» »

Kako ohladiti pasivno hlajeno grafično kartico?

Kako ohladiti pasivno hlajeno grafično kartico?

;-) ::

Na enem kompu imam Ati Radeon X550 256MB-pasivno hlajeno.

Problem je da se zelo greje. Mislil sem da se da igrati vsaj call of duty 2 normalno z tem a očino negre. Po 10 mintuah igranja je tako vroča da nemoreš držat hladilnika v roki-tudi pri odprtem ohišju.

Ohišje je veliko(server ohišje je) z dodatnimi ventilatorji, vse je tako narejeno kot mora biti(spredaj zrak noter, vzadaj ven itd., vsi kabli so tanki ATA kablov sploh ni...ohišje zelo prostorno)

A se da kako namontirat kak drug aktiven hladilnik gor? oz. bilokaj da bi stvar delovala vsaj normalno?

>>><<< ::

Lahko probaš zmontirat en vent gor ali pa menjaš cooler.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Kaki cooler pa predlagate? Sam da nebo več vreden kot grafična no:D

Vent sem že probal montirat gor 8cm in 12cm pa mi nobenga ni preveč ratalo-sploh nimam ideje kak naj bi ga. Mogoče če bi odrezal v ohišje luknjo pa ga naštelal da ravno po grafični piha, sam dvomim da bi kaj pomagalo če je tak fjst vroče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

___ ::

nevem če ti bo to kaj koristilo sam....dolgo dolgo nazaj sem imel geforce mx440....ta grafična ima pasivno hlajenje...in se je seveda pregrevala.problem sem rešil tako da sem ventilator pritrdil direktno na tisti ubogu hladilnik.pač sj se je mal skrivu sam vseen....zadeva se je ohladila.lahko ga prlimaš gor al pa kej podobnega..sam da ti bo stal na hladilniku.0 tko boš najceneje skos pršu...pa kupi zalmana k ma regulator obratov...stane okoli 8 eur....da nebo preglasn an..:)

___ ::

če boš dau direktno na grafo nebo pomagalo..na hladilnik od grafe morš dat(ta hladi procesor....mrzu procesor..mrzla grafa:) dost logičn an:):):) poišči po očetovi delavnici če ma kakšne vijake...take k sedejo v tvoj hladilnik.pol pa še kakšno matico najdi pa vse skupaj lepo pritrdu na hladilnik.sem prepričan da boš kaj uporabnega našel..če pa nebo...pol pa v merkur pjt an:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ___ ()

OK.Bom upošteval tvoj nasvet, sam da jo dobim iz servisa pa nardim tako.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabim hlajenje? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11422756 (21199) Xserces
»

Kako utišati MSI radeon 9800 pro?

201553 (1213) Pyr0Beast
»

Kako utišati tole konfiguracijo?

363129 (2192) Steinkauz
»

hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )

717777 (5616) M-XXXX
»

Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )

997502 (3907) kuglvinkl

Več podobnih tem