» »

Nero - Lead In (vstopno vodilo )

Nero - Lead In (vstopno vodilo )

jos69 ::

Pri peki Cd -ja "on-the fly" mi dela lead in dve minuti nato pa mi peče normalno naprej.V čem je problem ?

gumby ::

verjetno ni problema... kako hitro pečko pa maš?

AngelOfDeath ::

V tej temi boč načel odgovor:

svaka čast tistemu ...

Imam Teac 24x.
Včeraj mi je posnelo Cd z okoli 550 MB data čisto normalno cca 4 min,zato sem že pomislil ,da je vse v redu.Potem sem,danes snemal 700 MB skoraj 9 min.
CD-r in CD RW imam na istem vodilu.
Se mi zdi ,da je mogoče fora v tem ker je CDr nastavljen v PIO načinu CDRW pa v DMA

Ne vem... sam imam štiri IDE naprave - dva diska, dvd, in 16x teaca pa mi peče brez problemov v vseh kombinacijah.
Zakaj pa maš sploh nastavljeno na PIO? Če ti enota ne podpira udma, boš verjetno hitreje končal, če boš najprej naredil image in ga nato spekel...

Sej sploh nisem nastavil na PIO ampak je kar sam.
BTW zakaj bi delal image pa pol zapekel.
Prej sem uporabljal win ME,pa nisem imel nobenih problemov z snemanjem "on the fly".

V BIOS-u nastavi vse na AUTO, potem pa še v oknih vlopi DMA za vse naprave. Če bo še naprej ostal na PIO, potem ti enota verjetno ne podpira udma.:(
Image pa uporabljam vedno zato, ker pečka prebere neke stvari z cd-ja, ki jih navadni cd in dvd playeri ne znajo, poleg tega pa audio cd-je ne prebere noben pogon brez napak "iz prve".

V Biosu sem nastavil vse na avto vendar mi v wins vedno pokaže PIO.
A se to ne da uštimat.
Nekaj tednov nazaj sem poskusil z VIA 4 in 1 driverji pa sem jih pol dol vrgel (mogoče mi pa ni uspel).A je mogoče v tem problem ?

Seveda. VIA ima podebne gonilnike za plato, tudi za udma. Instaliraj nove (najdeš jih tukaj) in vklopi udma. Moralo bi delati...

Doc ::

Meni na mojem TEAC 16/10/40 dela Lead In 50 sekund. Slišal sem da je to pri TEACovih počasneje vendar nevem točno koliko bi moralo delati. Zato bi vprašal enega ki ima isto komponento kot jaz koliko časa je normalno.

Prej mi je delalo približno 30 sekund sedaj pa kar skoraj minuto. Mislim da je tud razlika v tem če pečeš iz diska in če delaš kopijo. Če pečeš iz diska je malo hitreje.

Samson ::

Ravno ista stvar se je sedaj zacela dogajat in se mi zdi, da je to na XP-jih in pa adaptec aspi 4.70, kar je kao najnovejse od Adapteca prislo...:). Zgleda da bo nekaj na temu, sam dejte se vi opisat na katerem OS in katere ASPI driverje imate. Ce so najnovejsi 4.70 je to to.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

t.g.
Inštaliral sem VIA driverje(žal spet).In potem mi je mašina začela zmrzovati pa wins so čudn delal,nisem imel vidnih vseh particij na disku...
skratka...shit.Vrgu sem jih takoj dol.
doc & samson
Men snema z disca čist normaln(lead in je cca 20 sek-ne spomnem se točno).Problem imam pri "on the fly" takrat je okoli 2min.Aspi driverje pa imam 4.60.Sploh nisem vedel da se že novejši.Zakaj je sploh dober imeti inštaliran ASPI ?

jos69: Ja sej men tudi z diska dela bp, on the fly pa dela isto kot tebi- Dobro minuto dela sam lead-in...:(

jos69: čudno... katero palato pa maš sploh? in OS?

Doc, Samson: imam pečko TEAC 516E in Win98SE, za ASPI pa nimam pojma (msinfo pokaže WNASPI32.DLL ver. 1,0,0,0 - če je to sploh to:8) )
LeadIn mi peče nekje 15-20s ( ne spomnim se, da bi kdaj trajalo dalj časa).
aja .. plata je MSI K7TPro2-A

t.g: Pa ti lead in dela 15-20 s tudi ce snemas on the fly (copy cd to cd)??

Ne pečem on-the-fly sploh..
Enkrat sem probal tako skopirat en audio cd, pa mi je naredil drek..
Ostale pa kopiram z CloneCD, preko image fajla...

Plato imam Abit k7t-a Raid in win XP pro.
zanimivo je pa to ,da imam na računalniku nameščen tudi win ME(katerega več ne uporobljam) in mi tam dela vse o.k.Tako ,da mislim da je težava softwerska ne hardwerska.
Aja pekač je Teac 24 X.

Sorry, nimam več ideje...
pač peči pod ME:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na pekaču ne morem vklopiti DMA mode (sedaj je PIO)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141429 (1172) smile-
»

CD-RW problem snemanje

81070 (931) icek
»

V kolikšnem času vam posname poln 700MB CD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
645084 (4193) Lime
»

Svaka čast tistemu ki reši.... (strani: 1 2 )

593734 (2700) ~Panter~
»

Buffer underrun @ 8x rec. speed

71001 (883) Han

Več podobnih tem