diskom profitiram na hitrosti in podobno.
Hvala v naprej za Vas odgovor.
Glede na informacije katere sem dobil z google-a naj bi NCQ bil bolsi ker podatke obdeluje enega za drugim in je posledicno manj skakanja glave levo desno. Vendar pa me malo moti zakaj so diski z NCQ cenejsi kot pa tisti brez. Ker kupujem nov SATA2 disk me zanima s katerim diskom profitiram na hitrosti in podobno.
Hvala v naprej za Vas odgovor.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
NejPog ::
@dzinks63: hvala lepa za odgovor, zelo uporaben test in mi bo v veliko pomoc pri odlocitvi kateri disk kupiti
zanima pa me se dejansko iz vase prakse kako se NCQ obnese prot disko brez le-tega.
namrec nekateri testi so rahlo pristranski in jim gre zaupati nekje do 80%
zanima pa me se dejansko iz vase prakse kako se NCQ obnese prot disko brez le-tega.
namrec nekateri testi so rahlo pristranski in jim gre zaupati nekje do 80%
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Standard SATA 3.0 končno dorečenOddelek: Novice / Diski | 3967 (3225) | mtosev |
» | od katere firme kupiti diks? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5158 (3880) | jastreb |
» | Hitachi T7K250 diskovna serijaOddelek: Kaj kupiti | 1938 (1151) | Jenej01 |
» | Komplet sistem (škatla) - nasvetiOddelek: Kaj kupiti | 2057 (1915) | Suli |
» | Kateri hiter SATA trdi disk kupiti (Raptor 10k obr?)?Oddelek: Kaj kupiti | 2000 (1488) | mat11 |