Forum » Programiranje » ACCESS - Števc primarnega ključa
ACCESS - Števc primarnega ključa
mi11 ::
Ali ve kdo, kako omogočiti, da bi števec v primarnem ključu samodejno menjal obliko (ob prehodu leta, meseca...)
Npr.: 000"/leto 07" v nekaj takega: 000"/ leto 08". Oblika 000"/leto "Year() ne deluje.
Ali pa, da se števec (000) ob prelomu določenega obdobja (leto, mesec...) ponovno postavi na 0.
Hvala za pomoč.
Npr.: 000"/leto 07" v nekaj takega: 000"/ leto 08". Oblika 000"/leto "Year() ne deluje.
Ali pa, da se števec (000) ob prelomu določenega obdobja (leto, mesec...) ponovno postavi na 0.
Hvala za pomoč.
Porker ::
Brez programiranja verjetno ne bo šlo. No ali pa query, nekaj v smislu:
INSERT INTO Uporabniki ( ID, Ime, Priimek )
SELECT max(Uporabniki.ID) +1, [Ime:], [Priimek:]
FROM Uporabniki;
lp, Porker
INSERT INTO Uporabniki ( ID, Ime, Priimek )
SELECT max(Uporabniki.ID) +1, [Ime:], [Priimek:]
FROM Uporabniki;
lp, Porker
... and who is the real porker now ...
mHook ::
Jaz sem problem številšenja računov, ki se vsako leto začne znova, rešil takole
kjer je ID_Invoice številka računa, date_invoice datum računa, tabela računov pa je Invoice.
sqlStr = "SELECT MAX(ID_Invoice) FROM Invoice" If Not IsNull(date_invoice) Then sqlStr = sqlStr & " WHERE Year(date_invoice)=" & Year(date_invoice) End If Set invoiceRS = CurrentDb.OpenRecordset(sqlStr) If invoiceRS.RecordCount > 0 And Not IsNull(invoiceRS(0)) Then id_invoice = invoiceRS(0) + 1 Else id_invoice = Year(IIf(IsNull(date_invoice), Now, date_invoice)) & "001" End If
kjer je ID_Invoice številka računa, date_invoice datum računa, tabela računov pa je Invoice.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Programiranje | 332432 (72435) | Macketina |
» | UJP Eracuni - B2BOddelek: Programiranje | 3012 (1336) | matmul |
» | If stavkiOddelek: Programiranje | 1122 (838) | AndrejS |
» | SQL poizvedbaOddelek: Programiranje | 2164 (1674) | borchi |
» | Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?Oddelek: Programiranje | 2155 (2040) | Fim |