» »

Procesor 74C

Procesor 74C

winchester ::

Pred kratkim se je računalnik začel zelo glasno oglašati,pogledal sem koliko je temperatura procesorja,in je okoli 70 stopinj!!
Hkrati moram vsaj 5 na začetku reseterat preden sploh pride v windowse.Kaj da naredim?

Intel Celeron 2880Mhz (21x133)
AsRock P4S61 661FX
512MB DDR (2x256MB)
Radeon 9600 256 MB

Kaj se nubenmu nc ne sanja?

nekdo123 ::

To, da ima ta procesor 70 stopinj ni nič takega. Lahko poskusiš očistiti hladilnik pod ventilatorjem, če bo kej pomagalo. Sicer se lahko ta procesor normalno segreva do 85 stopinj.

To, da je pa treba 5X resetirat preden zadeva zalaufa (očitno preden se ogreje), je pa konkretnejša napaka. Po mojem boš mašino odnesel na servis, ker diagnosticirat, brez da vidiš, skoraj ne gre.

Hvala. Ali je možno da je za ta hrup in to da se noče zagnati kriv mogoče trdi disk?

Spravu sem se čistit,sicer nism znal ventilator dol spravt,sm pa s pinceto prah dol pobral in se je temperatura znižala za 20 stopinj!:O
drugač pa še vedno potrebno 5-10x restartat da se sploh prižge.
lp.

Scorpia ::

Glede na to da si prej napisal da se ti je začel glasno oglašat ventilator, zgleda da ti ne dela na max. vrtljajih. Mal glej kako se ventilator obrača oz. ugotovi če iz njega zvok prihaja. Drgač v biosu imaš nastavitev in je lahko nastavljeno da se pri 60 stopinjah uklopi zaščita oz. kot da je in resetira računalnik. Ene plate imajo še dodatno pri tem, če procesor dobi še višjo temp. da se enostavno izklopi vse. Lahko probaš še frekvenco procesorja znižat da 21x133 spremeniš v 21x100 ob tem ti bo tudi znižal frekvenco rama pa boš videl, če boš dosegel stabilnost.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Intela i7-860

Oddelek: Navijanje
413723 (3076) TeraTM
»

Zanimiv problem z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
182452 (1941) chrush
»

navijanje AMD procesorja (strani: 1 2 )

776429 (5032) Davidf1
»

Par vprašanj o amd athlonu 1800+ (strani: 1 2 )

705540 (4371) Pyr0Beast
»

Glasnost P4 sistema

Oddelek: Strojna oprema
71099 (913) Freelancer

Več podobnih tem