» »

problem z p133

problem z p133

Jakka ::

alo.
Dobu sm en comp p133 star 7 let, do zdej je delu kul. Ga prinesem domov, ker je bil ful prašen dam kartice vn, tut disk je bil vn vzet in disketnik zamenjan, dam vse not nazaj, priklopim miš tipkovnica kabl za napajanje in kabel od monitorja na grafo, monitor je pa od tega compa na kerem pišem, pač 17ka. Comp se zalaufa, disk se zalčaufa, cd-rom dela, venti delajo, vendar ni nobene slike, monitor ostane v standby načinu. Grfa preizkušeno dela, sm probu v tem compu. Sm mal pobral stvari vn, pa dal nazaj not, preveru kable, sestavim nazaj, nič.
Mi je zmanjkal idej kaj bi blo lohk narobe, zato vprašam še tuki.
Mogoče zamenjava grafe? To grafo lahko dam samo v tretjo PCI režo ker za druge je predolga.

jest10 ::

Dej ven procesor pa spihaj prah in ležišča

Bom poizkusil in sporočim če deluje. :))

Dead_Eye ::

pri teh starih compih zna bit tudi slab kontakt ram-a
The one and only

_pobesneli_ ::

isto je delalo meni....lih ko sm ga hotu nest v smeti sm provu še enkrat in je čudežno prižgal....kje je bila napaka še vedno ne vem
probi bios resetirat....še enkrat vse preveri...nepotrebne kartice za enkrat vrži ven...grafo mal poglej

Jutr bom comp totakla razstavi in pol nazaj sestavu. Upamd a bo delal, ker če ne bo, mu rečem adijo in ga ne vidm več. :D

bozicek ::

To je bilo pri meni dostikrat, ko sem kaksen star racunalo popravljal. Edina resitev je bila, da sem prestavil graficno na drugo PCI rezo. Ponavadi pa tudi to ni pomagalo.
Popolnoma razstavi pa probej brez ohisja (domnevam, da je disk v napoto, ko pravis da je kartica predolga). Ker meni se je tudi zgodilo, da comp ni hotel po disku pisati ce je bil v ohisju. Ko sem pa po sobi razstavil je pa normalno delal

Grafe v drugo PCI režo ne morm dat ker v prvi in drugi ne more bit ker je proc na desni na konc, na konc četrte so pa neka navpična rebra. Tko da je samo v 3. lahko.
Je mogoče to narobe ker se monitor ne napaja preko napajalnika ampak ma svoj kabl v vtičnico (da se ga ne vklopi v tisto vtičnico na napajalniku? Prej je blo tko in je delala zadeva)

goku :) ::

Moja stara 266-ka tudi ni delala, preveril sem rame (en modul sem bil prislijen vzeti ven ) in nato je stvarca delala (in še vedno dela).
Navijanje je kamen modrosti

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925418 (8175) hojnikb
»

Grafa?

Oddelek: Strojna oprema
10906 (665) solatko
»

Katero grafično do 70€

Oddelek: Kaj kupiti
492514 (1584) Freezen
»

Pinnacle PCTV revealed (strani: 1 2 )