Forum » Programska oprema » Preimenovanje datotek glede na podatke v lastnostih "properties"
Preimenovanje datotek glede na podatke v lastnostih "properties"
Rokomawh ::
Ali kdo pozna kak program, ki bi datotekam spremenil datum zadnje spremembe, glede na to kaj jim piše v "properties"?
Pred kratkim sem po disku premeščal podatke. Seveda sem nekaj zamočil in zato imajo sedaj vse datoteke isti datum, recimo 1.3.2007. V lastnostih datoteke, ki je dokument tipa m$ office, OOo, PDF.... pa so v properties zapisani datumi zadnje spremembi. In te datume bi rad "priredil" datotekam.
Popravljanje "peš" ne pride v upoštev
Kakšna ideja?
Pred kratkim sem po disku premeščal podatke. Seveda sem nekaj zamočil in zato imajo sedaj vse datoteke isti datum, recimo 1.3.2007. V lastnostih datoteke, ki je dokument tipa m$ office, OOo, PDF.... pa so v properties zapisani datumi zadnje spremembi. In te datume bi rad "priredil" datotekam.
Popravljanje "peš" ne pride v upoštev
Kakšna ideja?
-----------
pa lep dan!
Rokomawh
mHook ::
Poskusi z Total Commanderjem in pluginom za File Descriptions.
Ptem v meniju File izbereš Multi-Rename Tool.
Ptem v meniju File izbereš Multi-Rename Tool.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mHook ()
mHook hvala. Vendar ne bo šlo. V Commanderju sicer s pomočjo pluginov vidim datum zadnjega popravka. Multi rename tool pa tega datuma ne zna vpisat - oz jaz tega nikakor ne pogruntam.
-----------
pa lep dan!
Rokomawh
Zgleda, da sem preveč blont! Tudi navodila ne pomagajo. Ni problem dobiti željeni parameter s pomočjo pluginov ( v konkretnem primeru je to: [=ooinfo.Modification date] )
TODA: Multi rename "zna" ta podatek vstaviti samo v IME datoteke in ne v attribute.
Lepo prosim za malo bolj podrobne napotke, ker sam ne stuhtam: Kako bi datoteki spremenil datum (ki ga prikaže File Explorer) da bi bil tak kot ga vsebuje plugin [=ooinfo.Modification date] ? Je to sploh komu uspelo?
Navodila TC :
... nikjer govora o spremembah česa drugega kot imena datoteke. Sem kaj spregledal?
TODA: Multi rename "zna" ta podatek vstaviti samo v IME datoteke in ne v attribute.
Lepo prosim za malo bolj podrobne napotke, ker sam ne stuhtam: Kako bi datoteki spremenil datum (ki ga prikaže File Explorer) da bi bil tak kot ga vsebuje plugin [=ooinfo.Modification date] ? Je to sploh komu uspelo?
Navodila TC :
Multi-rename tool
Allows to rename all marked files with powerful rename options:
- Create a numbered file list
- Convert to upper-/lowercase
- Replace a string in the name with a different string
- Add current date/time to file name
- Keep only certain letters of the file name
... nikjer govora o spremembah česa drugega kot imena datoteke. Sem kaj spregledal?
-----------
pa lep dan!
Rokomawh
gumby ::
aja, ti bi atribute rad spremenil, malce povrsno sem prebral...
en postopek v stilu "okoli riti v zep":
-uporabis TC+plugin in spremenis ime v "datum-ura-ime.ext"
-v kaksen shellu (4nt recimo) zalaufas touch, parametre pa vzames iz imena (cmd.exe odpade, to ne spada v kategorijo "shell" :P)
-vmes se preimenujes, da odrezes datum in uro (pred touch, drugace ne bos nic naredil)
en postopek v stilu "okoli riti v zep":
-uporabis TC+plugin in spremenis ime v "datum-ura-ime.ext"
-v kaksen shellu (4nt recimo) zalaufas touch, parametre pa vzames iz imena (cmd.exe odpade, to ne spada v kategorijo "shell" :P)
-vmes se preimenujes, da odrezes datum in uro (pred touch, drugace ne bos nic naredil)
my brain hurts
kulSMS ::
poskusi uporabit AttributeMagic
verjetno boš potreboval registrirano verzijo, ker sicer lahko spremeniš atribute po 20 datotekam na enkrat.
verjetno boš potreboval registrirano verzijo, ker sicer lahko spremeniš atribute po 20 datotekam na enkrat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava ČŠŽ v CSZ?Oddelek: Programska oprema | 3147 (2569) | KLux |
» | sorting files by nameOddelek: Pomoč in nasveti | 1058 (761) | SeMiNeSanja |
» | preimenovati vse datotekeOddelek: Pomoč in nasveti | 1709 (1528) | R33D3M33R |
» | Rotiranje fotkOddelek: Zvok in slika | 2176 (1888) | Ziga Dolhar |
» | Ime Priimek v Ime_Priimek (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4962 (3922) | Doman |