Forum » Loža » Optika
Optika
zcetrt ::
Ne, nimam težav z dostopom do interneta.
Zanima me, če kdo ve odsvetovati ali svetovati kakšno optiko, kjer te načeloma ne nategujejo kot čokolešnik, kajti težko je preverjati cene okvirjev. Saj se ne mislim preseravati z očali, ampak glede na to, da te pri mnogokateri stvari pretentajo tudi za več kot 70%, bi vseeno želel kakšno Vašo informacijo.
edit: Ljubljana in okolica (do zdaj sem hodil v Domžale, a mi je zaradi študija zdaj Ljubljana nekoliko bolj pri roki)
Hvala.
Zanima me, če kdo ve odsvetovati ali svetovati kakšno optiko, kjer te načeloma ne nategujejo kot čokolešnik, kajti težko je preverjati cene okvirjev. Saj se ne mislim preseravati z očali, ampak glede na to, da te pri mnogokateri stvari pretentajo tudi za več kot 70%, bi vseeno želel kakšno Vašo informacijo.
edit: Ljubljana in okolica (do zdaj sem hodil v Domžale, a mi je zaradi študija zdaj Ljubljana nekoliko bolj pri roki)
Hvala.
4.
- spremenil: zcetrt ()
miko 55 ::
odvisno kaj hočeš. športni okvirji so načeloma dražji. priznani proizvajalec tudi. no name okvirji do 100€ priznani do 200€ lahko tudi več.
osebni primer: kupil očala smith ( modlel 135 x zk7 ) pa je prišel reci in piši 180€. edini v celi ljubljani kateri mi je bil všeč. s stekli vred je prišlo cca 230€ pa dobil popust k so bli zadnji pa sm še mal težil. ( optika rugel nasproti hale tivoli )
drgač pa optika clarus ( črkovanje ni pravo ) je zadetek v polno. tisoč in en okvir pa nardijo čarovnijo.
osebni primer: kupil očala smith ( modlel 135 x zk7 ) pa je prišel reci in piši 180€. edini v celi ljubljani kateri mi je bil všeč. s stekli vred je prišlo cca 230€ pa dobil popust k so bli zadnji pa sm še mal težil. ( optika rugel nasproti hale tivoli )
drgač pa optika clarus ( črkovanje ni pravo ) je zadetek v polno. tisoč in en okvir pa nardijo čarovnijo.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA
mmmato ::
Priporočam mestno optiko, na kongrescu imajo tudi ordinacijo. Pregled je brezplačen če špegle kupiš pri njih, tudi v mercator centru v šiški (imajo večjo izbiro okvirjev in se ti IMO bolj posvetijo)
DimmniBurek ::
Merkator očala :D
Prvo sem mislil da gre za internet...
Prvo sem mislil da gre za internet...
There Is No Stronger Drug Than Reality
Atos ::
Imam eno vprašanje. Pred kratkim je brat šel na pregled (prvič) in je imel pregled brezplačen (z zdravstveno izkaznico) ne glede na to, kje je okvir kupil. Baje, da je pregled opravil zdravnik in je med drugim imel zato brezplačen pregled. Sedaj me zanima, če je v Ljubljani kje tudi ta možnost in če je, kje je to. Pa svetujte kako kvalitetno optiko.
Hvala!
Hvala!
root987 ::
A ni to povsod? IIRC imaš en pregled na dve leti zastonj in ti ga krije zdravstvena zavarovalnica, če hočeš pa pregled prej pa ga moraš plačati sam.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Atos ::
Aha, možno... Nevem jaz to, zato pa vprašam :) Nisem še rabil do sedaj očal pa nevem kako to gre :)
ta-mau ::
kljub mikovi dobri izkušnji pri optiki rugel, naj povem da nimajo lih ne vem kako dobrega odnosa do svojih strank...čez prodajalce nimam kaj reč, zelo prijazni, potrpežljivi,... glede oftalmologinje pa lahko le rečem da je blo vse skupaj ena velika žalost. najbrž je imela slab dan, al pa je blo krivo da sem bil eden izmed zadnjih tisti dan, kar pa ne upraviči njenega vzvišenega in arogantnega odnosa...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naročilnica - Recept za očala (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32625 (1857) | energetik |
» | Napačna dioptrija za očalaOddelek: Loža | 11511 (10089) | bambam20 |
» | Poceni očala za vid (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 39831 (31873) | Dzhimen |
» | razpon cen za korekcijska očalaOddelek: Loža | 14487 (13726) | [D]emon |
» | Okulistični pregledOddelek: Loža | 11782 (9969) | Vesela |