Forum » Operacijski sistemi » Pisanje po zunanjem disku
Pisanje po zunanjem disku
epona ::
Mislm da tole spada sem.
Nabavu sem ohisje pa disk. Zadevo sestavil, zašraufal, priklopil potrebne kable in pritisnil stikalo. Ne boste verjeli posvetila je lučka.
Polej sem zalaufal gparted in sformatiral v ext3.
Vse lepo in prav. Disk mi prepozna, ga mounta, lahko prebiram kaj je na njem, čeprav ni kaj brat. In ravno to je problem. Jaz bi rad, da bi blo kaj prebrat. Za to pa je treba po disku pisat. In vidte tle je pa problem. Če nisem root ne morem pisat po disku. To mi ni najbolj ušeč, k bi pa morda vseeno kdaj pa kdaj drag&drop uporabu namestu sudo cp ....
Kaj naj naredim da mi ne bo treba bit root za po disku pisat?
PS: Se opravičujem k sem mal dolgovezu. Včasih me prime pravljičarska mrzlica.
Nabavu sem ohisje pa disk. Zadevo sestavil, zašraufal, priklopil potrebne kable in pritisnil stikalo. Ne boste verjeli posvetila je lučka.
Polej sem zalaufal gparted in sformatiral v ext3.
Vse lepo in prav. Disk mi prepozna, ga mounta, lahko prebiram kaj je na njem, čeprav ni kaj brat. In ravno to je problem. Jaz bi rad, da bi blo kaj prebrat. Za to pa je treba po disku pisat. In vidte tle je pa problem. Če nisem root ne morem pisat po disku. To mi ni najbolj ušeč, k bi pa morda vseeno kdaj pa kdaj drag&drop uporabu namestu sudo cp ....
Kaj naj naredim da mi ne bo treba bit root za po disku pisat?
PS: Se opravičujem k sem mal dolgovezu. Včasih me prime pravljičarska mrzlica.
Thomas - ovca transhumanizma.
'FireSTORM' ::
spremeni lastnika tega direktorija oz. pravice dostopa
Those penguins.... They sure aint normal....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 in 32bit program - ram usageOddelek: Operacijski sistemi | 852 (777) | Invictus |
» | HDD: 200GB-->510GB - Je to res????Oddelek: Pomoč in nasveti | 2237 (1489) | MCSE |
» | Kako kopirati na disketro v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1499 (1363) | Gapi |
» | Trajno brisanje podatkovOddelek: Programska oprema | 2258 (2151) | pagat34 |
» | problem z p133Oddelek: Pomoč in nasveti | 759 (659) | goku :) |