» »

omejitev prenosa

omejitev prenosa

MagElan ::

mene zanima če pozna kdo kakšen program ki bi omejil prenos drugemu računalniku v omrežju.
doma imam namreč kabelski internet in sem povezan s svojim računalnikom direktno na modem, drugi računalnik pa je preko mojega povezan na internet. imam 2 mrežni kartici.
in zdaj bi rad omejil prenos tistemu drugemu računalniku, da bi jaz kljub DL-danju na onem lahko normalno brskal po internetu in igral igre,...

noben ne pozna???

jaz sem najdo in probal bandwidth controller pa nič ne pomaga! ne vem če tak omeji prenos al ne v glavnem na mojem računalniku je še vedno štekalo...

emkey ::

Še najboljša zadeva ki sem jo našel je DUSC for ICS. Ampak je še ''beta'', pa tut free ni. http://www.homeqos.com/

Drgač maš pa, standard, NetLimiter. Je super, ampak tu ne vidiš PCjev med sabo, kot pri DUSCu.

mkonci ::

NETLIMITER:\

CaqKa ::

hmm kako pa netlimiter nastaviš za promet navzven? verjetno morš kater svchost.exe omejit samo žal nebi vedel katerega.

mkonci ::

:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mkonci ()

CaqKa ::

ok.. očitno nisi zastopil problema.
preberi prvi post v tej temi.. potem pa še preberi moj zgornji post.

heh, tudi jaz si nisem mogel pomagat z netlimiter-om.
z njim sem lahko omejil prenos samo programom ki so laufali na mojem pc-ju, ne pa "prometa" na drugem pc-ju.
-=MagElan=-

sinko999 ::

idi v trgovino pa kupi router ki ima QoS to je na primer linksys ali pa vzami en stari računalnik pa ga uporabi kot router pa tam omejiš prenose .

LP
Ni? ni ve?no !

Hux ::

Ja na drugi racunalnik instaliraj net limiter pa daj na vse skupaj globalno omejitev.
Netlimiter je tecni program ki ga noces met na primarnem racunalniku ce igras igre sej zna friznit to in ono.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hux ()

Promet na drugem PCju lahko omejiš z DUSC for ICS, zgleda nočeš probat :P pa ni tolk napačen program (čeprav bolj bogo zgleda). Druge rešitve (another PC/router) so ti pa že ostali naklamfali.

Netlimiter na drugem PCju je kul, ampak ne, če hočeš pogosto spreminjat nastavitve omejitev...

emkey.

tudi ta program sem zdaj sprobal, pa verjames ali ne tudi tukaj imam pregled samo nad svojim računalom.

imam pač:
My computer
alg.exe
ccpxysvc.exe
svchost.exe

in mi piše da se prenos izvaja samo na My computer pri ostalih pa nič, seveda če nič ne delam.

problem je v tem, da nimam pregleda nad drugo mrežno ki jo imam v računalniku.
-=MagElan=-

Morda si sprobal ''enostavno'' verzijo programa - DUSC. Drugi program (zaenkrat samo beta verzija) je pa DUSC for ICS. Mislim da ima link do dolpotega avtor programa samo v svojem podpisu (na forumu) :\, na homepejđu pa linka ni :|

Jaz tale DUSC for ICS uporabljam že dlje časa in sem se kar nekam navadil nanj. Program moraš namestit na vse mašine, katere želiš da se v mreži vidijo in potem lahko vsak vsakemu štela prenos. Če pa nočeš da ti drugi komandirajo, se pa da zadevo dat pod password.

aha to je torej problem ...
:8)
TNX
-=MagElan=-

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

bandwidth limit

Oddelek: Omrežja in internet
81224 (938) SasoS