» »

Stvari se bodo spremenile...

Stvari se bodo spremenile...

quarad ::

Stvari se bodo spremenile... kmalu. Skupaj ustvarjamo zgodovino. Stroj: 32 procesorjev. Hitrost: 10 Gbps. Nevidna moč, ki jo ljubkovalno imenujemo ZVER. Imaš potrebno, da ji pogledaš v zobe? Iščemo ključne člane razvojne skupine. Samo najboljši, ker hočemo biti najboljši. Potrebno znanje: Linux C. Tel: 040 373 380

BigWhale ::

Malo vec podatkov bi bilo dobrodoslih. Resnicno.

quarad ::

StajercSSS ::

Jaooo,mene briga,kdo je dobil oskarja za življensko delo,mene zanima več o vašem projektu.. ;(
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

quarad ::

Za informacije je na gornjem linku na kratko opisan projekt... mi smo bili finalisti. Morda si spregledal.

roscha ::

Računalniški program Penta ščiti računalnik pred zlonamernimi programi in je hkrati spletni pospeševalnik. Združuje pet funkcij, in sicer spletni pospeševalec, antivirus, antispam, antiads in antiapyware. Njegovi glavni prednosti sta tudi dislocirano delovanje na vmesnem strežniku (uporabniku ni treba dodajati nove strojne ali programske opreme) in hitrejši prenos podatkov. Program se samodejno posodablja, aktivira pa se le s spremembo nastavitev internetne povezave, ki je po novem usmerjena skozi ločen strežnik, ki filtrira podatke in hkrati preprečuje vdore (požarni zid).

Bwahaha. Koji kuratz nam bo še en proxy več, saj je Vindows Glista najvarnejši sistem doslej.
Linux & Mac userji pa tega tako ali tako NE potrbujemo. Iptables in pf nam zadostuje >:D

Že samo za ceno kavice in časopisa na dan si zajebite internet. Podobno seveda lahko na T-2 stroite zastonj, če le naročite visok varnostni paket. :D

Astaro linux...... anyone?

quarad ::

Bom skopiral povzetek našega podjetja:

Računalniški sistem Quarad rešuje problem ponudnikov širokopasovnega dostopa do interneta, ki so izključeni iz oglaševalskih prihodkov ponudnikov internetnih vsebin. Inovativnost sistema je v metodi ugotavljanja komercialnega prometa, ki poteka med uporabnikom in ponudnikom internetnih vsebin. Sistem ponuja legalno platformo za oglaševanje, ki bo ponudnikom internetnega dostopa omogočala nov poslovni model in dodatne prihodke iz oglaševanja.

Nekaj o naši skupini:

Mag. Dejan Flašker (1966), direktor podjetja. G. Flašker je končal študij računalništva in informatike na univerzi v Mariboru. Takoj po študiju je za eno leto nadaljeval s podiplomskim študijem ekonomije na EPF, kasneje pa mu je Ministrstvo za znanost in tehnologijo podelilo štipendijo za magisterski študij v tujini. Leta 1994 je magistriral iz računalniškega načrtovanja na univerzi Middlesex v Londonu. Od takrat pa vse do danes je opravljal najrazličnejše naloge v sektorju telekomunikacij in multimedije. Omembe vredno je, da ima veliko delovnih izkušenj pridobljenih v madih tehnoloških podjetjih (Start-ups) in MSP. Njegove najbolj pomembne izkušnje so:

- Direktor svetovalnega podjetja Avicom iz Nizozemske, ki deluje na področju satelitskih komunikacij, širokopasovne multimedije ter spletnih tehnologij. Od leta 2001 dela tudi kot neodvisni ekspert in revizor za Evropsko komisijo v Bruslju na področju informacijske družbe in mednarodnih projektov.
- Eksekutivni svetovalec za podjetje Avanti Communications London, UK. Vodil je projekt ISTOS, ki ga je financirala ESA. Ostala partnerja projekta sta bila Astrium in EADS.
- Analitik trga in konkurence za visokotehnološko telekomunikacijsko podjetje The Fantastic Corporation, Švica.
- Direktor podjetja Avicom ltd.v Londonu in svetovalec za področje multimedijjske produkcije za podjetje Esspresso productions, London.
- Delo v razvojni skupini BBC za potrebe interneta. Skupina je evaluirala tehnologijo preden je BBC formirala novi oddelek BBC Online.
- Razvojni inžiner za multimedijsko podatkovno bazo za podjetje GlaxoSmithKline
- Razvojni inžiner za animacijski koder/dekoder za podjetje Pixel multimedia v Tel Avivu

Aleš Križnik univ. dipl. ing. (1965), direktor tehnološkega razvoja. G. Križnik je diplomiral leta 1994 v Mariboru na področju elektronike, kjer je za svoje diplomsko delo iz področja digitalnih signalnih procesorjev dobil oceno 10. Svoje delovne izkušnje si je pridobil pri visokotehnoloških podjetjih v Sloveniji, kakor tudi v Franciji. Najbolj pomembne so:

- Trenutno ima seniorsko tehnično pozicijo za podjetje Fortinet v Faranciji. Ključni izdelki podjetja so namenjeni varnostni kontroli internetnega omrežja, procesiranju vsebine in podatkovni varnosti. Glavne stranke podjetja so ponudniki internetnih storitev, banke, zavarovalnice in večja podjetja. Podjetje sodi med 10 najhitreje rastočih podjetij v Silicijevi dolini.
- Načrtovanje in izvedba testnega laboratorija za potrebe novonastalega slovenskega visokotehnološkega podjetja Telsima na področju WiMax brezžičnega dostopa.
- Dolga leta je kot svetovalni inžiner delal pri podjetju Lucent Technologies v Franciji. Bil je odgovoren za kompleksne tehnične rešitve za večje stranke kot so Deutche Telecom, British Telecom in ostala telekomunikacijska podjetja v EMEA regiji.
- Več let je delal pri slovenskem telekomunikacijskem podjetju MIBO v Ljubljani, ki ga je kasneje prevzelo podjetje Iskratel.

Upam, da gornje informacije kaj koristijo. Email: [...]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

roscha ::

O madona . Še hujš.

Spet me bo nekdo posiljeval z reklamami tako ali drugač.

Enlarge your penis & buy viagra now se bo legaliziralo? Yeah rajt.

Nekako imam občutek da se s temle misli ISP vrinit med uporabnika in reklamo in cuclat procente od klikov.
Od mene boste crknili v enem mesecu, vam povem >:D

quarad ::

Mhm... Zadeva je malo bolj globoka in široka. To pa presega tole forumsko debato.

aljazh ::

Ali lahko malce natančneje opišeš za kaj gre, kako bo delovalo, kaj ta sistem pomeni za uporabnika (naročnika) in kaj za ISP. Najraje na konkretnem primeru. Res me zanima.

roscha ::

Na kozlanje mi gredo razni kvazi izumitelji avtov na vodo in podobnih revolucionarnih odkritij.

Veliko klobasanja o "revolucionarni in povsem novi ideji", ko pa je treba povedat kaj konkretnega pa se vedno in zmeraj poskrijejo v mišje luknje z izgovori tipa:

a) še ni pravi čas
b) takoj ko zadevo patentirajo
c) še ni za javnost
d) ljudje itak ne bi razumeli
e) .... (vstavi nek brezvezen izgovor po želji. bolj bo butast bolje bo)

V glavnem pejte se solit in ne odpirat nekih tem, če tako ali tako potem ne poveste nič.

To zame osebno pomeni da zadeva tako ali tako NE DELA in po vsej verjetnosti nikoli ne bo, oziroma je vse skup navaden bull & prodajanje megle.

M-man ::

Ta tema bi bolj spadala med male oglase kot pa pod kakrkoli drugega in tudi samo vabilo je nekoliko preveč obogateno s superlativi za množico nekoliko nestrpnih obiskovalcev.>:D

Problem je tudi, da gre za idejo, ki je očitno razvita do faze poslovnega načrta in še ni uresničena. Ker je komercialne narave, dvomim, da bodo razkrivali podatke - tudi ne bi bilo smiselno. Prav tako ne potrebujejo nobenih pavšalnih mnenj ali stvar bo uspešna ali ne. Če so dobili nagrado in če je nagrada upravičena, pomeni, da imajo zelo kvalitetno tržno raziskavo in potem relativno dobro vejo ali trg obstaja ali ne.

Čestitke za nagrado in veliko sreče.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

napsy ::

Kakor to jaz razumem se gre za en spyware ki zbira podatke obiskanih strani, ki jih user obišče in nato prikaže reklame? Tako ali drugače, me prav zanima kako namerava ponudnik ISP inštalirati program na uporabnikov sistem?
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: napsy ()

krneki0001 ::

quarad

Stroj: 32 procesorjev. Hitrost: 10 Gbps. Nevidna moč, ki jo ljubkovalno imenujemo ZVER. Imaš potrebno, da ji pogledaš v zobe?


Sestavljam podobne mašino, samo zaenkrat samo 8 procesorjev. Zaenkrat je samo ena mašina delujoča, ker v sloveniji noben ne prodaja starih 550MHz xeon procesorjev, kasneje pa več. Proklopljena bo pa na 8mbps linijo(volja).

P.S. Ampak za reklame limat drugim userjem na mašine pa ne bo laufala. Karkoli že bo delalo na tej mašini, reklame to sigurno ne bodo.

quarad ::

Najprej bi se rad opravicil, ker se je moj post pomotoma pojavil pod tole rubriko. Kot receno, sodi pod male oglase. Moj namen namrec ni zacenjati debate o tem kaj pocenja nase podjetje. Zatorej naprosam administratorja, da zbrise tole temo, da lahko odprem v rubriki mali oglasi novo.

Podjetje Quarad isce 3-5 sposobnih in motiviranih ljudi. V tem smislu pricakujemo CV in kratko pismo o motivaciji. Preprican sem, da bi nekateri izmed vas lahko bili uspesni kandidati. To pa je tudi vse kar lahko povem.

LP

Dejan Flasker
[...]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10123478 (16675) jernejl
»

Sodelovanje operaterjev komunikacij s tajnimi službami

Oddelek: Novice / Zasebnost
95172 (4180) poweroff
»

Analiza podatkov iz mobilne telefonije s pomočjo tehnik data mininga

Oddelek: Novice / Zasebnost
126440 (5255) Wolfman
»

Zamenjava v vrhu Telekoma

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
313711 (3711) Mate
»

Voljatel morebitna konkurenca Telekomu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
272701 (2701) dr.J

Več podobnih tem