» »

problem z...

problem z...

cuso5 ::

Jst mam pa en problem z compom. Zacel mi je zmrzovat-kar pomeni da ni vazno v kateri aplikaciji sem ali kaj pocnem, se racunalnik neha odzivat na tipkovnico in miško, slika zmrzne in tudi gumb za izklop ne deluje, razen reset. Mam protivirusnik in antispy. Tko da zej ne vem al je hardwear al softwear v kurcu. Ce je mel kdo ze podoben primer naj mi prosim pove.

strictom ::

Hardware je. Samo nimam pojma kaj bi lahko blo.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Raziel ::

Glede strojne opreme bi na hitro rekel rami, to najhitreje ugotoviš če imaš več modulov v compu, jih enostavno posamično testiraš in vidiš če dela, če pa z dobeno kombinacijo comp nedela je potem nekaj drugega krivo, zdaj če pa maš samo en modul noter pa je seveda problem kako bi preveril če je ram

Stratus ::

Malo več povej kakšno strojno opremo imaš, tip procesorja, koliko rama, katera matična plošča in ne nazadnje ker OS poganjaš, kateri antivirusni program. Pomagalo bi tudi če lahko izpišeš kateri procesi ti tečejo v task managerju.
Ni vedno strojna oprema kriva za zmrzovanje, je pa dostikrat. Največkrat je krivo hlajenje procesorja. Poglej ali se ti ni nabral kup prahu na ventilatorju in hladilniku prosecorja.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

cuso ::

ok tkole je. Probal sm najprej s Knopixom(linux), ki se boota s cedeja in mi je tudi tam zmrznil.
Potlej sem pogruntal sm da mam eno ploščico rama v napačnem slotu in mi jo ni sploh zaznalo. Tko da sm mel pol ramov premalo (256), pol sm pa zamenjal slot in plata mi rame spet prepozna. Sedaj pa mi racnalnik tudi zmrzne ampak precej, precej kasneje. Rame sem probal z memtest-om pa ni javlo napake. Pa se neki, ko sem prvič testiral rame, ko se nisem pogruntal da jih je premalo, mi je comp zmrznu v memtestu, kar pomeni da disk ni zanič, sistem tud ne. Pomoje je sla plata al pa je procesor v okvari. Zdaj me pa zanima se vase mnenje...

Racunalnik:
Procesor Athlon XP, barton 2500, mobil 75W navit na 2,2 Gh (temperatura se giblje od 46-50 stopinj)
Napajalnik Antec 380W
Geforce 6600 GT Asus
Rami 1xDDR samsung (256) 133Mhz
1xDDR 256 133Mhz ne vem kere firme
Plata Elite 8rda+ (nforce2)
Ventilator zalman 7000Alcu očiščen + sistemski ventilator
Cusko

Tine AGT ::

8rda+ je plata od EPOX-A in pri teh največkrat pride do okvare na napajalnem delu. Večina ljudi to napako pozna kot "napihnjeni kondenzatorji". Rešitev za tvoj problem je več, v vsakem primeru pa bo prtreben hardverski poseg. Stopnja napake je označena za zelo pogosto, kar pomeni da ima te simptome več kot 50% plošč. Pri nas so jih zaradi tega nehali prodajati.

LP

cuso ::

ja epox sm se zmotu. Sam na moji plati so bli ze enkrat zamenjani kondenzatorji. Pa glih sem zdele pogledu kondenzatorje pa so trije komaj opazno ''napihnjeni'' na vrhu sam ne vem če je to to, ker ko sem nazadnje videl napihnjen kondenzator je bil skor k ''balon''.Kako naj preverim ce so fuč?? Pa kaj naj nardim, naj kar sam nove gor nacinam al novo plato nabavm?
Cusko


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nenadno ugašanje računalnika - nujna pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
234645 (3816) Pyr0Beast
»

Več težav: računalnik se obeša brez razloga, miš ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
292152 (1731) teddy81
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312061 (11448) k0lar
»

Računalnik mi vse pogosteje zmrzuje kje so vzroki?

Oddelek: Pomoč in nasveti
181414 (1211) nokia6310
»

Prosim pomagajte z nasvetom kaj izbrati med temi komponentami!

Oddelek: Kaj kupiti
201599 (1322) koyotee

Več podobnih tem