» »

Od sedaj naprej v šoli ne bo svinjine!

Od sedaj naprej v šoli ne bo svinjine!

krneki0001 ::


Belgian Kids Forced to eat Halal Meat

Antwerp, Belgium, community schools will from now on only serve halal food on their school outings, according to the newspaper De Morgen.

A few days ago, all parents with children in Antwerp community schools received a letter in which school headmasters explained that from now on, [b]there will be no more pork on the menu during school outings.[/b] [b]In addition to that, all meat will be ritually slaughtered in accordance with Islamic law.
[/b]
The measure has shocked a great number of parents. They believe [b]local community schools should remain neutral and not obey a law imposed by one or other religion.[/b]
The Antwerp alderman for Education, Robert Voorhamme (Flemish socialist) says he doesn't understand what all the fuss is about. "We could just as easily have kept this silent", he says.
"It's not because we serve halal food that the food is actually different. It certainly doesn't taste different."
[b]Voorhamme says that serving halal food is the only way to get children “raised Islamically” to take part in extra-curricular activities.[/b]
Until now, many children stayed at home because their parents feared their child wouldn't eat the right sort of meat. In Islam, it's forbidden or 'haram' to eat pork.

[b]What does 'halal' mean?[/b]

[b]Muslims can only eat meat that has been slaughtered in the name of Allah. In the same respect, the slaughterer has to be a Muslim. Islam further prescribes that the animals should be killed in a pure environment and the killing should be executed in the direction of the holy city of Mecca.[/b]
At the start of the killing, the slaughter man has to say the words "In the name of Allah" and "Allah is great". The animal’s throat is cut, and it is left to die, in exaclty the same way that the Jews slaughter animals to make the meat kosher.


Če pr nas kej tazga naredijo in bi mojemu otroku prepovedal jest svinjino, zakurim in šolo in učitelje skupaj s kako džamijo.

mtosev ::

BMK nikoli ne jem v soli. >:D Do kake 14h nikoli ne jem.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Steinkauz ::

Mogl bi dal opcijo, al boš jedu svinjino al ne. Zastopiš v kaker Iraku, sam Belgija:\

grex ::

hehe,.. me zanima kako bodo reagirali ljubitelji živali :)

TRIROG ::

ful se mi cudno zdi da forsirajo da se je halal meso ... mislim ... to je tko ... zacnemo novo vero po kateri se je samo kisle kumarce ... a zdej bojo pa po vseh solah otroc samo kisle kumarce jedli ker drugace bo to "haram" ?

ripmork ::



vir: maddox

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Microsoft ::

Sej dokaj podobno je v nasih solah, ko ima cerku en praznik, ko se kao ne sme jest mesa, pa imajo tist dan juho, ter ribe z krompirjem.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

SleepLess ::

Ma ja tole je pr nas podobno samo v malo drugacen papir zavito. Na tisti dan "posta" ali karkoli je tisto se v osnovnih šolah ne streze mesa (vsaj na tej ko jo obiskuje moj brat se ne) pa tudi v gimnaziji me marsikateri učenec/učitelj čudno gleda ko se tako veselo z hotdogom sprehajam na dan "posta".

Tista majica mi je izjemno vsec, razmisljam celo da bi si jo kupil >:D

BigWhale ::

To, da bojo ukinili precejsenj del holesterola sploh ni tako slabo... :P

podbevna ::

Ja BW, to je super! Sploh za raznolikost hrane, evropsko kulinariko in kmetijstvo. Saj bomo pa vsi ovce gojili... Pa še "tolerantni" bomo kali?

Imam še boljši predlog za večjo tolerantnost do muslimanov. Vse ženske v Evropi oblečimo v črne čebelarske obleke.

jype ::

Vincent: Want some bacon?
Jules: No man, I don't eat pork.
Vincent: Are you Jewish?
Jules: Nah, I ain't Jewish, I just don't dig on swine, that's all.
Vincent: Why not?
Jules: Pigs are filthy animals. I don't eat filthy animals.
Vincent: Bacon tastes gooood. Pork chops taste gooood.
Jules: Hey, sewer rat may taste like pumpkin pie, but I'd never know 'cause I wouldn't eat the filthy motherfucker. Pigs sleep and root in shit. That's a filthy animal. I ain't eat nothin' that ain't got enough sense enough to disregard its own faeces.
Vincent: How about a dog? Dogs eats its own feces.
Jules: I don't eat dog either.
Vincent: Yeah, but do you consider a dog to be a filthy animal?
Jules: I wouldn't go so far as to call a dog filthy but they're definitely dirty. But, a dog's got personality. Personality goes a long way.
Vincent: Ah, so by that rationale, if a pig had a better personality, he would cease to be a filthy animal. Is that true?
Jules: Well we'd have to be talkin' about one charmin' motherfuckin' pig. I mean he'd have to be ten times more charmin' than that Arnold on Green Acres, you know what I'm sayin'?

TRIROG ::

Dalj casa nazaj sem bral ... da je svinjsko meso pravzaprav bolj zdravo kot druge vrste ... kakorkoli ... tole se mi zdi naravnost podn ...

kopernik ::


Letter "a mistake"

Despite having initially said that all the meat served to children while they were away on school trips to the country or the seaside was to be halal, the Antwerp Alderman responsible for Education, Robert Vorhamme (socialist) has now changed his tune.

He says that the phrase in the letter stating that all meat served was to be halal was a mistake.

He adds that the intention was to assure Muslim parents that their children will be able to enjoy meals containing meat slaughtered according to the rules of halal.

He stressed that non-Muslim children would be able to choose to either eat the halal meals, a vegetarian option or meals containing meat slaughtered according to Western norms.


vir

Thomas ::

Predpisi o zakolu živali obstajajo. Katera pravna magija dopušča njihovo kršenje? Nekej v zvezi s "strpnostjo" po moje. In "preprečevanjem sovražnega govora", oziroma, kar je isto, dušenjem svobode izražanja.

En tak mix naredijo in lahko nekaznovano kršijo lastne zakone.

Podnarji.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

veteran ::

Predpisi o zakolu živali obstajajo.

Hear, hear! Prijavit vsakega, ki jih krši, pa v zapor z njim.

BTW, tole, kar počnejo Belgijci, je hlapčevstvo, ne pa strpnost. :(

Poldi112 ::

Aha, strpni narodi so pa tisti ki islamiste bombardirajo, ane?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Tarzan ::

Takole naj bo, za vegije kadarkoli možnost, da ne jejo mesa, za kristjane, da imajo ob svojih praznikih post, za muslimane pa pač, da imajo na voljo obredno zaklane živali, ki niso prašiči. Kdo pravi, da tako zaklane živali ne morejo HKRATI biti zaklane po vseh sanitarnih in ostalih normah, ki veljajo na zahodu? Če se ne motim celo naši perutninarji že nekaj časa izdelujejo halal paštetke in/ali klobasice.

nurmaln ::

Ej če ma šola dost resursov da si lahko privošči različen meni za vsako vero pol kar, ampak da pa zdej ne bo noben jedu prasca???? Sej niso normalni. Zdej če vegetarjanci skup spravjo neko svojo vero potem ne bo nihče v šoli več jedel mesa?

@jype: good one:D , pulp fiction ne?

Daedalus ::

Kdo pravi, da tako zaklane živali ne morejo HKRATI biti zaklane po vseh sanitarnih in ostalih normah, ki veljajo na zahodu?

Odvisno od zakona. Če se ga krši - pol se pač ne sme. Če se pa da izvajat v skladu z zakonom, pol pač lahko. Tako nekak je to. Pa se mi zdi, da se kaj takega, o čemer teče beseda tu, nekak ne bi moglo izvajat mimo zakona.


Ej če ma šola dost resursov da si lahko privošči različen meni za vsako vero pol kar, ampak da pa zdej ne bo noben jedu prasca???? Sej niso normalni.


Nauči se brati.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

nurmaln ::

@Dedalus

Mi zgleda ne gre prov dobro. Me lahko razsvetliš?

dela ::

Kaj je naslednji korak? Bodo v gostilnah morali nehati streči alkoholne pijače, ker jih muslimani ne uživajo?

Naj strežejo svinjino, pa še meso za post, da bo enako do vseh religij. Saj nikogar nihče ne sili, da jé. Če se ne morejo upreti, pa si ne zaslužijo naziva "verniki".

Tarzan ::

Kaj je naslednji korak? Bodo v gostilnah morali nehati streči alkoholne pijače, ker jih muslimani ne uživajo?


Preberi ponovno. Problem bi bil, če v gostilni razen piva recimo, drugega ne bi mogel dobiti. Potem bi vinopivci in brezalkoholiki bili "prisiljeni" piti pivo. S tem, da je pač izobraževanje nujno, visenje v pivnici pač ne, ampak, recimo, da bi bilo. ;)

Problamatični zakoli niso tisti, omenjeni tukaj, še zdaleč ne, po mojem mnenju naj se najprej ostro sankcionira in popolnoma izkorenini klanje na črno, ki ga izvajajo kmetje pri nas. Tega je še vedno ogromno! To je problem, zakol po halal "standardih" v klavnici, pod sanitarnim nadzorstvom, pa je nekaj čisto drugega, tu ne vidim niti najmanjšega problema. In v zgoraj omenjeni novički, ne gre za živali zaklane obredno v štali nasproti šole (vsaj mislim, da ne ;) ), ampak dobijo meso lepo sprocesirano iz mesarije/mesnice. Edina razlika je, da imajo v šoli možnost dobiti tudi meso s certifikatom, da gre za živali zaklane po muslimanskih običajih.

Popolnoma brezpredmetno pregovarjanje. Pri nas še dolgo ne bojo tako zrihtali šolstva, da bi to bilo mogoče. To, da ima vesoljna slovenija ob krščanskih postih tudi post, v to kategorijo pač ne spada.

Microsoft ::

Ma tile muslimani mi niso kaj prevec vsec s tem omejitvami, ki jih imajo. Ne bi rekel, ko bi bila vsaj kaka korist od tega. Poleg tega se mi zdijo izjemno agresivni. Ne vsi, samo vseeno. Ce bi recimo pri nas zazgali recimo kriz, bi mogoce papez prdnil. Ce bi. Ko pa mi naresimo eno komicno bombo, pa oni zazgejo pol mesta.

To ni kul. Naj bo vera cim bolj osebna stvar in cim manj na javnih prostorih. Bi lahko tako, kot s ciki naredil, da tole skenslajo en iz solstva. Ce hocis imet verouk, dej naredi to v cerkvi. Ne pa, da se enki silijo v solo.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Johanson ::

Tako pač je, Evropa bo kmalu postala muslimanska dežela. Žalostno, ampak to se dogaja, ko naši politiki v imenu "strpnosti" popuščajo raznim islamskim bedastočam. Evropa veselo sprejema muslimanske imigrante, ti pa nato v Evropi živijo po muslimansko. Jebat ga, če bo šlo tako naprej se bodo morale čez 20 let še ženske začele zakrivati.

@LOL ::

Kako bo enkrat še hudo v Evropi:\

Ni potrebno biti zelo pameten da ugotoviš da se bodo spet povzpela razna skrajno desničarska gibanja ki bodo to problematiko hoteli rešiti na bolj radikalen način, ker to preveč liberalno vodenje kot je sedaj je sick in na dolgi rok ne bo oprodilo sadov.

Prvo si pritepenci zaželijo uničevanja tuje lastnine (ki je sveta) v franciji, sedaj to -> kaj je naslednje...

Skrb vzbujajoče
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Microsoft ::

Bo treba it v Svico, kjer se kar dobro borijo proti tej "strpnosti" in podobno navleki (EU, NATO). Je pa malo problem, ker so omejitve hitrosti vzeli zelo renso.:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

opeter ::

Ja, kmalu bo čas, da se pojavi nek moderni hitlerček, seveda v evropski verziji, ki bo zlorabljal "kristijansko" vero in v božjem imenu delal čistke...

sicer pa še komentar na to temo:
Jebat ga, če bo šlo tako naprej se bodo morale čez 20 let še ženske začele zakrivati.

Komaj čakam, da bom doma lahko imel harem. Sem si že ogledal neke punce, pa že delam na seznamu, juhej :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Thomas ::

Ti opeter, boš kot večina potem, lepo samski.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

opeter ::

Em, Thomas, zakaj že?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dela ::

Tarzan, saj sem ravno to napisal, da jih nihče ne sili, da jedo tisto, kar se pač servira za malico. Jaz v osnovni šoli tudi nisem maral ribjega namaza, pa ga zaradi mene še niso umaknili z jedilnika. Sem bil pač tisti dan lačen.

podbevna ::

opeter: Thomas je očitno ocenil, da nisi med 5%, ki bi po tej razporeditvi dobili ženske. :D

Pri halal/košer/karkoli prehrani bi bil problem, če bi obveljala prva objava - da bo le ta na voljo. Ker bi šlo za nasilje nad ostalimi. A si je strpnik/socialist k sreči premislil...

OT
Problem zakrivanja je še boljši primer nasilja - nad ženskami. Seveda se one "rade oblečejo" v črno čebelarsko obleko pri 40 stopinjah in to "ni poseg v njihove pravice", a so vseeno diskriminirane. Sicer se tega (mnoge) ne zavedajo, a glede na to da so množično sprejele "dejstvo", da nimajo duše, so jih očitno dobro vzgojili. Predstavljajte si, da bi jaz začel prodajati pravilo, da se nek del prebivalstva glede na osebno okoliščino zavija (npr. črnce). Pa jih vzgojim nekaj generacij, tako da se strinjajo s tem in ne pokažejo niti koščka črne kože v javnosti. Bi bili strpniki navdušeni? ne.
OT off

Kako torej uspejo posegi v pravice drugih muslimanom sredi Evrope in to tako, da jih podpirajo horde domačih strpnikov? Enostavno - rečejo čarobno besedo - religija. In potem je vsak nesmiselni in/ali nasilni crap, ki se ga spomnijo nenadoma nedotakljiv. FaLcO..., če bi hotel da umaknejo ribji namaz z jedilnika bi moral le zacviliti, da je v nasprotju s tvojo religijo in poslati pismo hanžku.

Daedalus ::



Pri halal/košer/karkoli prehrani bi bil problem, če bi obveljala prva objava - da bo le ta na voljo. Ker bi šlo za nasilje nad ostalimi. A si je strpnik/socialist k sreči premislil...


Ma...še en, ko ne zna brat:


He says that the phrase in the letter stating that all meat served was to be halal was a mistake.


(aja nurmaln - pazi to)

...He stressed that non-Muslim children would be able to choose to either eat the halal meals, a vegetarian option or meals containing meat slaughtered according to Western norms.

Jah, v boju proti "sovražniku" je očitno dovoljeno vse. Pa magari objavljat nepreverjene informacije, kot to počne v prvem postu naliman članek. Poceni populizem, nič več kot to.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

dela ::

Ah, če je tako, potem ne vidim problema. Se opravičujem, sem prebral le prvi post.

krneki0001 ::

Daudalus.
Kakršnekoli šole bi morale bit čist ločene od vseh verskih blaznosti. Tudi pri hrani.

Poleg tega, če nekdo pride k meni na vrt, se bo ravnal po normah in zakonih, ki veljajo na moji zemlji in ne po njegovih verskih zakonih. In to naj velja tudi za evropo, če pridejo muslimani v evropo, naj za njih veljajo evropski zakoni in norme, ne pa katerekoli druge.

Seveda, če jim kaj ne paše lahko takoj oddidejo nazaj od koder so prišli njihovi predniki. Problem je v "mehki" evropi, ki vse to dopušča. Počakaj, da pri nas zgradijo džamijo, potem bo pa en kriminalc pobegnil vanjo, ko ga bo policija lovila, mufti bo pa reku da slovenski zakoni v džamiji ne veljajo in da ga ne more izročit policiji.

nurmaln ::

Moj post je bil reakcija na novico, ne na kasnejše poste.


Pa neki mi tuki ni čist jasn
...He stressed that non-Muslim children would be able to choose to either eat the halal meals, a vegetarian option or meals containing meat slaughtered according to Western norms.

A halal meso ni zaklano po zahodnih normah? Za njih ne veljajo?

podbevna ::

Deadalus: Prvi članek prav povzema originalno pismo. Ni bila napaka v citiranju ali interpretaciji. Baje je bila napaka v samem pisanju. Ki jo je avtor odkril šele po uporu (nemuslimanskih) staršev. Riiight...

Torej se tudi ti strinjaš, da bi ekskluzivna halal hrana bila kršitev pravic otrok ostalih veroizpovedi. Zlasti npr. Sikhov in Hindujcev, ki ne smejo jesti halal hrane? Pa tudi ateistov, kristjanov in ostalih, ki na tem prostoru že stoletja uživajo v dobri kranjski in imajo do tega pravico?

Super. Da ne bo kdo prikazoval, da gre le za eno "pismo z napako" naj povem, da se prav to počne že nekaj časa marsikje v Evropi, kjer so muslimani.

5 britanskih šol tako že nekaj let steže le halal meso (ne da bi komu povedali). Baje so zaradi multikulturnosti podredili hrano le eni (tuji) kulturi. Tem halal only šolam se pridružuje vedno več šol širom UK. klik klik

Vsi ste verjetno slišali tudi za primer francoske dobrodelne organizacije, ki brezdomcem po odločbi vrhovnega sodišča ne sme več sreči tradicionalne francoske svinjske župe, ker je to baje rasistično.

Pri tem pa je problem, da se niti muslimani ne strinjajo kaj točno je halal. Po striktni razlagi mora npr. meso klati musliman. Ali bi Deadalus odpustil vse nemuslimanske mesarje (just in case)?

Thomas ::

Ne vem kdo je bolj zvit. Mogoče so pa v upravah tistih šol člani British National Front, ki bi radi skuhali revolt med belimi Britanci?

Ne verjamem. BNF niti ne seje, samo žela bo, podobno kot je Hitler sejal sadove Versajskega sporazuma.

Dobronamerni ljudje bi se morali zavzemati za integracijo ki pomeni asimilacijo prišlekov, ne domačinov.

Sicer vam lahko ostane samo še to upanje, da Singularitanci nismo popolni tepci in da bomo res kaj namečkali. Ker v nasprotnem primeru bo krvava državljanska vojna v Evropi čez 30 do 50 let. Njeno seme zelo pridno zalivate strpniki.

Lep izraz, podbevna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

Na tisti šoli v UK je tri četrtine učencev muslimanov (tako trdi članek o protestu staršev), kar pa niti ni manjšina. Obred 'halal' sam po sebi najbrž ne krši zakonodaje, saj lahko klerik požegna žival tudi v običajni klavnici ? Če bi zadeva kršila veterinarsko zakonodajo bi po moje hitro prišlo do ukrepov, ker je ta zakonodaja v EU dokaj stroga ... in tukaj gre še za otroke, tako da dvomim, da so zadeve higiensko oporečne.

Daedalus ::


Deadalus: Prvi članek prav povzema originalno pismo. Ni bila napaka v citiranju ali interpretaciji. Baje je bila napaka v samem pisanju. Ki jo je avtor odkril šele po uporu (nemuslimanskih) staršev. Riiight...


Če maš prav - pol bi moral tisti, ki je to naumil, biti nemudoma od službo. To se strinjam, bodi brez skrbi.


Torej se tudi ti strinjaš, da bi ekskluzivna halal hrana bila kršitev pravic otrok ostalih veroizpovedi. Zlasti npr. Sikhov in Hindujcev, ki ne smejo jesti halal hrane? Pa tudi ateistov, kristjanov in ostalih, ki na tem prostoru že stoletja uživajo v dobri kranjski in imajo do tega pravico?

Seveda. Lahko je izbira, ker konec koncev določenega % prebivalstva ne moreš kr tak v tri krasne pošilat (še manj, če govorimo o državljanih), ne sme se pa delat na škodo kogarkoli drugega. In seveda, če delaš izjemo pri enih, jo morš tud pri drugih.

5 britanskih šol tako že nekaj let steže le halal meso (ne da bi komu povedali). Baje so zaradi multikulturnosti podredili hrano le eni (tuji) kulturi. Tem halal only šolam se pridružuje vedno več šol širom UK.

Tega nisem vedel. In to je velika neumnost, ki bi se mogla takoj odpravit. Če si jaz zaželim en lep, masten svinjski zrezek, mi v normalni dražavi tega nihče ne sme onemogočati. Al pa mojemu otroku, ne glede na to, da hodi na šolo, kjer je pa magari 90% otrok muslimanov.


Ali bi Deadalus odpustil vse nemuslimanske mesarje (just in case)?

Daj se prvo prepričaj, kako je moje razmišljanje o vsem skup. Če se boš pa pol še vedno htel smešiti s takimi izjavami, pa kr:\

Pa IMO ni neka popolna asimilacija niti potrebna. Sam pravila igre bo treba očitno nekaterim še lep čas vbijati v glavo...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

podbevna ::

Deadalus, če si hotel reči le, da morajo imeti vsi otroci in starši možnost izbire, potem se popolnoma strinjava.
Kot sem jaz razumel polemike na tem področju je edini problem pri tem zelo banalen - stroški. Alternativni meniji naj bi bili predragi.

Glede mesarjev pa imaš tudi prav. Nikdar nisi trdil, da mora imeti Evropa halal mesnopredelovalno industrijo. Včasih dam v žaru borbe antagonistu prehitro ime in za to se ti opravičujem.

opeter ::

Ker v nasprotnem primeru bo krvava državljanska vojna v Evropi čez 30 do 50 let. Njeno seme zelo pridno zalivate strpniki.

Prej ali slej bo, le vprašanje časa... že več, kot 60 let je minilo od II. svetovne vojne. Predolgo je mir na Evropskih tleh. Se pa neka mini revolucija že začenja: Francija, Slovaška (cigani), Madžarska...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Daedalus ::


Deadalus, če si hotel reči le, da morajo imeti vsi otroci in starši možnost izbire, potem se popolnoma strinjava.
Kot sem jaz razumel polemike na tem področju je edini problem pri tem zelo banalen - stroški. Alternativni meniji naj bi bili predragi.


Tako nekak. S tem, da čisto vsakemu ne moreš ugoditi, če je pa dosežena neka kritična masa, si pa z ignoranco narediš več škode, ko koristi. Pri vsem tem balansiranju pa pazit na pravni red, ker če greš enkrat dajat subvencije mimo prava - si zabluzil.

Včasih dam v žaru borbe antagonistu prehitro ime in za to se ti opravičujem.

Ni panike;)

Prej ali slej bo, le vprašanje časa... že več, kot 60 let je minilo od II. svetovne vojne. Predolgo je mir na Evropskih tleh. Se pa neka mini revolucija že začenja: Francija, Slovaška (cigani), Madžarska...

Jaz ne bi bil tako pesimističen. Gospodarska škoda take vojne je daleč prevelika, da bi se splačala. V najslabšem primeru se IMO lahko zgodijo IRA/ETA like organizacije. Pa tista "mini revolucija" kaže predvsem na to, da se dosedaj težave in trenja med različnimi družbenimi skupinami niso reševala na ustrezen način (tud naš ambruški odpor je odraz tega). Če se bo ukrepalo pravočasno, bo ok. Hudič je samo v tem, da ma trenutno EU (in posledično članice) sama s sabo preveč dela in ni nekih resnih programov, kako naprej.
Jaz glasujem za strogo pravno državo, ki bo znala dopovedat (pa če bo potreba tudi z malo manj prijetnimi ukrepi) vsem članom družbe, kakšne so njihove pravice in seveda - dolžnosti. Na katere se je v zadnjih par desetletjih popolnoma pozabilo...rezultat pa je precej lepo viden. Pa tud zanimiv zgled so ZDA, ki so rasno dikriminacijo precej uspešno premagale lih s pomočjo prava - enako za vse, pa magari je mogla Nacionalna garda posredovat.

Kako pa ukrepati je pa vedno stvar debate. Tud takele tule, na slo-techu.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

TESKAn ::

Daedalus, vse lepo in prav, a kaj, ko na vsake 'malo manj prijetne ukrepe' brž prileti kup ljudi, ki začnejo razlagat, kako se to v nobenem primeru ne sme in pisat pisma na različne konce EU...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Daedalus ::


Daedalus, vse lepo in prav, a kaj, ko na vsake 'malo manj prijetne ukrepe' brž prileti kup ljudi, ki začnejo razlagat, kako se to v nobenem primeru ne sme in pisat pisma na različne konce EU...


Do izražanja mnenja in pisanja protestnih/podpornih pisem ma pač vsak državljan pravico. In ne moreš trditi, da so tisti, ki "priletijo na kup" krivi za to, da si politiki in strokovnjaki ne upajo prevzeti odgovornosti za začeti debato okoli neprijetnih tem in potem tudi ukrepati. To je pa problem ja - brezjajčnost politike, da dela tisto, kar more delat (to je vladat in urejat probleme) na vseh področjih, ne samo na tistih, kjer pač z najmanj tveganja nabira politične točke. Očitno jim je kratkoročno gledano profit iz urejanja določene problematike premajhen, dolgoročno pa seveda ustvarjajo z neukrepanjem probleme.

Klicat jih na odgovornost. Pa zamenjevat na volitvah. In seveda - zahtevat obravnavo neprijetnih področij in ne dovolit, da se skrivajo za nekimi floskulami. Jaz drugega ne znam svetovat - pač moramo vedat, da mamo svoj glas pri upravljanju države.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

citati za tiste k znate angleško (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11112632 (1557) yansek

No-go zones (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5911588 (9484) kuglvinkl
»

Piščanec v procentih

Oddelek: Problemi človeštva
243214 (2107) Pyr0Beast
»

Muftija ovaden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1067043 (5673) Mercier

Več podobnih tem