» »

LCD monitor

LCD monitor

ender ::

Dobil sem neki denarja, pa si mislm kupit LCD monitor (15"), nekje do 140.000 SIT. Kakšna priporočila, ali česa naj se izogibam?

dr.J ::

OldSkul ::

Jaz si bom nabavu Hansola H530, odličen LCD, ta teden ga grem v trgovino pogledat!

LP

Milko ::

Tudi jaz ti priporocam Hansola H530. Sem videl precej drugih, ampak ima Hansol najlepso sliko.

Najbolj me veseli pa to da tudi drag ni dobiš ga že za 126 tisočev!
Super, jaz bom zdejle enmu prodal svojga 19" palčnika enostavno zato ker me skrbi za zdravje!

hansol bo torej. kje ga pa prodajajo?

V BIG BANGU, v powerplusu!

tha_man ::

Še en glas za Hansola :))
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

ok, kupil Hansola, dela v redu, se mi je pa malo po prvem priklopu zgodilo nekaj čudnega: monitor je zmrznil - neki sem se igral z nastavitvami, naenkrat se je OSD nehal odzivat, nikakor ni hotu stran, noben gumb ni prijel (niti tist za izklop), in ko se je resolucija spremenila (zgodil se je glih med bootanjem Win98), se je slika samo pokvarla (utripal je neki v barvi, ki je bila podobna barvi mojega namizja). mogu sem elektriko odklopit da se je zaslon vrnil v "delujoče" stanje :)

Hehe, zdej se že monitorji sesuvajo :\
Jaz sem se tud nekrat neki igral, pol se mi je pa (na Hansolu 520F) zgodilo, da sem, takoj ko je v Win2000 preklopu na 1024x768x32, dobil en tak lep mavričen vzorec na ekran, slike pa nikjer. V Win95 je delal. Sem se za*ebaval enih 15 minut, potem sem pa čist na pamet odtipkal 'kombinacijo', ki je monitor resetirala na tovarniške nastavitve (na pamet zato, ker tud OSD-ja ni blo videt). In slika se je vrnila. Bug v firmware-u? :D

To je bil do sedaj edini problem z monitorjem, imam ga pa že kakega pol leta.

IR Babun ::

Jest mam Hansola H530 komaj en mesec pa mi je že en pixel crknu;((;((;((;(((dobr, de ćist zgoraj), drugih problemov pa za enkrat nimam
SCREW THE GOVERNMENT

kva pa je kombinacija za reset?

mimgrede: a slučajno teb tud "obroba" na Slo-Techu nekoliko utripa (tam kjer so povezave/anketa itd.). edin tega mi ni ratal naštimat

Mah, kombinacija:\, malo sem se nerodno izrazu. V bistvu sem samo pritiskal tipke na monitorju v takem zaporedju, kot bi se po menuju sprehajal do opcije 'Factory preset' in jo izbral. Zadeva je delovala, kar pomeni da monitor ni zamrznu, ampak je samo nekako narobe interpretiral signal iz računalnika (oz. nekaj takega, kaj pa vem). Ko sem ga nastavil na tovarniške nastavitve se je slika takoj spet pokazala.

Obroba na slo-techu mi pa nič ne utripa. Mogoče imaš slabo nastavljeno fazo (phase). Najbolje da v windowsih klinkeš na zaustavitev sistema da se pokaže tisti droben vzorec na ekranu, tam je ponavadi najbolj opazno 'utripanje'. Potem pa nastavi phase da bo čim manj opazno oz. najbolje izginilo.

tist mi čist nč ne utripa, to sem uštimu, sam na slo-techu mi še una obroba mal...

IR Babun ::

Mogoče je lahko kj zarad frekvence, ugibam.

drugač, ga pa nazaj nes
SCREW THE GOVERNMENT

Imam frenda ki si je tud nabavu H530, in je isto enkrat omenu da mu tale obroba na slo-techu malo utripa. Prej je imel ful probleme z monitorjem (CRT), saj je bila slika na manj kot 85Hz popolnoma negledljiva. Utripalo je bolj kot kak interlace (cela slika, da se razumemo). Je probal tud ene druge monitorje pa je blo isto, in nikakor ni mogel ugotoviti vzroka. Z LCD-jem nima več problemov. Razen te obrobe na ST-ju :\ Hecno...

MRtwister ::

Slo-tech je razred zase:D

STI ::

Ja, meni je tudi Slo-Tech utripal na H530, ko sem mel frekvenco osveževanja 60Hz, kar naj bi bila sicer priporočena nastavitev. Ko sem dal na 75Hz je pa vse ratal normalno.

STI: hvala, to je problem očitno odpravilo

BTW: kaj se zgodi, če monitor predolgo ganjaš pri višji frekvenci (v linuxu nisem takoj naštimal frekvence na 60 Hz, pač pa sem jo pustil na 85 Hz, pa je monitor čist lepo delu, samo OSD mi je kazal Too High Frequency)

STI ::

Po mojem da se nič ne more zgodit, sam čudno se mi zdi da ti je sploh delal, ker men v windowsih enostavno ni pokazal slike (napisal je Out of range, al neki tazga), ko sem mel previsoko frekvenco .

men nič ne prikaže samo če dam na 720x576 (PAL resolucija), takrat mi piše Out Of Range... sicer pa dela...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PlextorWriter 12/10/32 SCSI ali 24/10/40 IDE ?!?

Oddelek: Kaj kupiti
391352 (996) AngelOfDeath
»

ZANIMIVO, DA BI GRIZEL OD...

Oddelek: Pomoč in nasveti
61022 (796) AngelOfDeath
»

Matkurja Hekana?

Oddelek: Slo-Tech
61285 (1043) tec
»

DIVX v VCD!