» »

CD Text

CD Text

Ma3ca ::

Zakaj hudiča noben software za CD playerje noče brati CD-TEXT-a s CD-jev. No obstaja player za Plextorjeve CD-ROM-e, ki pa na ostalih CD-ROM-ih ne dela, pa še sam po sebi je beden. Verjetno se tudi ostali sprašujete podobno saj po moje to ni tak problem sprogramirati ali pa pač je, ne vem? Če kdo ve kaj več v tem naj pove ali se na tem področju kaj razvija.

MadMax ::

Ma3ca to si pa zadel!!! V casih, ko imajo ze (skoraj)discmani ta cd-text, pa SB-ji so ze enkratni, pa razni PC surround, digital... zvocniki, programi pa se vedno ne podpirajo te zadeve...>:D

JLP ::

Mislm da je za programe velik laži jt na net u cddb al pa freedb bazo gledat za podatke o cd plošči.
Seveda je problem pr doma zapečenih custom cdjih. Ampak ta problem se tud hitr reš. Nč se ne matraš s cd textom pa pol to napišeš u playerju.
Live long and prosper!

Ma3ca ::

Sam, če maš že hardware, nevem zakaj nebi to stvar izkoristil in jo podprli s software-om.

EASYdoor ::

a mi lahko kdo razlozi, zakaj je ta cd-text dober in kako funkcionira?
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

JLP ::

charlie:
K pečeš AudioCD lohka zravn muske zapečeš tud informacije kot so naslov komada, avtor in podobno.
Uporabno je pa za to, ker tisti CD playerji, ki podpirajo CD text to med ugranjem pol kažejo.Seveda če hočš to zapečt morš imet CD-R(W) k to podpira.
Se mi pa zdi, da CD text ni case sensitive in se pol tist tekst prkazuje zmerom k velike tiskane črke kar pa za predvajane na kompjutru prek softwarskih predvajalnikov men ni glih prov preveč ušeč.
Live long and prosper!

EASYdoor ::

thnx!
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

Mate ::

Heh...
Sej velike crke niti niso tako slabe.. se jih pac ne pise kot tekst ampak kot imitacijo nekega zasloncka, pa cist leop zgleda, ali pac?

miranpozar ::

Kdo pravi, da za PCje ne obstaja CD-TEXT CD player?!?!

Imenuje se Teac CD Player, ne vem kje sem ga dobil, a samo za vas (oh, kako sem dober :D) sem ga zazipal in postavil na moj strežnik tukaj.

Izgled programa je obupen, a za testiranje vaših CDR CD-TEXT mojstrovin bo dovolj dober.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Ma3ca ::

Sem sprobal TEAC-ov CD player in žalostno ugotovil, da je zelo malo originalnih CD-jev, ki imajo dodan tudi CD-text zapis. Jst osebno nisem našel na nobenmu tega zapisa. Drugače pa cd player deluje le v win9x/ME in ne v NT/2000 okolju windows. Sem pa sprobal tudi en CD, katerega sem sam spekel in mu dodal CD-text. Ta text je preizkušeni CD player odlično prebrav čeprav je, kot ti praviš, le za peizkušanje. Seveda pa mi izgled cd player-ja ni niti všeč, niti se mi ne zdi praktičen.

benzoo ::

tudi jaz ze nekaj casa brskam za spodobnim CDText predvajalnikom. use kar mi je uspelo najdi (poleg tega bogega plextor playerja) je to, da obstaja tudi plugin za winamp, ki naj bi to znal (samo meni ga ni uspelo izbrskat?).

:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teac cd-w552e

Oddelek: Kaj kupiti
442134 (1528) tx-z
»

TEAC 24x noče zapečt CD Texta!

Oddelek: Strojna oprema
151081 (856) Matek
»

CD text

Oddelek: Pomoč in nasveti
151245 (1047) DrSergioDJ
»

write CDtekst to audio CD

Oddelek: Zvok in slika
81226 (1065) Yo
»

Teac CD-Rom

Oddelek: Strojna oprema
101357 (1167) Simko

Več podobnih tem