» »

Pomoč v dreamweaverju

Pomoč v dreamweaverju

sebaboss ::

A mi lahko kdo lepo prosim pomaga in mi pove kako lahko v dreamweaverju še drugače naštimaš ozadje. Ker ko jaz dam ozadje ki je majhna slikca mi namesto kot bi moralo biti, kar našopa miljon teh majhnih slikc za ozadje...please help....

lp,
Sebastjan
Lep pozdrav,
Sebastjan

Road Runner ::

tako mora biti.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

bluefish ::

lahko prikažeš tudi samo eno slikico, vendar v primeru če je majhna, ti jo bo raztegnilo do nerazpoznavnosti; ali pa narediš tako, da ti jo ne raztegne.

mte ::

1. Če bi vprašal kako to narediš s css kodo, bi ti z veseljem povedal. Dreamweaverjevih menujev pa ne poznam. Podobno je z večino sposobnimi webmastri. To, da si začetnik, ni noben izgovor, da se ne lotiš osnov html in css. Prej kot se lotiš, bolje zate iz večih razlogov.

2. Ne želiš si imeti slike za ozadje, sploh ne raztegnjene. Nikoli ne veš, kakšno resolucijo bo imel uporabnik ko pride na tvojo stran. Ozadja so ponavadi enobarvna (pod besedilom pa 100%) ali pa zelo skrbno izbrana (kjer ni besedila), tako da te "majhne slikice" pašejo lepo skupaj. Velika slika je ponavadi velika tudi po KB, kar precej zmanjša uporabnost strani.

gforce ::

Če želiš dodati ozadje osnovni strani klikni na "Page properties" dodaj "Background image" in pod Repeat izbereš "no repeat". Sicer pa dreamweaver avtomatsko to zapiše kot css. Če pa misliš ozadje za tabele boš moral pa definirati CSS. Text > CSS stayle > New > pod Name vpiši npr. "tabela_ozadje" in označi Define in: This document only > OK > pod Bacground maš ponovno na izbiro Background image in Repeat > OK. Sedaj pa pojdi v katero izmed celic tabele ali pa označi kar tabelo ter (spodnja orodna vrstica!) pod properties izberi Style: tabela_ozadje.

Seveda pa to lahko tudi ročno napišeš (oz. ti pri tem zelo pomaga kar DW) samo preklopi na Code View.

Drugače pa www.w3schools.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gforce ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297331018 (55167) htmltroubles
»

Layout, div ?

Oddelek: Izdelava spletišč
132182 (1709) crow_pec
»

CSS in začetniški problemi

Oddelek: Izdelava spletišč
71415 (1231) t3hn0
»

Problem z front page

Oddelek: Izdelava spletišč
181899 (1705) jack10
»

Slika

Oddelek: Izdelava spletišč
5794 (753) Taras_Bulba

Več podobnih tem