» »

"Zamegljena" slika 6600 GT Pci-e

"Zamegljena" slika 6600 GT Pci-e

Icematxyz ::

Je imel kdo podobne težave? (firma Xpert Vision)

Na prvi pogled sliki nič ne manjka ampak le na prvi pogled.

Goniliki so najnovejši, v bisosu mislim da je pravilno nastavljena, ne kaže dobenih težav in tudi ne pregreva se.

Deluje na vseh resolucijah in osvežitvah zaslona brez problema ampak SLIKA ČE JO DOBRO POGLEDAMO JE ZAMEGLJENA.

Najbolj se vidi to v tray ikonah kjer je slika kar precej popačena, nima nikakršne ostrine in tiste ikonice so do 50 % slabše (subjektivna ocena) od tega kaj naj bi bile. (neglede an bitno globino (16 ali 32), resolucijo ali frekvenco osveževanja)

Tudi branje teksta ki na prvi pogled zgleda vredu dobesedno povzroča da me bolijo oči na LCD monitorju po par minutah. 8-O

Prej sem imel 9600 xt in je slika bla 1000 krat boljša od te.

Tudi LCD ni kriv ker sem sliko zaslona skopiral in poslal prijatelju in on je na svoje monitorju videl tudi popačenje tako da je dejansko slika pride popačena na zaslon in ne zgleda samo tako na zaslonu.

Icematxyz ::

Primer

Tukaj sem podal še eden primer o čem govorim.

Spodnji ikoni sta iz mojega računalnika.

Najbolj se vidi pri ikoni protivirusnega programa to če pogledate in primerjate 2 črti (križ) znotraj ikone. V prvi vrsti je lepo viden na mojem računalniku pa je križ izrisan kot bi izrisal pijanec in je vijugasto ter motno.

Icematxyz ::

:\

No skratka mislim da je bila zaflešana z nekim drugim biosem preden sem jo kupil

Če ima kdo:

Xpert Vision 6600 GT 128 mb PCI-E kartico pa pet minut prostega časa se priporočam.

SepoX ::

Emm, sam neki, a si na lcdju dal na auto nastavitve?

Icematxyz ::

Sem tudi sam pomislil da je LCD kriv pa ni ker sem priklopil CRT zaslon na njega in isto. Tudi vseeno je ali je vga ali dvi priklop.

Pa tudi če dam print screen in pošljem na drug računalnik je tam slika meglena.

Menjal sem že nekaj biosev in sem 99 % da je kartica bila zaflešana z nekim drugim biosem (mislim da od asus- evega 6600 gt ker to kaj sem našel na intewrnetu so se številke ujemale s tem kaj imam gor).

Nikjer pa ne najdem 6600 gt 128 mb pci-e od xpert vision biosa. To bi pomoje rešilo moje težave pa žal ne najdem.

LoneWolf ::

To nima veze z graficno, z LCDjem, se manj s flashanjem. Gre samo za prikaz ikon v nestandardni velikosti in zato za bitno raztegovanje. To je stvar zaslonskih nastavitev Oken, ne graficne karte ali LCDja.
Na sliki je jasno vidno, da gre v obeh primerih za popolnoma drugacne zaslonske nastavitve. Zgornji ikonci sta standardne velikosti, 16x16 pixlov, spodnji sta bitno raztegnjeni na 20x20. To je obicajno, ce nastavis zaslonski DPI na 120 oz. Large Fonts namesto obicajnih 96, se posebno z Windows Visto, ki z vecjim DPI avtomatsko poveca tudi ikone. Aplikacije s "starimi" ikonami taksnega povecevanja ne prenasajo najbolje in rezultat je grda, bitno raztegnjena ikona, kot jo imas na sliki.
Zaslonski DPI v Display Settings daj nazaj na 96 DPI oz. nastavi ikone na standardno velikost (32x32 oz. 16x16 za male), ce si to rocno spreminjal.

Icematxyz ::

Da imaš prav. Zjutraj sem spremenil to ker preprosto nisem mogel brat več teksta ne da bi me bolele oči in sem na to pozabil da sem prešaltal da sem vsaj tekst lažje bral.

Nevem samo nekaj ne štima. Prej sem imel radeon 9600 xt agp zdaj imam xpert vision 6600 gt pci-e in preprosto ne morm se navadit slike.

Imam LCD monitor 19" (193P) resolucija 1024 x 768 32 bit (frkvence sem probal med 60 in 75 Hz) in preprosto prej sem lahko gledal v računalnik 12 ur pa nič zdaj pa gledam monitor 5 minut pa me pečejo oči.

Mogoče sem imel z radeonom pač sreč da sem vse priklopil pa je bila super slika tukaj pa moram nastavit sliko al kaj bi to blo?

Včasih je veljalo da je imel ati za oko boljšo sliko pa morda to pomeni to?

Bios pa sem vseeno 99 % da je neki drugi na karti (čeprav vem da nebi smelo vplivat) ampak sem menjal kar nekaj biosev sedaj od tega modela različnih prodajalcev pa sem dobi ven svašta.

Bom probal zdaj malo še neki magic tune pa magic bright in podobno os monitorja programe in pa v nvidia control panelu. Upam da bo kaj bolše.

Je možno da je 9600 xt pač imel očesu prijaznejšo sliko od 6600 gt?

LoneWolf ::

Samsung 193P ima native resolucijo 1280x1024. Ce ga res uporabljas na 1024x768 je logicno, da je slika zamegljena, drugacna na non-native resoluciji na LCDju ne more bit...

Graficna karta na LCD zaslonu priklopljenim cez DVI prakticno ne vpliva vec na kvaliteto prikazane slike, v bistvu posilja samo se binarne podatke, brez izgub in popacenj pri prenosu ali izrisu slike. Ati ima ob taksnem priklopu na isti monitor popolnoma enako sliko kot kdorkoli drug. Refresh rate je samo se tehnicni podatek za prenos podatkov in nima zveze s sliko, LCDji ne poznajo pojma osvezevanja slike. Vse, kar ostane in lahko vpliva na kvaliteto slike je samo se kontrast, osvetlitev, intenziteta barv etc. To je vse lahko stvar nastavitve monitorja ali gonilnikov graficne karte.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri monitor imate in kakšno razmerje slike?

Oddelek: Strojna oprema
492702 (2046) Damiani
»

Visoka resolucija + velik display = misija nemogoče?

Oddelek: Strojna oprema
353558 (2599) Matev
»

Nujno - nova graficna GeForce 7300GT ima dalec slabso sliko kot 4leta stara GeForce

Oddelek: Pomoč in nasveti
322175 (478) Keyser Soze
»

Vrednost radeon 9800 XT??

Oddelek: Kaj kupiti
151452 (1199) Icematxyz
»

Kater CRT monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
676106 (5014) Tilen

Več podobnih tem