» »

Problem z miško zaradi rotacija monitorja za 90 stopinj

Problem z miško zaradi rotacija monitorja za 90 stopinj

nastyboy ::

Torej problem je takšen. Ker bom veliko delal z PDF dokumenti se mi zdi smiselno monitor obrniti za 90 stopinj. Vendar se pojavijo problemi z miško, ki še vedno dojema gibanje kot prej preden je bil monitor obrnjen. Tako mi pri novi poziciji monitorja premik miške gor na monitroju pokaže premik miške v desno...itd.

Zanima me ali kje obstajajo kakšne nastavitve. Pod mouse properties nisem nič našel. Sistem pa je Windows XP

Hvala lepa za pomoč.

LP

darkolord ::

S katerim programom si pa sliko obrnil?

ReBi ::

kupi eno majhno miško in jo odpri. kupi veliko miško in jo odpri. vezje manjše miške pod kotom 90° z neostikom nalepi v ohišje večje. še prej izvrtaj dovolj veliko luknico za svetlobe na primerno mesto :D

Sliko (oz. pdf) sem obrnil kar v Adobe acrobatu (rotate clockwise) , monitor pa seveda ročno.

LP

ender ::

Uporabi gonilnik grafične kartice za vrtenje monitorja, potem ne bo težav z miško.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

buttcrack ::

pri driverjih oz. nastavitvah za miš maš opcijo da ti krivo vleče...

tam probaj (ta zadeva je uporabna tudi a kšn prank ;) )

gonilnik za monitor... imam kar privzeto opcijo od Windowsov. CD.. hm ne vem kje je... Za miško velja isto.
No.. se bom očitno potrudil tudi brez rotacije...

Vsem konstruktivnim ki so se odzvali hvala za Vaš trud.

LP

WarpedGone ::

Sliko (oz. pdf) sem obrnil kar v Adobe acrobatu (rotate clockwise) , monitor pa seveda ročno.

You made my day! >:D

Za rotacijo zaslona maš namenske programe, ki to naredijo tko kot je treba. Gonilniki za nvidio in ati kartice to tut omogočajo. Obakrat se obrne komplet desktop in koordinatni sistem vnosnih naprav (miška).

Rotacija slike v adobe-acrobatu je namenjena obračanju posameznih dokumentov, če maš kakšne čudne disproporcionalne slike al pa štorasto poskenirane zadeve.
Zbogom in hvala za vse ribe

bzp ::

nastyboy: pravilno instaliraj driverje za monitor, ce ima pivot funkcijo je precej verjetno da si zraven na cdju dobil tudi program ki ti bo avtomatsko ob rotaciji monitorja obrnil namizje & vse ostalo, vkljucno z misko.

Poldy ::

Točno tako. Za obračanje ekrana potrebuješ poseben program, ki si ga 100% dobil na cdju poleg monitorja. Mogoče ti monitor podpira avtomatsko obračanje slike - zasukal boš le monitor, pa se bo tudi slika poravnala.

Katero znamko, model LCDja pa imaš?

Aha sem malo zaspal glede te teme... Nič hudega...

CD s posebaj priloženim programom sem dobil zraven, in kolikor se spomnim je zadeva takrat delovala... no vmes je preteklo kar nekaj vode... in CD- ga ne najdem.... Se pa strinjam da se ziher da to tudi potegniti dol z neta... tako da bom poštimal v kratkem..

Hvala vam še enkrat za odgovore

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tipkovnica za dva računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
618379 (7471) WizzardOfOZ
»

Računalnik se ne zbudi iz sleep mode (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
544943 (4063) dj cotto
»

Odkritih več backdoorov v formatu PDF

Oddelek: Novice / Varnost
204300 (2969) ZoMk
»

Nova anketa: število monitorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
10311648 (8516) Matevžk
»

Izdelava PDF daotek z Adobe Acrobat?

Oddelek: Programska oprema
71775 (1588) boyan64

Več podobnih tem