Forum » Pomoč in nasveti » Speech recognition
Speech recognition
para! ::
Danes sem Windowse XP naučil spoznati moj glas preko "Training Wizarda". Super funkcija. Windowsi so kljub slabemu mikrofonu dokaj dobro razpoznavali kaj jim skušam povedati. Zdaj pa me zanimata dve stvari, in sicer:
Programska oprema za glasovno izbiranje
Torej, vse skupaj bi rad tudi uporabil. OK, Office XP ima to vgrajeno, vendar speech recognition bi rad uporabljal tudi na ostalih programih, kot si WinAmp (play, stop, next, add file, remove,...) in nasploh kot ukazovanje preko glasa (start, run, find, connect,...). Obstaja za to kakšen program?
Mikrofon
Ker bi rad dodobra izkoristil funkcijo, želim imeti tudi kvaliteten mikrofon. In to ne ročni, ampak takšen, ki si ga zatakneš za uho, saj veste kaj mislim. Kateri mikrofoni so najkvalitetnejši? Kje se jih dobi?
Torej, vse skupaj bi rad tudi uporabil. OK, Office XP ima to vgrajeno, vendar speech recognition bi rad uporabljal tudi na ostalih programih, kot si WinAmp (play, stop, next, add file, remove,...) in nasploh kot ukazovanje preko glasa (start, run, find, connect,...). Obstaja za to kakšen program?
Ker bi rad dodobra izkoristil funkcijo, želim imeti tudi kvaliteten mikrofon. In to ne ročni, ampak takšen, ki si ga zatakneš za uho, saj veste kaj mislim. Kateri mikrofoni so najkvalitetnejši? Kje se jih dobi?
Death before dishonor!
andrej ::
1. programov obstaja kar nekaj. IBM-ov ViaVoice bi naj bil med boljsimi.
2. ce hoces dober mikrofon bos moral zanj odsteti 10k ali vec SIT. Sam sem pred dobrim letom bil v enakem polozaju pa pri nas nisem naso nic pametnega zato sem mogo mikrofon nabavit v tujini. Evo en dober site: http://www.microphones.com.
2. ce hoces dober mikrofon bos moral zanj odsteti 10k ali vec SIT. Sam sem pred dobrim letom bil v enakem polozaju pa pri nas nisem naso nic pametnega zato sem mogo mikrofon nabavit v tujini. Evo en dober site: http://www.microphones.com.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Snemanje vokala?Oddelek: Zvok in slika | 5347 (5059) | zcetrt |
» | katero zvočno kartico (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6639 (5106) | strumf666 |
» | Klepetajte preko interneta bolj kvalitetno kot preko telefona! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8616 (5167) | Gandalfar |
» | Pogovor prek neta...Oddelek: Zvok in slika | 1585 (1320) | Sims |
» | P2P telefoniranje po InternetOddelek: Omrežja in internet | 1533 (1164) | ferjan |