Forum » Programska oprema » Excel problem
Excel problem
Bukowski ::
Lep pozdrav vsem. Imam 2 vprašanja, ki se nanašata Excel in na katera na žalost ne znam odgovoriti.
1.vprašanje: Imam stolpec A in v njem 100 številk med 1 in 9. Katero formulo moram uporabiti, da se mi izpiše, koliko je v stolpcu števil 1, koliko števil 2 itd.
2.vprašanje: Imam (zopet) stolpec A in v njem 100 številk med 1 in 30. Katero formulo moram uporabiti, da se mi ta števila razvrstijo v razrede? Se pravi: imam razred 1, ki obsega števila med 1 in 3; razred 2, ki obsega števila med 4 in 7 itd. (rešitev, da preprosto števila razvrstim, mi ne pride v upoštev)
Hvala za odgovore
1.vprašanje: Imam stolpec A in v njem 100 številk med 1 in 9. Katero formulo moram uporabiti, da se mi izpiše, koliko je v stolpcu števil 1, koliko števil 2 itd.
2.vprašanje: Imam (zopet) stolpec A in v njem 100 številk med 1 in 30. Katero formulo moram uporabiti, da se mi ta števila razvrstijo v razrede? Se pravi: imam razred 1, ki obsega števila med 1 in 3; razred 2, ki obsega števila med 4 in 7 itd. (rešitev, da preprosto števila razvrstim, mi ne pride v upoštev)
Hvala za odgovore
My logic is undeniable.
Tody ::
Za prvega vem da je funkcija countIF kjer potem določiš območje in IF pogoj. v celico ti potem izpiše število preštetih subjetkov.
Za ta druzga bi pa moral prebrat kake opise formul, ki so zdraven, če imaš možnost Excel 2007 so se dodatno potrudl vse objasnit zdraven.
Al pa če ti bo kdo povedal iz glave
Za ta druzga bi pa moral prebrat kake opise formul, ki so zdraven, če imaš možnost Excel 2007 so se dodatno potrudl vse objasnit zdraven.
Al pa če ti bo kdo povedal iz glave
gzibret ::
Za drug problem - uporabi vgnezdene if stavke. (if(kriterij za razred 1; 1; if(kriterij za razred 2; 2; if(......)))))))) Vgnezdiš lahko 6 ali 7 if stavkov. Če pa obstaja kakšna bolj elegantna rešitev, pa bi to tudi mene zanimalo.
Vse je za neki dobr!
Bukowski ::
Hvala vam za pomoč. Prvi odgovor se nanaša na COUNTIF, drugi pa na FREQUENCY.
Še naprej želim prijeten dan
Še naprej želim prijeten dan
My logic is undeniable.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7923 (3500) | -JM- |
» | Pomoč - excel (countif)Oddelek: Pomoč in nasveti | 998 (966) | Camel |
» | Excel Težava - fukncijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2496 (2189) | smetko |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4094 (3738) | rferrari |
» | Excel - izpis odstopajočih razlik časaOddelek: Programska oprema | 1241 (1109) | Willy White |