» »

Vrednost radeon 9800 XT??

Vrednost radeon 9800 XT??

Gromovnik ::

Zanimam se za nakup rabljene radeon 9800 XT pa me zanima kje se gibljejo realne cene??? Če mi ve kdo svetovati prosim.

Ali je velika razlika med 9800 XT,9800pro, 9800se,9800???
KAj pa glede na proizvajalca?

Koliko je vredna 1leto stara gecube 9600pro?

PROSIM za pomoč, HVALA!!
LP.:)

Jan987 ::

Razlike v 9800 se so zelo velike. Denimo 9800se je na nivoju 9600pro, 9800xt pa je veliko hitrejša:D

za več si poglej teste...

jan01 ::

9800pro in 9800xt sta približno enaka(no 9800xt novejša, nekoliko hitrejša,..). realna cena do 60€(ne glej izkoriščevalnih cen na bolhi).
9800 in 9800se sta bistveno počasnejši(posebno slaba(slabša od 9600xt) je 9800se, razen, če je iz serije, ki se je dala flashat na 9800pro...)

Drugače pa raje kupi 6600gt agp(novejša, hitrejša, in enake, če ne nižje cene).

Goldee ::

Prvo - 9800 (non pro) mislim, da ne obstaja.

Velika razlika je med 9800SE in 9800pro/XT. 9800SE je v performance rangu 9600pro. Se pa dajo nekaterim 9800SE odkleniti dodatni cevovodi, kar zelo izboljša zmogljivost.

Med 9800pro in 9800XT ni velike razlike (edino v frekvenci in tipu pomnilnika, ki je pri pro DDR, pri XT pa DDR2).

Kako je s proizvajalci ne vem, mislim pa, da drastične razlike ne more biti.

Cena 9600pro pa je kakih 35€.

LP
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Gromovnik ::

A se splača kupiti 9800SE in jo flashati v 9800pro namesto kupiti 9800XT?? Če imam zdaj naprimer 9600pro?

Hvala vsem za dosedanje odgovore!!

kixs ::

Kupi samo 9800 Pro ali 9800XT in to do max 60€ ali Geforce 6600GT!

Ce dobis kaksno 9800SE, ki se flasha v PRO, naj bo to narejeno ze prej in naj ima 256-bitno vodilo - cena pa seveda nizja od prave PRO.

Ne gre pa vsako flashat iz 9800SE v PRO!

lp

Jan987 ::

Težko boš dobu tako ki se bo odklenila...

Goldee ::

Kot ti je svetoval jan01 - kupi raje rabljeno 6600GT, ki je boljša od 9800pro in cenovno v istem rangu. Dobiš jo za cca 60 - 70€ (AGP verzija).
Pozabi 9800pro. In ne da se vseh 9800SE modat v 9800pro.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Icematxyz ::

Že že da je nekaj boljše v testih a vse ni tako črno belo.

Ko sem šel šel iz 9600 XT Agp na 6600GT Pci-e sem res v testih pridobil in je 6600 GT hitrejša ampak sama slika na mojem LCD monitorju pa je dosti slabša, kar se tiče moje subjektivne ocene.

Ni to zdaj sploh predmet debate al da bi se spet kdo pameten delal, ker ga nebom prenašal ampak dejstvo je da sem porabil dosti programskih orodij in časa da se sliko spravil vsaj na približno takšno stanje kot je bilo poprej pa še sedaj nisem zadovoljen 100 %.

Da ne govorim o resolucijah kjer je bila poprej resolucija 1024 x 786 super in ravno pravšnja kaj se tiče teksta in ikon za moj okus in sem lahko dal tudi večjo resolucijo brez da bi to opazil na monitorju kakšno popačenje. S

Sedaj pa lahko o tem le sanjam saj je recimo resolucija 1024 x 768 popolnoma zanič na mojem monitorju.

Sedaj lahko imam edino resolucijo 1280 x 1024 ki je edina še koliko toliko zadovoljiva ampak spet moram si nastavljat velikosti posebej ikon in nevem kaj še vse in mi to resnično ni všeč.

Testi že pokažejo recimo katera grafična zna izračunati več trikotnikov in n stvari...sama kvaliteta slike pa je po moji subjektivni oceni bila z 9600 xt vsaj za 30 % boljša brez kakršnih kolih nastavitev!

kixs ::

To ti tezko verjamem... ampak ti ze ves ;)

Icematxyz ::

Vrjemi, da bi rajše bil da nebi imel prav.

jan01 ::

@Icematxyz
Bolj nemogoče.Predvidevam, da imaš crt. Poglej raje osveževalno frekvenco. Pojdi čez tisti čarovnik, da nastaviš monitor...
Vsa razlika je le v nastavitvah(driverji).

Icematxyz ::

Ne LCD imam in kar nekaj ur (dni) sem ga nastavljal.

Resolucija 1024 x 768 kot sem imel prej je neuporabna. Sedaj pač imam na 1280 x 1024 in sem toliko porihtal da ne razmišljam o zamenjavi grafične zaenkrat več.

Kontrast, svetilost in barvno shemo če druga ne sem se sedaj vsaj naučil nastaviti koliko toliko dobro in bom znal sedaj ob vsakem monitorju to storiti. Ker tega prej nikoli nisem počel sedaj pa ko znam pa bom zagotovo.

Najbolši izraz ki sem ga našel na googlu za mojo težavo (ki je morda subjektivne narave) je "moire". Sam si to razlagam kot zamegljeno - "migajočo" sliko ki draži oko. Vsaj moje oko je na to zelo občutljivo.

Seveda ne miga slika dobesedno tako kot na CRT monitorju v odvisnosti od frekvence ampak še najbolje bi opisal če bi rekel kot da te nekaj bode v oči a ni presvetlo in na hitro ko pogledaš zgleda vse normalno a že po par minutah mi zelo razdraži ta efekt oko.

Pa če se osredotočiš na en del monitroja ti drugi del dobesedno bode v oči in jih draži.

Preveč podrobno pa sem nastavljal že vse parametre (kontrast, svetilnost, barvna shema ... da bi vrjel da se da bistveno boljše še nastaviti).

Prej sem lahko 12 ur gledal v ta LCD pa ni bilo težave sedaj pa me konstanto pečejo oči in moram vsakega toliko časa jih zapreti ali pogledati stran.

Edit: Barve recimo in kontrast in svetilnost sem zelo lepo nastavil in sem zadovoljen a le kot da bi "med piksli" se ustvarjal nek "smog" bleščeči ki bode v oči in jih draži.

Ni klasično bleščanje to zato tudi zelo težko opišem. Kot neki sloj ki ga nikjer ne vidiš če se skoncentriraš na del zaslona a ko tak preletiš z očmi monitor brez da bi se osredotočil na del monitorja pa prav "bode" in draži oči. Če pa se osredotočiš na del monitorja pa drug del na katerega nisi bode v oči in jih draži tako da je to dokaj mi neprijetno.

Vglavnem slika ki jo produciram sedaj na monitorju in kot sem jo prej je za moje oko bistveno slabša celo na čas moteča.

Zgodovina sprememb…

Dead_Eye ::

To je pa tudi odvisno od proizvajalca grafične. Innovision kartice so imele obupno 2D sliko... Nekatere Asrock integrirane so ravno tako katastrofalne, slika je meglena in se je ne da popravit - in to na LCD!

Najlepšo sliko sem videl na Matrox karticah, sicer 3D podpore praktično nima, je pa zato slika odlična.
The one and only

kixs ::

Icematxyz:

Sej ti verjamem, vendar vedi, da to ni normalno. Danes oz. ze nekaj let ni neke prave razlike v kvaliteti slike v 2D med graficnimi. Vsaj na tako "malih" resolucijah. Opazi se kvecjemu na visjih in tudi na visjih osvezevanjih, ker edino tako teras graficno na maksimumu. Pa se to med eno zelo slabo (onboard) in kaksno zelo dobro.

Ce ze imas take probleme od kar si zamenjal graficno. Potem je nekaj narobe z graficno. Lahko tudi povezava med graficno in monitorjem (preveri, ce so vsi kabil pravilno prikljuceni).

Predvidevam, da imas povezano preko DVI konektorja. A prejsno 9600 si imel tudi preko DVI-ja?

Potem je lahko dodaten razlog kaksen konflikt med gonilniki (ce vmes seveda nisi formatiral racunalnika). Probaj tudi z najnovejsimi, ker takih problemov enostavno ne sme bit.

Probaj se na kaksnem drugem monitorju in ce bo vse enako. Imas problem definiran in graficno reklamiraj - ce je se v garanciji! Pravzaprav bi to moral narediti takoj!

lp

Icematxyz ::

Dvi je bil z obema priklop.

Sedaj je tako da sem stvari poštimal do te mere da niso več tako opazne.

Skoraj upal bi si trditi po vsem kaj sem prebral in v praksi poskusil da je težava v neskladju z grafično in monitorjem pri čemer se zgodi to da grafična producira vertikalno in horizontalno frekvenco (razmerje obeh frekvenc med piksli) pa je ravno takšno da proizvaja "moire" efekt.

Ta Link naprimer lepo pokaže v čem je problem.

In sicer če gledaš v to sliko kakšno minuto ali dve postane slika "nemirna" za oči ali vidiš kakšne lise svetlobe ki jih ni. Morda spet to pride bolj do izraza na mojem monitorju in z mojimi očmi...

Določena orodja za nastavljanje monitorja imajo tudi ta "moire" test a žal moj monitor nima nastavitev da bi te vrednosti spreminjal.

Če pa v nvidia control panelu - pod advance timing preberem te vrednosti in primerjan z navodili od monitorja pa so vrednosti pravilne.

Tako da pač tako je kaj hočeš. Grafična producira sliko ki pač zgleda z mojim monitorjem ni 100 % kompatibilna oziroma jaz sem zgleda zelo občutljiv na ta efekt (moje oči so).

Sem pa z kontrastom svetilnostjo in barvnimi shemami naredil dovolj da lahko to opremo katero imam sedaj tudi uporabljam.

Edit: Recimo link ki sem ga podal. Če hočeš zelo hitro videti kaj pravzaprav govorim potem se osredotoči z pogledom v sredino monitorja in slike in potem z hitrimi premiki glave levo-desno ali gor-dol opaziš določena "popačenja" in svetle lise ali vzorce ki jih tam ni.

Pri meni se pač zgodi to (predvidevam) da piksli zaradi svoje frekvence (vertikalne in horizontalne) ustvarjajo neko "navidezno" premikanje slike in tako je ta pojav do neke mere zato prisoten sam po sebi.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična od 80000-100000 SIT ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
564195 (3513) RC14
»

Katero graficno kartico uporabljate? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18711219 (7755) mtosev
»

radeon 9600pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
672965 (2583) Cosmo
»

Kakšna grafična bi bila najboljša izbira?

Oddelek: Kaj kupiti
492431 (1230) Sheva
»

Radeon 9800SE do 9800XT???

Oddelek: Navijanje
282701 (2138) VASkO

Več podobnih tem