» »

zaslužek pri skladih brez davka

zaslužek pri skladih brez davka

slovencl ::

Baje, da če vlagaš v nek sklad, preko računa v avstriji, potem pri nas država spoh ne ve, koliko si zaslužil, ker si avtrija in slovenija ne izmenjujeta teh podatkov, zadari česar ti tudi ne morejo zaračunati davka na dobiček.
Kako je s tem? Je to res? Kako da niso v zakonodaji predvideli take možnosti "goljufanja"?
  • spremenil: slovencl ()

Tilen ::

A v Avstriji pa ni davka na dobicek?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

LoneWolf ::

Nonsense v vec tockah. Sam si dolzan napovedat kapitalske dobicke v globalnem merilu, torej govoris o davcni utaji in se gre samo za verjetnost, da te pri tem dobijo. Drzave EU, pa tudi vecina drugih, imajo vzpostavljene vse mehanizme za medsebojno obvescanje. Nekatere to pocnejo avtomatsko, sploh ce se ze takoj ob vlaganju ali odpiranju racuna zahteva davcna stevilka, pri vseh ostalih se to lahko opravi na poizvedbo davcnega organa, recimo ob rutinski kontroli. Zaradi utajenega davka te lahko pogruntajo in zacopatijo za kar precej let nazaj, in ga bos placal najmanj z obrestmi vred. Ne se spilat s tem, ce nisi pripravljen nosit posledic. Pri teh "baje" zadevah jih ima polno polna usta urbanih legend, kako so okoli prinesli dacarje, noben pa se ne javi, ko enkrat pozneje dobi domov priporoceno posto.

Mednarodno bancnistvo je zadnja leta mocno zaostrilo sledenje transakcijam, odkar teroristi perejo denar po vsem svetu, in jih bo v prihodnje se bolj. Sam sem moral prejsnji teden posiljat v Luxemburg, ker imam vlozek v enem od tamkajsnjih vzajemnih skladov, kopijo potnega lista; pa ne kar tako, ampak uradno overovljeno pri notarju. Z novim letom so zaostrili identifikacijo tujih vlagateljev...

frudi ::

...ker si avtrija in slovenija ne izmenjujeta teh podatkov...

verjemi mi, da si izmenjujeta te podatke. in ne le avstrija in slovenija, vse države EU si jih, ter še par drugih.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

MiranRxx ::

A si pozabil, kako so se nasi delavci razburjali, ker so delali v Avstriji, placali tam davek, pa nasi dacarji sedaj hocejo koscek.
Ja tako je to z davcnim izogibanjem.
kurje tatove, hitro najdejo. Ostale tezje.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

slovencl ::

No sej ravno to se mi je zdelo čudno, da bi država to omogočala, ker je preveč simpl fora.

To zaevo so mi povedali na E&S. Pravijo, da odpreš račun v avstriji in tja hodiš dvigat denar, brez obdavčitve.

opeter ::

Tja hodiš... a bencin je pa brezplačne, al kaj?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

blue ::

če hočaš it mimo davka (uradno) si poglej certifikate.
Pomoje se tudi ne plačuje davek na dobiček če trguješ z "commodities"...

celada ::

Avstrija je poleg Švice edina drzava ki ne daje davcnih podatkov drugim drzavam, je pa to kar bi ti narediu davcna utaja.

P.S. Perci je strokovnjak zato tako da njega kontaktiraj.

perci ::

Izmenjava podatkov je. Kako je učinkovita in s katerimi državami je bolj/manj učinkovita pa ne bom pisal. Kdor hoče prinesti državo okol z utajo davko, naj pač prevzame riziko. Jaz mu pri tem gotovo ne bom pomagal, posebej zato, ker tak osebek utajuje davek na škodo vseh nas, ki jih plačujemo.

celada ::

Saj nisem mislil tega, mislil sem da naj te vprasa če je to sploh legalno.

perci ::

Ah, seveda ni legalno. Sej je ze Lonewolf lepo zgoraj napisal.

kekz ::

Pri skladih ne vem, ampak pri bančnih obrestih si je menda Avstrija izborila prehodno obdobje za izmenjavo davčnih podatkov in pobiranja davkov do 2010 (ima podoben status kot Švica). Zato ti davek na obresti poberejo kar v Avstriji. Če želiš, ti ga naša država vrne (v primeru, da ga pri nas ne bi plačal), ampak potem moraš zadevo dati v napoved. Potem ga večji del tudi Avstrija vrne Sloveniji.

Približno tako piše v enem od zadnjih izvodov Dela (petek ali sobota?)

kekz ::

Kot mi je pravil en borznik, menda vseeno obstajajo davčne luknje. Nekateri papirji, ki kotirajo na tujih borzah naj v naši zakonodaji sploh ne bi bili (še) predvideni in nimaš rubrike za napoved.
Menda barrier warrants. Zelo popularno v Nemčiji.

Microsoft ::

Sicer ni povezano z vprasanjem v prvem postu, a se vseeno gre za sklade.

Neke finance organizacije se recimo odlocijo, da naredijo sklade in da jih ponudijo trziscu. Malo sem brskal a nisem nikjer nasel, kaksen je pogoj, da se lahko oni odlocijo za zaprtje sklada? Recimo, da nameravs varcevati za dolgo obdobje. Recimo 50 let. Kaj ti garantira, da ne bodo prej ukinili sklad?
Ker recimo, cisto namisljeno, ti en dan vlozis v sklad, cez pol leta pa se odlocijo, da sklad zaprejo, ti pa pac dobis, kolikor je tisti del, ki si ga kupil, sedaj vreden. In to bi bilo dokaj ne fer. Torej, kako je s tem?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

madmitch ::

Nekateri švicarski kantoni ne pošiljajo informacij poimensko dacarjem v tujini, le skupne zneske za določeno državo, pa še ti niso točni.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

nastyboy ::

slovencl... pa glih danes sem sel mal brat o skladih.. in mas tule en zanimiv članek o E&S ... pa ga ne samo močno odsvetujejo... ampak je še dosti več stvari sumljivih.... no v glavnem preberite si sami..
http://www.studentska-borza.com/forum/v...

tam nekje deseti post...

LP

MiranRxx ::

Ni to tako enostavno, ta cloveska zelja po hitrem bogatenju.
Saj vecina ljudi ve, da moras biti previden, a kaj ko se vsakmogoce misli, da v nejgovem primeru, pa le ne bo tako slabo.
A ni idealno, ko ti nekdo ponudi da bos imel redno taksen donos, da bos lahko zivel. baje je nekaterim tako uspelo.

Se moj primer vsem ostalim, ki upajo na hiter dobicek.
pred davnimi leti, sem jaz poiskusil z delnicami, ko jih pri nas se skoraj ni bilo. Sem imel enega dobrega svetovalca, vlozi samo denar, ki ga lahko pet let pozabis. Nisem mu verjel, sem precej vlozil. Glej ga zlomka, ko sem jaz nujno potreboval denar, takrat so vse moje delnice sle najbolj dol. Prej so sle gor, ko sem jih kupoval, potem pa ravno padale maksimalno. Ker sem moral denr brezpogojno dobiti, sem seveda izgubil ogromno.
Danes so te delnice zelo visoko, faktor 10 in vec. Tako je to, ce bi imel samo denar ki ga bi lahko pustil, bi sedaj bil precej visoko. tako pa sem sedaj tam, kjer sem dejansko prisel s sprotnim minimalnim varcevanjem.
Trenutno je varno sigurno varcvanje z garantiranim donosom naionalna varcevalna shena, dolgorocni depoziti in pa se kaksen pokojninski sklad/zavarovalnica.
Torej izbira je vasa, dobicek bo tudi vas, najhuje pa je, da tudi izgube.
Povzetek: Vplacajte semao denar, ki ga lahko dolgoročno pozabite!!!
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

slovencl ::

Če recimo zdej avtrija ne daje podatkov, in jih bo dala čez nekaj let, ali jih bo takrat dala tudi za nazaj, ali do takrat to lahko lepo izkoričam(o)?

lymph ::

Upoštevi logiko, da več kot lahko zaslužiš z vlaganjem, večje je tveganje. Tko to deluje, jebiga :D
"Belief is immune to counter example."

nastyboy ::

Nekaj se ne zavedate... da obstajajo tudi dolgoročna varčevanja. (Za stanovanja/večje investicije) poleg tega pri vsakem skladu piše tudi priporočena doba vlaganja.... In seveda... na kratek rok lahko sklad/delnice tudi padejo, vendar... skladi so ravno razpršitev delnic.... težko pa je verjeti, da bodo vsa podjetja, v katerih ima sklad delnice, propadla. In na dolgi rok se definitivno bolj splača varčevati v skladih kot pa v banki. Povprečne obresti v banki so okol 3%, medtem ko v skladu 12-14% . Kar so večji donosi je kvečjemu super. Seveda pa se najdejo tudi skladi ki imajo dosti večjo rast.... vendar so to kvečjemu izjeme. (Kitajska, Balkan.. ki sta imela v enem letu kar konkretnih 80%). Alternativa ki je boljša od banke so tudi obveznice (pa še neobdavčene so) Tako da so za na kratki rok nekako najboljša in tudi dosti varna rešitev.


Sicer pa vsakemu svoje. Vsak naj vlaga denar po svoji glavi. in s takšnim tveganjem ki ga še lahko sam prenese.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzajemni skladi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9926188 (16417) Mr_Globus
»

V kateri sklad vložiti?

Oddelek: Loža
398998 (6860) Spajky
»

Finančni začetnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17750308 (38978) Gjurisic
»

Varcevanje financ

Oddelek: Problemi človeštva
383083 (2142) GregiB

Več podobnih tem