» »

bios - programiranje bios-a

bios - programiranje bios-a

molat ::

Pozdrav vsem!

Gre za naslednjo stvar: bios mi je crknil (kdo ve zakaj) - z biosom iz identične plate pc namreč deluje z originalnim pa nikakor ne: prižgejo se fan-i,... ni pa slike in beep-a (POST),... v glavnem sistem se ne boot-a (ne morem niti v bios - ni slike!). Kot pravim z identičnim biosom iz drugega pc-ja zadeva deluje. Vse elemente sem s sistemom izločanja in probavanja na drugem pc-ju izločil iz "krivcev".

Zanima me ali kdo ve kje pri nas/kdo dela (če sploh) programiranje "novih" bios-ov ? Gre za PLCC tip bios chipa.

Aja: imam pa še eno plato na kateri ni bios chipa - pa je baje delovala, ali bi se dalo naredit iz tipa plate (Shuttle P4MV.. nekaj takega - iz glave) bios?

lp! in hvala za morebitne odgovore!
  • spremenil: molat ()

DominusSLO ::

Štartaj pc z diskete in prekopiraj bios nanjo. Bios vzami ven in vstavi nedelujočega(pri upaljenem pc-ju). Flešaj ga z biosem, ki si ga prej posnel na disketo. Pritisni reset in upaj da bo delalo ;)
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

amigo_no1 ::

v google napiši "hot swap bios" za več informacij.

molat ::

Hvala obema!

Za hot swap nisem bil ziher ali se sme naredit - tj. vzet ven bios medtem, ko je pc vključen. So me že zasrbeli prsti pa... :)

Malo sem prebrskal net, pa... ne vem -zdi se mi precej tvegana zadeva, bios ti lahko (po moje zelo lahko) pade/odleti/...dodaj... in pade na plato/... Potem sem verjetno v riti - dodatno skurim še orignial (delujoš bios) in/ali plato. :P

Verjetno bom probal, ker mi ne bo dalo mira... :)

Aja a nihče ne ve za morebitne programatorje v naših logih? Našel sem razne strani, ki to delajo samo nekateri res pretiravajo. biosflash.com iz Nemčije se mi zdi dokaj dostopen: 10eur flashan chip in 5 eur poštnina ali 5eur flashan chip, če pošlješ starega + 5 poštnina. Torej (15 ali 10eur).

Aahhhh! Zdej sem se spomnil, da mi A: pogon nekaj ne dela, uff... (vidi ga, vendar ga ne "šljjivi" kot da ne bi bilo diskete notr; tako da ne morem boot-at iz a:-ja preden ga ne porihtam). Pa se nisem nikol sekiral, ker disket ne uporabljam že par let.
šmrc...

lp!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje do BIOS čipa ?

Oddelek: Strojna oprema
412628 (2082) Pyr0Beast
»

Bios flash error ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
252533 (2341) Pyr0Beast
»

Rabim nasvet štromarjev - težave z BIOS čipom

Oddelek: Strojna oprema
111375 (1160) Alec999
»

[:(] bad bios flash.Nujno!!![:(]

Oddelek: Strojna oprema
91255 (1072) Spajky
»

Bios update neuspel-plata mrtva?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81259 (1129) IgorGrozni

Več podobnih tem