» »

Excel problem

Excel problem

Bukowski ::

Lep pozdrav vsem. Imam 2 vprašanja, ki se nanašata Excel in na katera na žalost ne znam odgovoriti.
1.vprašanje: Imam stolpec A in v njem 100 številk med 1 in 9. Katero formulo moram uporabiti, da se mi izpiše, koliko je v stolpcu števil 1, koliko števil 2 itd.
2.vprašanje: Imam (zopet) stolpec A in v njem 100 številk med 1 in 30. Katero formulo moram uporabiti, da se mi ta števila razvrstijo v razrede? Se pravi: imam razred 1, ki obsega števila med 1 in 3; razred 2, ki obsega števila med 4 in 7 itd. (rešitev, da preprosto števila razvrstim, mi ne pride v upoštev)

Hvala za odgovore
My logic is undeniable.
  • premaknilo iz Loža: STASI ()

Tody ::

Za prvega vem da je funkcija countIF kjer potem določiš območje in IF pogoj. v celico ti potem izpiše število preštetih subjetkov.

Za ta druzga bi pa moral prebrat kake opise formul, ki so zdraven, če imaš možnost Excel 2007 so se dodatno potrudl vse objasnit zdraven.

Al pa če ti bo kdo povedal iz glave

gzibret ::

Za drug problem - uporabi vgnezdene if stavke. (if(kriterij za razred 1; 1; if(kriterij za razred 2; 2; if(......)))))))) Vgnezdiš lahko 6 ali 7 if stavkov. Če pa obstaja kakšna bolj elegantna rešitev, pa bi to tudi mene zanimalo.
Vse je za neki dobr!

kupola ::

Probaj s
FREQUENCY

Poglej pod pomoč za podrobno razlago.

Bukowski ::

Hvala vam za pomoč. Prvi odgovor se nanaša na COUNTIF, drugi pa na FREQUENCY.
Še naprej želim prijeten dan :)
My logic is undeniable.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč excel (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
587923 (3500) -JM-
»

Pomoč - excel (countif)

Oddelek: Pomoč in nasveti