Forum » Hlajenje in modifikacije » temp senzor na graficno
temp senzor na graficno
tec ::
Imam TNT2 graficno in gor vodno hlajenje. Zanima me, kako bi lahko meril temperaturo GPUja, oz. kako bi namestil gor termalno diodo, da bi bila cim blizje jedru ?
ChiefThunder ::
najbolj kar direkt al pa čimbolj zraven jedra. morphling je v svojem članku omenil senfujev komplet za merjenje temp. poglej za zadevo pri mlacomu...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
No sej, ravno ta senfu sem imel v mislih. Zanima me samo, kako naj to termalno diodo namestim direktno na GPU? Na CPU se da to lepo namestit, gledano na clanek, ampak kako naj to spravim na graficno? Ce bi ga dal na rob GPUja tako, da bi blok se vedno imel dober stik z cipom, bi bili rezultati realni ?
ChiefThunder ::
sej una dioda je čisto tanka, princip je pa pri procu isti... s tem, da ima procesor še manjšo površino za merjenje. zadevo dej med blok in jedro- to je to. al maš kej druzga v mislih?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Ampak, ce namestim termalno diodo med blok in GPU, bo posledica tega, da blok ne bo imel pravega stika z jedrom. Tudi, ce je dioda se tako tanka, je se vedno izolator. To mi nekak ne gre v racun. Pri CPU razumem, ker ima procesor dvignjen in se lahko ta senzor lepo dotika jedra pri strani, brez da bi onemogocal slab stik z blokom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ati 9800 pro in vodni blok zanjo?!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1664 (1269) | MrGTO |
» | razporeditev komponent vodnega hlajenjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1114 (934) | DimmniBurek |
» | Arctic silver Ceramique hladi slabše kot... (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6408 (5000) | Keyser Soze |
» | Brušenje AMD procesorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2099 (1564) | ragnarock |
» | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8046 (5836) | the_unborn |